Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg stworzył nas i Ziemie to kto stworzył Boga ?

Polecane posty

Gość gość

bo gadanie, ze Bog był jest i bedzie od zawsze jest nienornalne, wbrew logice i pasuje do pacjentow zakladow psychiatrycznych. Wszystko ma swoj poczatek, wiec Boga tez musial ktos stworzyc. Obca cywilizacja lub jakiś Super Bóg, władca wieloświata wszechswiatów.

Gość gość
jak to kto, pradawni, a współczesne istoty nie mają wyjścia i muszą wierzyć :)

Gość gość
jak to kto :D dziewica maryja :D

Gość gość
wyobraźnia ludzka stworzyła boga

Gość gość
Dawne cywilizacje, aby ludzkość przetrwała.

Gość gość
to gdzie masz tego boga? bo nikt go jeszcze nie widział?

Gość gość
ludzkość przetrwała jak i historia o bogu

Gość gość
ilu jest Bogów na Ziemi? Ja wierzę w drzewa i kamienie, A jakieś chrześcijańskie łajno mi broni :(

no twoich bogów to jest sporo - a jeśli wziąć pod uwagę lasy tropikalne i ilość drzew .... fiu , fiu ..:)

Gość gość
Fakt że nie potrafisz zrozumieć iż to Bóg jest bytem który wyznacza zasady i nie musi im być podporzadkowany jest najlepszym dowodem na to że bez sensu jest z tobą polemizować. To tak jak czwarty wymiar i jego współrzędne w przestrzeni-są ale ludzie nie mogą ich określić ze względu na niemożliwość ich pojęcia.

jest co w twoim ujęciu Boga :) mnie też jest trudno sobie wyobrazić że Bóg był zawsze .ZAWSZE . jest tak jak mówisz- to nie jest problem Boga tylko mojej nieumiejętności , niemożności przekroczenia tego wyobrażenia .

Gość gość
wszechświat jest nieskończony ? że nie ma końca ? xxx Na to nie masz zadnych dowodow. Wszechswiat ma swoj kształt, wiadomo ze nadal sie powieksza bo galaktyki sie od siebie oddalają, mozliwe tez ze nasz wszechświat jest jednym z wielu wszechswiatów tworzących wieloświat. Allium ,jestes osobą bardzo ograniczoną, do tego popierasz kary cielesne dzieci (kojarze cie z forum macierzyńskiego, dobrze zebyscie wiedzieli z kim macie doczynienia) :O :O

ja nie tylko popieram kary cielesne , mało tego jestem zwolenniczką tezy ,że dzieci mają słuchać rodziców i być im posłuszne - nie na odwrót :) uzupełniłam żeby wszyscy mieli jasny obraz :) ale mimo twojej fascynacji moją osoba pzypominam ,ze to nie jest temat o mnie .

Gość gość
Na to nie masz zadnych dowodow. Wszechswiat ma swoj kształt, wiadomo ze nadal sie powieksza bo galaktyki sie od siebie oddalają, mozliwe tez ze nasz wszechświat jest jednym z wielu wszechswiatów tworzących wieloświat. x po obserwacji 4,5 20 a może 45% widzialnego wszechświata (tego nikt nie wie!) też trudno ustalić jak jest naprawdę... to tylko teoria, co prawda przyjęta przez środowisko, ale teoria! :) co nie zmienia faktu, iż bóg jest tym dla ludzi czym dla nas temat na kafe :D

Gość gość
naprawdę alium wierzysz jeszcze w tradycyjne wartości pogląd ,zę dzieci mają słuchać rodziców ? Muszę przyznać,że nie spodziewałam się spotkać kogoś kto tak twierdzi . to teraz rzadsze niż czysta woda.

Gość gość
boga sobie wymyslili ludzie i tyle... gdyby dziecko wychowywac bez boga, bez religii to zacznie pytac skąd, jak, po co, dlaczego ? bedzie dorastało i bedzie mialo nadal te same pytania bez odpowiedzi. Ludzie wymyslili sobie boga jako stwórce wszystkiego, bo nie wiedzą (nie wiemy) skąd się wzięla Ziemia i my tutaj, skąd się wziął kosmos, księzyc i mase innych rzeczy. Jako ludzie wiemy tyle co nic (albo ci na górze ukrywają przed nami pewne informacje, historia jest strasznie zakłamana i kazdy dodaje do nich to co chce, jak mu pasuje). To tyle, osobiscie wierze w COŚ, co nas stworzylo. Czy to tzw bóg, czy ufoludki czy jakis matrix ? nie wiem, ale mam nadzieje ze sie keidys dowiem :P 🖐️

Gość gość
Polacam poczytać o teori kwantów i o tym że każdy atom zawiera w sobie informację ,co w dużej mierze w większej skali prowadzi do tego że każda rzecz ma świadomość (prostą i prymitywną) ale ma co jeszcze dalej idąc powoduje ze według tego założenia wszechświat myśli- w sposób całkowicie odmienny od naszego ale myśli.

naprawdę :) wolałabym jednak zebysmy skupili sie na temacie a nie na mnie :)

Gość gość
bóg istnieje naprawdę, sam widziałem na własne oczy :)

Gość gość
gość dziś penis to nie bóg :P

Gość gość
to nie był penis, nie wyglądał :)

Gość gość
Mysle ze bóg nie istnieje ale Juzus istniał jak najbardziej.

Gość gość
Bog jest wieczny

Gość gość
Ludziska fizyka już dzisiaj odpowiedziała na Większość pytań :) tylko nasza technika jest zbyt słaba jak na ten czas. Naukowcy udowodnili już nawet że istnieje "coś " po życiu :) jednak niewiele umysłów jest w stanie pojąć wszystkie te zagadnienia

Gość gość
tak, jest wieczny, jak się od niego uwolnić? :O za dużo wymaga :)

Gość gość
allium, z ktorego psychiatryka ucieklas?

Gość gość
gość dziś naukowcy z Watykanu i Discovery Channel to nie naukowcy :D

Gość gość
BUNGa binga

Gość gość
Jaka wsfozyła