Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

do spagetti najlepiej mięso wieprzowe czy wołowe?

Polecane posty

Gość veressa

kupiłam ostanio mięso wieprzowe i od początku smażenia było takie ciemno szare i ładnie nie pachniało i ogólnie nie mogło się długo zarumienić , przybrązowić. nie wiem od czego to zależy, bo jak upowałam mięso z innego sklepu, wierzowo - wołowe to było chyba , albo samo wołowe, to zarumieniało się szybko i ładnie pachniało. a kupuje paczowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a kto kupuje mielone?
Chyba tylko samobójcy:) Trzeba było kupić kawałek i samej skręcić. Pewnie kupiłaś jakieś żyły albo w ogóle nieświeże:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Włosi dają mało mięsa do makaronu brat mój powiedział ,że w Toskani podawali z sosem, pomidorami, parmezanem, najlepsze spaghetii pod słońcem.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsdfghjkljhgfds
jesli masz wieprzowe to wrzuc na bardzo goracy olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia28.
Najlepiej mieszane wieprzowo-wołowe. Nie kupuj nigdy tego gotowego ;/ tam jest masa odpadów zmielonych(jelita,skóry). Kup kawałek karkówki np i kawałeczek wołowiny,poproś ekspedientkę o zmielenie tych mięs. Teraz już praktycznie każdy sklep mieli mięso na życzenie klienta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość longines
do spaghetti w ogóle nie daje sie miesa ale -oliwa -czosnek -ostra papryczka -pomidory w puszce -świeża bazylia -parmezan -sól

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość longines
i makaron oczywiście z mięsem to sobie możesz ragu zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do spaghetti tylko wolowe
wiem co mowie, robilam na wieprzowym i wolowym i zdecydowanie lepsze wolowe. Ogolnie nie tknę mięsa wolowego ale mielone jest najlepsze do spaghetti. Nie tylko ja tak uważam ale cala moja rodzina ;) Koniecznie dużo bazylii :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do tego dania
najlepsza cielęcina,nadaje mu delikatnego wspaniałego smaku!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajnie się Was podczytuje
ja robię z mielonego indyczego, ale sama mielę, bo paczkowane "mielonki" to porażka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzisiaj zrobiłam na wołowym
i powiem ze jest mega pyszne! 100 razy lepsze niz na wieprzowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wołowe :) ja robię z mięskiem wołowym, ale nie kupuje w sklepie, o nie... kiedys kupilam i bylo popsute;/ smierdzialo nie nadawalo sie do jedzenia ;// ostatnio kupuje tylko tutaj www.cezan-ubojnia.pl/oferta/ swieze miesko i mam pewnosc, ze nie popsute ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jasne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia

Dla mnie najlepsze jest wieprzowo wołowe. Kupuję od dobrowolskich mają świetne. Dobrej jakości i bardzo smaczne po prostu super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×