Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkiuoyyyyy

SZYBKO!!! naleśniki się smaży na oleju czy margarynie

Polecane posty

Gość jkiuoyyyyy

?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wujek googiel
Oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkiuoyyyyy
dzięki!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkiuoyyyy
nastepne głupie pytanie jak lejecie masę na patelnię na środek,na brzeg i co obracacie tą patelnia bo mi się ta masa zbija w jednym miejscu:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na środek a najlepiej dodaj trochę oleju do ciasta i nic nie lej na patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kacorek
Najlepszym sposobem mojej babci i moim jest uzywanie do tego celu kawałeczka słoninki, nabitego na widelec. Przed wylaniem kązdej porcji ciasta potrzyj gorąca patelnie taką słoninka. Tłuszczu pozostaje tyle ile potrzeba , nie za malo anio nie za duzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może być na margarynie lub oleju. Ja leję na środek i poruszając patelnią, rozprowadzam ciasto po całej powierzchni. Jeżeli masa się zbija, to może byc za gęsta albo zbyt gorąca patelnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wujek googiel
Na srednia patelnie wlewc mala lyzke wazowa ciasta. Ciasto ma miec konsystencje rzdkiej smietany. Jak bedzie na geste, to wllasnie moze zostac na srodku. Jak juz nalejesz troche ciasta na patelnie, to poruszaj, pokrec troche patelnia w powietrzu tak, aby ciasto rozlalo sie po calej patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może za gęste ciasto masz
powinno Ci łatwo spływać na patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość meleczka00
A Czy jak mam patelnię, co na niej jest napisane: "Patelnia non-stick, pokryta powłoką trójwarstwową: - umożliwia smażenie bez użycia tłuszczu -zapewnia nieprzywieranie smażonych potraw - ułatwia utrzymanie naczynia w czystości" To też musze dawać olej? Błagam o ospowiedź, jeżeli wiesz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plusz
olej Na patelnie No stick tez bym radizął użyć odrobinę tłuszczu bo nalesniki i tak przywierają chyba że dodasz olej do ciasta to już nie musisz na patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz smazyc na jakimkolwiek tluszczu. margaryny w ogole nie powinno sie uzywac, bo to praktycznie trucizna. oleje roslinne sa ok. na zywca, ale przy podgrzewaniu nabieraja takich samych trujacych wlasciwosci jak margaryna. najlepiej smazyc na oliwie z oliwek, ew. pol na pol z maslem, a jak juz wymaga tego chwila, ale nie za czesto, to na smaym masle ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do ciasta dolewa sie oleju a smaży się na rozgrzanej płaskiej patelni. Trzeba ją podnieść i po trząść żeby ciasto się rozlało na całą jak sie przyciemni jedna strona to przewrócić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×