Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Można zbudować ogrodzenie przy ogrodzeniu? To znaczy sąsiad ma ogrodzone

Polecane posty

Gość gość

i jest to jakieś 20 cm w jego stronę od granicy działki. Ale ogrodzenie jest gówniane bo wszystko widać. Czy mogę postawić ogrodzenie betonowe 20 cm w swoja stronę od granicy działki? Będzie 40 centymetrowy przesmyk między ogrodzeniami. Można tak?

Gość gość
pewnie

Gość gość
ogrodzenia betonowe stawiają buraki aby ukryć przed sąsiadami swoje buractwo :D

Gość gość
Ogrodzenia betonowe są nie dla buraków, ale dla ludzi ceniących sobie prywatność. Gówno cię obchodzi co sąsiad robi, ale pewnie jesteś wiejskim szczurem, którego interesuje kiedy sąsiad robi grilla, z kim, dlatego, kto do niego przyjeżdża, kto odjeżdża itd.

Gość gość
zle bedzie to wygladałao ale jak chcesz najlepiej dogadaj sie z sasiadem i zrobcie jedno

Gość gość
człowiek z klasą i ceniący sobie prywatność uzgodni rzecz z sąsiadem lub posadzi sobie tuje, krzewy i drzewa w newralgicznych punktach a nie obłoży betonem jak burak :D

Gość gość
Ta i będzie czekał 15 lat aż tuje urosną i doczeka się prywatności. On jak stawiał ogrodzenie nic ze mną nie uzgadniał. A betonowe ogrodzenie odgrodzi mnie od zewnątrz, co będzie plusem.

Gość gość
jakim trzeba byc idiota aby budowac ogrodzenie pzy ogrodzeniu ?

Gość gość
Beton jest wstrętny, wyglada to jak w trzecim świecie :( nic dziwnego, ze Polska jest taka paskudna skoro pozwala sie ludziom na samowole budowlaną :( Jak sie nie ma kasy na porzadne, atrakcyjne ogrodzenie to sie zaklada siatke np zieloną a nie srebrne ocynkowane goowno, sadzi winobluszcze, forsycje i inne geste krzewy i gra gitara. Bardzo szybko rosnie, są tez drzewa i inne krzaki ktore w rok-dwa są ogromne, wystarczy poszukac... ale...róbta co chceta, nie ja bede patrzyla na beton :classic_cool:

Gość gość
można kupić tuje odpowiedniej wielkości, koszt pewnie mniejszy niż tego burackiego ogrodzenia :) sąsiad nie musiał cię pytać o zdanie w sprawie ogrodzenia skoro stawiał je np. po prawej stronie swojego domu lub wprowadził się pierwszy, takie jest prawo zwyczajowe a ty się nie rzucaj, z sąsiadami trzeba żyć dobrze a tym betonem popsujesz wszystko na wstępie :(

Gość gość
Niby dlaczego betonem wszystko psuje? Nie rozumiem co to tak nagle wszystkich na estetykę się wzięło. Można kupić płyty betonowe gdzie góra będzie zakończona ozdobnie, pomalować i wcale tak szpetnie wyglądać nie będzie. Koszty dorosłych drzew to koszty nawet dziesiątek tysięcy za jedno. Nie widziałem żeby dorosłe tuje można było kupić.

Gość gość
mozesz sobie postawic jak chcesz ale bedzie to wygladalo beznadziejnie, nie lepiej pogadac z sasiadem i zrobic jedno?? sa tez takie ploty geste wiklinowe, takie gotowe elemety mozna kupic, sa wysokie i mozna postawic przy plocie np : http://www.wiklinowy.home.pl/allegro/zdjecia_allegro_aukcje/plot_3.jpg ladnie to wyglada a nie jakis wstretny beton

Gość gość
dajmy sobie spokój z tłumaczeniem....chcesz beton, stawiaj beton....twoja sprawa,nie nasza :)

Gość gość
Normalnie wygląda, nie wstrętnie. Poza tym to nie jest zakończone ozdobnie i nie jest pomalowane. Widzisz co jest za tym ogrodzeniem? Nie, nawet właściciele działki mogą się tam bzykać na trawie i nikt tego nie zobaczy ;)

Gość gość
malowany beton :) hit tego lata :)

Możesz sobie stawiać co chcesz na swojej działce, ale jeśli pod to coś potrzebny będzie fundament musisz mieć zgodę sąsiada bo jest to właśnie blisko granicy działki :) najlepiej byłoby się dogadać z sąsiadem i ustawić płot na granicy działki i tyle.

Gość gość
proponujac wiklinowe, bambusowe, drewniane ploty, nalezy najpierw sie zapoznac z ich konserwacja, kosztem i ile czasu taki plot wytrzyma xxxx wbrew pozorom tanie i dlugowieczne one nie sa wygladaja tylko na poczatku ladnie ponadto utrzymanie ich w estetyce jest bardzo pracochlonne i kosztowne

Taką bambusową osłonę na siatce ma moja babcia i co dwa lata trzeba ją wymienić bo robi się nieładna. Za to jest niedroga bo jakieś 150 zł za 5 metrów. No i trzeba ją doczepić do ogrodzenia sąsiada, a jak sąsiad problemowy to wiadomo...

Gość gość
malowany beton ,:) to musi wyglądać pierwsza klasa :)

Gość gość
nie można. Jak zamierzasz np. kosić trawę na tych 40cm? Możesz postawić ogrodzenie w garnicy swojej działki. Betonowe też mozesz, ale to burackie. A tuje, wyskość 1,5metra możesz kupic za 50zł- jakie dziesiątki tysięcy sobie znowu wymyśliłeś? :)

Gość gość
ależ oczywiście, ze możesz i nie sluchaj debili co c****szą, że to burackie, bo oni sami są wścibskimi burakami

A ja mam taki płot tylko inne kształty ,,szczebelków,, jest z betonu, zamawia się go, ekipa przywozi i w kilka godzin jest postawiony. Można go malować.

Gość gość
Wszystko można zbudować, kwestia materiałów, ekipy i pomysłu. Ja swoje ogrodzenie zamawiałam poprzez http://www.producencibetonu.pl/ - jest sporo fajnych firm.

Gość gość
Dokładnie, pewnie,ze możesz ogrodzić. A ja jestem zakochana w ogrodzeniach z piaskowca, według mnie rewelacyjnie to wygląda - mozecie sobie spojrzeć tutaj są przykłady: http://pol-bruk.org.pl/galeria.html .