Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Można zbudować ogrodzenie przy ogrodzeniu? To znaczy sąsiad ma ogrodzone

Polecane posty

Gość gość
Postaw sobie ogrodzenie panelowe betonowe i będzie po sprawie. Najlepiej było się dogadać po prostu co do ogrodzenia ale nie wiem w jakich relacjach jesteś z sąsiadami :) tutaj masz przykłady takich ogrodzeń http://grot-ogrodzenia.pl

Gość gość
Ja też bym stawiała na beton. Ale ja bym poszła inaczej w ten interes – najpierw solidny producent betonu, a potem dopiero wykonawca. Ja zawsze chcę wiedzieć z jakich materiałów mam coś robione. Polecam: http://www.bankorbet.pl/galeria. Dobra firma.

Gość gość
Możesz sobie i mur berliński postawić. Wolnoć Tomku w swoim domku.

Gość gość
czemu nie, to twoja decyzja:) wolnosc tomku w swoim dommku, obczaj ich oferte www.betonowekrakow.pl i buduj:)

Gość gość
Można jeśli każdy robi na swoim, ale może lepiej dogadać się z sąsiadem? Ja przy swoim sąsiedzie postawiłem ogrodzenie drewniane http://www.uni-arcz.pl/produkt/1020,ogrodzenie-drewniane.html każdy z nas ma swoje, ale razem ładnie się komponuja, z kim jak z kim, ale z sąsiadem trzeba zyc w zgodzie

Gość gość
Moim zdaniem jeśli już stawiać na proste i praktyczne ogrodzenie to powinna to być siatka powlekana. Na przykład taka - http://www.bigstal.pl/ - sam mam taką na całości działki i spisuje się ona bardzo dobrze.

Gość gość
My z mężem zdecydowaliśmy się na rewelacyjne ogrodzenie panelowe z Płot Budu- są solidne, dobrej jakości, wykonane szybko i sprawnie. No i przede wszystkim służą.

Gość Frania99
Możesz zbudować ogrodzenie na swojej działce. A sąsiad denerwujący? ;) Mi i mężowi ogrodzenie robił betoniarstwo-debowski.pl Wybraliśmy ogrodzenie, które nawet nie przypomina suchej betonowej płyty, po prostu jest całkiem ładne. I i z ogrodzenia, i z wykonania jesteśmy zadowoleni.

Gość gość
Warto zwrócić uwagę na ogrodzenie. Ja swoje montowałem w Płotbud i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością, solidnością i wytrzymałością mojego ogrodzenia.

Gość gość
My zrobiliśmy szklany dom bo lubimy jak sąsiedzi nas podglądają kiedy mąż wkłada mi od tyłu

Gość gość
Lepiej byłoby gdybyście się podzielili ogrodzeniem osobiście zrobiłem tak ze swoim sąsiadem, kupiliśmy metalowe ogrodzenie od www.uni-arcz.pl i wspólnie ogrodziliśmy to co nasze. Po co stawiać dwa płoty jak można jeden?

Gość gość
w sumie to nie wiem, chyba siuę z czymś takim nie spotkałam. Akurat kolo naszej działki jest tylko pole, nie ma jak na razie innych domów. My sobie wybraliśmy ogrodzenie kute, takie bardziej fantazyjne, bo firma która nam je robila ma wiele wzorów i można tez indywidualnie sobie zamówić. U nas jest coś w tym stylu jak element 32 http://www.bramex.pl/pl/galeria/ogrodzenia.

Gość gość
Zwróć się do firmy www.kumi-bud.pl z Poznania, która zajmuje się projektowaniem i wykonaniem ogrodzenia, może zaproponują Ci jakieś lepsze i ciekawsze tozwiązanie

Lepiej jest dogadać się z sąsiadem na wspólną wymianę ogrodzenia i koszty podzielić po połowie. Szkoda tracić 20 cm ze swojej działki. Ewentualnie zawsze możesz zasadzić roślinność, ale tutaj potrzeba kilku lat by osiągnąć pożądany efekt.

Gość gość
Można wybudować ale wydaje mi się że źle to będzie wyglądało. Może dogadajcie się z sąsiadem i zdecyduje się na jedno które będzie odpowiadało Wam. Ja posiadam ogrodzenie panelowe od firmy www.zofkam.pl.

Gość Gertek
Wydaje mi się,ze faktycznie lepiej dogadać się jakoś z sąsiadem bo pewnie jemu tez zależy na prywatności. Ja początkowo nie miałem z tym problemu bo nie miałem sąsiadów obok ale jak już zaczęli się stawiać to wolałem zagadać na temat wspólnego ogrodzenia żeby jeden drugiemu w drogę nie wchodził. Pozatym i tak chciałem wymienić stara siatkę, która ogradzała dom więc dobrze się złożyło. Dogadaliśmy się, każdy z nas dał swoje propozycje odgrodzenia się i wspólnie wybraliśmy ogrodzenie modułowe firmy Joniec z przęsłem gabionowym, które uzupełniliśmy kamieniami tak aby ta prywatność była zachowana. Przy okazji cały dom ogrodziłem w taki sposób zostawiając gabiony te z przodu puste żeby całkowicie się nie zamknąć przed otoczeniem.