Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Atheist

Zwolennicy lewicy i prawicy STEREOTYPY

Polecane posty

Gość Atheist

Natknąłem się na śmieszny artykuł, który rzekomo sugeruje, że silni mężczyźni głosują na prawicę: "Naukowcy z Griffith University przebadali tysiące mężczyzn na kilku kontynentach. Okazało się, że ci o silnej osobowości i wysokiej sprawności fizycznej są znacznie bardziej prawicowi niż inni. Wynikać to ma, z drzemiących w nich atawistycznych instynktów. Społeczeństwo postrzegają tak jak ich pierwotni przodkowie postrzegali dziką naturę, a więc jako miejsce walki, w którym największe szanse na zwycięstwo ma silniejszy." Życie jednak pokazuje co innego, bo na prawice glosuja katolicy, grzeczni i spokojni, ktorzy silowni na oczy nie widzieli. No chyba ze wezmiemy pod uwagę kiboli, ale ich jest niewielu. Ciekawe jakby badania robili w więzieniu to co by wyszło. Na pewno nie prawica! Za to jestem przekonany ze wśród zwolennikow lewicy jest znacznie wiecej intelektualistów i naukowcow niz na prawicy, wystarczy spytac wykładowcow na uczelniach. Co wiecej wsrod zwolennikow lewicy jest wiecej ludzi odwaznych, ktorzy nie boja się zmian i idą z duchem czasu.

Gość Atheist
up

Gość gość
prawica jest wykształcona i inteligentna. Lewica to oszuści i dorobkiewicze... kosztem innych.

Gość gość
W Polsce nie ma prawicy, sa same lewe partie

Gość gość
Ludzie w PL fascynuja sie ruchami faszystowskimi tylko dlatego ze maja przykrywkę katolicyzmu. Nie mozna nazwac rzeczy po imieniu, jak sie nazwie ich faszystami to sie oburzają. Albo sa tam same cherlaki, albo bezmózgie osiłki. To sie rozszerza na masową skale.

Gość Atheist
Lewica może sobie przypisać znaczne grono intelektualistow, jak i artystów budzących podziw - np. Woody Allen, który intelektualnie zmasakrowałby każdego mięśniaka z faszystowskich ugrupowan.

Gość gość
To prawda, lewica to inteligentni wrażliwi esteci i elokwentni erudyci, zupelne przeciwstawieństwo pozbawionych dobrego smaku mięśniakow. Jedno mi nie daje spokoju - ja nierozumiem kobiet ktore do nich chcą dołączyc na masowa skale. Chyba po to zeby byly bite i poniżane.

Gość Atheist
"W Polsce nie ma prawicy, sa same lewe partie" X Ja bym sugerował, że raczej przewaza prawica. Poza tym nie chodzi mi o to kto jest w sejmie, a o poglądy po prostu.

Gość gość
Prawicowe religie każa miec dużo dzieci, najlepiej co roku rodzic. A potem patola, bezrobocie i kolejne pokolenia bezmózgich osiłkow. Co do zagrożenia - chyba nie jest zbyt wielkie, bo pojawiający się na ich manifestacjach neofaszyzujacy goście, choć są marginesem, to szkodzą wizerunkowi całego środowiska

Gość Atheist
Beka z dziewczyn z prawicy - powiedz jej ze jest zasciankowa i staromodna, to potraktuje to jako komplement :D :D Ubóstwo intelektualne tych dziewuch powala na kolana. Zero doświadczenia życiowego, ale za to dużo pychy i arogancji. I to ich męczące przekonanie, że są lepsze od innych. Żenada!