Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

sagunka

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. sagunka

    START dziś- obym dała rade

    Dziewczyny, hej Przylazłam tu , bo widziałam montignacowy przepis na naleśniki. Można upiec sobie takie same bułeczki . Podaję przepis na ok 6 sztuk: -250 gram twarogu chudego mielonego ( najlepszy jest Pilos z Lidla, a jak nie , to może być każdy inny, byle miał mało tłuszczu - do 1,5 %), -dwie szklanki mąki z pełnego przemiału tyo 2000 lub razowa typ 1850. 1 łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody jak będzie za gęste to ciut chudego kefiru, lub maślanki Mąkę wsypujecie do michy razem z proszkiem i sodą, dodajecie serek, mieszacie, jak za gęste, to dolewacie ciut kefiru. Ciasto z tej mąki wychodzi ładne i niezbyt się lepi. Formujecie bułeczki, nacinacie na każdej krzyżyk, kładziecie je na 15 minut w ciepłe miejsce. Rozgrzewacie piekarnik do 200 stopni i pieczecie bułeczki 20-25 minut. Taką bułę wraz z dżemem Materne light i kostką chudego twarogu spokojnie możecie wszamać z warzywami do śniadania. Syte i smaczne. Buły można mrozić! Czas robienia 20 minut, pieczenie następne tyle i po wszystkim Te sklepowe razowce są z dodatkami słodu, jedynie chleb Mastermacher żytni razowy, albo Wasa Sport, lub deski z Lidla się nadają. I nigdy nie łączcie takiego pieczywa z tłuszczami ( zamiast masła można sobie posmarować chudym serkiem, pastą z soczewicy, albo koncentratem pom.! ) I duuużo warzyw, zawsze. To one pomogą Wam schudnąć.
×