lilka70
Zarejestrowani-
Zawartość
0 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Nigdy
Wszystko napisane przez lilka70
-
Grażyno cieszę się że mazurek wszyskim smakował, pozdrawiam.
-
Ulotna chwilo cieszę się i życzę smacznego!
-
Witam ulotna chwilo, mazurek piekę w blaszce o wymiarach standardowych. a teraz ciasto michałek: biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1 niepełna szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 750 ml śmietany 30% 1 śnieżka 3 wafelki grześki bez polewy 15 cukierków michałków 2 białe czekolady polewa czekoladowa lub czekolada gorzka Upiec biszkopt. krem: Cukierki i wafelki drobno pokruszyć, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Śmietanę ubić na sztywno ze śniezką, dodać czekoladę, pod koniec ubijania dodać wafelki i cukierki i delikatnie wymieszać.Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny i wyłożyć krem.Polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą w esy - floresy.Schłodzić w lodówce. Smacznego.
-
A teraz pyszne ciacho z batonikami \"jacek\" Upiec cienki jasny biszkopt. ciasto kakaowe: 25 dkg margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szkl. cukru 1 1/2 szkl. mąki 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 4 białka 15 dkg cukru kryształu 15 dkg kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia krem: 1/2 l mleka cukier wanilowy 5 łyżek cukru kryształu 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 batony \'\'jacek\'\' 3 łyżki mleka 25 dkg masła Polewa czekoladowa ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać żółtka i utrzeć , dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać. ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem dodać kokos mąkę i proszek do pieczeniai wymieszać. Na blaszkę kłaść ciasto kupkami na przemian kakaowe i kokosowe.Upiec w temp.180-190 stopni przez ok. 1 godz.[ja zawsze sprawdzam wykałaczką czy jest upieczone] .Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa placki. krem: Batony rozpuścić w 3 łyżkach mleka. Z reszty mleka,cukru,cukru waniliowego,żółtek, i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń i przestudzone batony. przełożenie ciasta: Ciasto kakaowo -kokosowe Krem Biszkopt Krem Ciasto kakaowo-kokosowe Polewa czekoladowa
-
serowiec przekładany Ciasto; 1/2 kg mąki 8 żółtek 30 dkg margaryny 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dkg cukru pudru trochę śmietany Masa serowa; 1 kg sera 25 dkg cukru 1 szkl. śmietany kwaśnej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ciasto; Składniki na ciasto zarobić, podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Masa serowa; Ubić pianę z 8 białek. Składniki na masę serową połączyć ze sobą dodać ubitą pianę i wymieszać. Pierwsze ciasto białe wyłożyć na blachę, na to połowę sera, na ser ciasto ciemne, drugą połowę sera, i ciasto białe.I upiec.Po upieczeniu polać polewą. zapach cytrynowy
-
Proste ciacho i się ładnie prezentuje Biszkopt z roladką: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt z 3 jajek masa karpatkowa powidło lub nutella galaretka owocowa owoce wg uznania Upiec biszkopt z 5 jajek. Upiec biszkopt z 3 jajek, jak będzie gorący to zwinąć go w ścierkę jak roladkę. Masą karpatkową zrobić wg. przepisu na opakakowaniu i wyłożyc na ostudzony biszkopt z 5 jajek. Biszkopt z 3 jajek rozwinąć i posmarować powidłem lub nutellą i pokroić w plastry, położyć na masę karpatkową i zalać to galaretką . Między roladki jak ktoś chce można dać dowolne owoce.
-
Witam, to może taki sericzek: sernik z serka bieluch: ciasto: 11/2 szkl mąki 1/2 margaryny 1 żółtko 2 łyżki cukru 1 łyzeczka śmietany szczypta proszku do pieczenia ser: 6 1/2 serka bieluch 1szkl. cukru 8 żółtek 1/2 masła 1/2 margaryny palmy 2 łyzeczki mąki pszennej 2 łyzeczki mąki ziemniaczanej ubita piana z 8 białek kruszonka: niepełna szkl.cukru 1/2 kostki masła 2 paczki wiórek kokosowych 1 puszka ananasów pokrojonych w kostkę Składniki ciasta wyrobić i wyłożyć na formę. Masło, margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka dodać serki, obie mąki, ubitą pianę i delikatnie wymieszać i wylać to na ciasto. Całość wkładamy do piekarnika na 1/2 godz na 170 stopni, po tym czasie wyjmujemy i na podpieczony ser wykładamy kruszonkę i pieczemy jeszcze 1 godz. kruszonka: Masło rozpuścić, dodać cukier, wiórki wymieszać, ananasy pokrojone w kostkę i wymieszać i wyłożyć na ser. Smacznego!