Makaronowa „pizza
50 dkg makaronu rurki, 50 dkg pieczarek, olej, 3 cebule, 20 dkg żółtego sera, 4 ząbki czosnku, kilka małych pomidorków, pieprz, sól, tymianek, oregano, papryka, świeża bazylia.
Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek, pieczarki. Podsmażyć razem kilka minut. Przyprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ułożyć w ultra plusie, na makaron wyłożyć pieczarki. Ser zetrzeć na francuskim młynku i grubo posypać wierzch „pizzy. Zapiekać 20 minut. Podawać na gorąco, udekorować połówkami pomidorków świeżą bazylią.
Łosoś pieczony pod kołderką z porów
kg filetów z łososia, 1 duży por, 1 mini kostka Knorr pieprz kolorowy, sok z 1 cytryny, 4 łyżki Rama Cremefine Classic, sól, pieprz
Por pokroić w drobna słomkę, wrzucić na olej, przykryć i dusić. Filet pokroić na porcie i ułożyć w ultra plus lazania, każdą porcję skropić cytryną i posolić, posmarować ramą Cremefine i obłożyć duszonym porem. Całość posypać mini kostką Knorr. Przykryć i wstawić do piekarnika na około 20 min.
Ziemniaki zapiekane po francusku
1 kostka mini Knorr czosnek, kg obranych ziemniaków,10 dkg masła, 2 cebule,
Ziemniaki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7 minut. Gdy wystygną pokroić w plasterki ok. 0,5 cm Cebule obrać i pokroić na krajalnicy Finezja w cienkie plasterki i lekko podsmażyć. W ultra plusie układać ziemniaki, podsmażoną cebulkę i posypać pokuszoną kostką Knorr i zalać rozpuszczonym masłem. Ziemniaki zapiekać aż będą rumiane.
Zapiekanka z zupą grzybową
1 zupa grzybowa, 6 8 ziemniaków, 20dkg kiełbasy wiejskiej, 10 dkg szynki, por, kilka suszonych grzybów, 200 ml słodkiej śmietany,20 -30 dkg żółtego sera
Ziemniaki gotować 10 min, pokroić plastry. Szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki a por w krążki. Grzyby ugotować i drobno posiekać. Ser zetrzeć we francuskim młynku. Zupę połączyć ze śmietaną i dokładnie wymieszać. W ultra plusie układać warstwami ziemniaki, kiełbasę, por, szynkę, grzyby i ser. Zalać je śmietaną połączoną z zupą. Postukać delikatnie ultra plusem o blat aby śmietana spłynęła na spód. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać wtem 200 stopni przez 25 30 min.
Łosoś w białej pianie norweskiego fiordu (Ultra + 2 litry)
350 g fileta z łososia surowego, 1 duża marchew lub 2 mniejsze, 3 średnie pory (białe łodygi) 300 ml śmietany 30% 3 łyżki oleju.
Marchew obrać i zetrzeć na krajalnicy Finezja na zapałki. Por w talarki. Do Ultra + wlać olej, wsypać marchew, por i wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 15 min, aż warzywa zmiękną. W tym czasie łososia wyciąć ze skórki i pokroić w poprzek na 3 kawałki. Posypać lekko solą, pieprzem i skropić cytryną. Śmietanę wlać ostrożnie do Ultra + uważając żeby się nie zwarzyła (jeżeli Crem fin to bez obawy) i wymieszać z warzywami. Powstały sos doprawić do saku. W sosie umieścić kawałki łososia, dodatkowo polać je po wierzchu sosem, zamknąć pokrywę Ultra + i zapiekać w tem 180 stopni przez około 40 min, aż łosoś będzie miękki.
Roladki serowe
300 g sera żółtego, cebulka dymka, 5 jaj na twardo, majonez, sól, pieprz.
Ser ułożyć na jednej części świeżego gabinetu i całość ułożyć na sicie Cudu Kuchennego. Zalać wrzątkiem tak, by całe sito było zanurzone a pojemnik świeży gabinet pływał. Zamknąć cud i odczekać 10 15 min aby ser uległ roztopieniu. Jajka umieścić w szefie kuchni, dodać cebulkę, majonez i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji nadzienie. Kiedy ser się roztopi, wyłożyć go na stolnicę i rozwałkować tak jak ciasto. Przy pomocy łyżki silikonowej rozprowadzić nadzienie po rozwałkowanym serze. Uformować roladę i włożyć do lodówki na około 15 min.
Cannelloni z serem feta w sosie de Mornay (Ultra +)
paczki sera feta, 1 czerwonej papryki, 30 dkg wędliny (szynka, polędwica), 1 op. makaronu Cannelloni, 15 dkg startego żółtego sera, 1 ząbek czosnku.
Sos: 250 ml mleka, 1 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 5 dkg startego żółtego sera, 2 szczypty startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz
W rondelki roztopić masło, wsypać mąkę i podsmażyć, aby nie zbrązowiało. Wlewać po trochu mleko i trzepaczką ubijać do uzyskania jednolitej całości. Do masy wsypać 5 dkg sera i mieszając poczekać aż się rozpuści.
Farsz: Paprykę i szynkę zmielić drobno w szefie kuchni. Dodać ser feta, czosnek i mielić do uzyskania prawie gładkiej konsystencji. Dno pojemnika Ultra + posmarować 3 łyżkami sosu. Farsz przełożyć do dekoratora. Zamontować najszerszą końcówkę. Napełniać Cannelloni opierając pionowo na dnie ultra + . Napełnione Cannelloni układać ciasno obok siebie. Po ułożeniu 1 warstwy nałożyć warstwę sosu i na to układać następną warstwę. Na wierzch wylać resztę sosu i posypać serem. Piec pod przykryciem przez 30 min w tem 190 stopni. Na ostanie 10 minut zdjąć pokrywę. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut.
Kurczak w Ultra +
Kawałki kurczaka (skrzydełka, udka lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji krajalnicy kroimy w plasterki 3 większe cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 180 stop. Około 40 50 minut.
SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku (wyciśnięte w Mr czosnku)
Paella (ultra + 3 l)
2 piersi kurczaka (jedna podwójna) pokrojone w kostkę, 2 udka z kurczaka, 2 skrzydełka, 150 g kiełbasek podsuszanych, 250 g ryżu, 3 pomidory, 2 małe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, l bulionu z kostek rosołowych, puszka groszku lub opakowania mrożonego, 50 g mrożonych małży, 50 g krewetek, szczypta szafranu, oliwa z oliwek do smażenia, 2 cytryny
Kawałki kurczaka podsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor w międzyczasie posiekać a Szefie kuchni cebulę i czosnek a paprykę pokroić w paski. Mięso przekładamy do ultra + 3 litrowego a na patelni smażymy cebulę z czosnkiem i po chwili dodajemy paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy na patelnię wypłukany ryż (surowy) chwilę smażymy wszystko aż ryż się zeszkli. Przekładamy wszystko do ultra +, dodajemy rozcieńczony w małej ilości szafran po chwili wlewamy bulion. Wstawiamy do piekarnika i dusimy potrawę do momentu aż ryż wchłonie cały bulion. W międzyczasie sparzyć mrożone krewetki, małże i groszek w cudzie kuchennym. W momencie gdy bulion wchłonął się w ryż dodajemy do potrawy ugotowane małże oraz groszek. Przed rozpoczęciem uczty potrawę skropić cytryną.
Karkówka w ultra +
Kotlety z karkówki, mieszanka warzywna wieloskładnikowa, 1 zupa cebulowa, 4 cebule pokrojone w plastry, ziemniaki w ósemki (surowe oproszone majerankiem i olejem) Układamy wszystko w ultra + pieczemy 1 godzinę w tem 190 stopni. W celu przyrumienienia odkryć pojemnik na 10 minut przed końcem
Karkówka w ultra +
W ultra plusie układacwarstwowo plastry karkówki, cebule (mogę być nawet rozdrobnione w szefie). Na wierzchu polać sosem: wymieszać w Mix Maxie 0,5 l śmietany 18 %, O,5 l keczupu łagodnego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1 godziny w tem 180 200 stopni
Piersi z kurczaka
3 piersi pojedyncze posypać 1 zupą cebulowa i odstawić na godziny. 1 zupę borowikową rozmieszać w Mix Maxie z litra śmietany. Zalać kurczaka piec godziny w 180 stopniach (w mikrofalówce 700 V około 12 minut)
Piersi z kurczaka w majonezie
2 piersi z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić, ułożyć w ultra + na to położyć starkowany żółty ser, majonez, por, paprykę czerwoną. Zapiekać 40 minut 190 stopni
Kurczak w ultra +
Kawałki kurczaka (skrzydełka, uda lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji Krajalnicy kroimy 3 duże cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku w 180 C około 40 50 min.
SOS:
szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku, można rozcieńczyć odrobiną wody
Kurczak w Ultra+
2 piersi z kurczaka, litra smietany 36 %, 1 zupa borowikowa, można również dodać pieczarki
Wszystkie składniki przełożyć do Ultra + piec 180-190 C około 35-45 min
Kurczak lub ryba w Ultra +
2 piersi z kurczaka lub 1 kg ryby, 1 mrożonka wieloskładnikowa, 1 sos pieczeniowy ciemny, 1 łyżka keczupu
2 łyżki majonezu
Kurczaka pokroić w kostkę, rybę w kawałki przyprawić. Do miski do ciasta włożyć rozmrożoną mieszankę warzywną dodać sos pieczeniowy, keczup, majonez wymieszac z kurczakiem lub rybą, Przełożyć do Ultra +. Piec w 190 C 35-45 min,. W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy.
Ryba lub kurczak w ultra +
1 kg ryby, 4 zupki cebulowe gorący kubek, 1 por
Rybę pokroić w kawałki. Por zeszklić. Przełożyć do ultra + przesypując zupą cebulową. Zapiekać 35-40 min. 190 C W mikrofalówce 10 min przy najwyższe
Makaronowa „pizza
50 dkg makaronu rurki, tymianek, oregano, papryka, świeża bazylia.
Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek, pieczarki. Podsmażyć razem kilka minut. Przyprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ułożyć w ultra plusie, na makaron wyłożyć pieczarki. Ser zetrzeć na francuskim młynku i grubo posypać wierzch „pizzy. Zapiekać 20 minut. Podawać na gorąco, udekorować połówkami pomidorków świeżą bazylią.
Łosoś pieczony pod kołderką z porów
kg filetów z łososia, 1 duży por, 1 mini kostka Knorr pieprz kolorowy, sok z 1 cytryny, 4 łyżki Rama Cremefine Classic, sól, pieprz
Por pokroić w drobna słomkę, wrzucić na olej, przykryć i dusić. Filet pokroić na porcie i ułożyć w ultra plus lazania, każdą porcję skropić cytryną i posolić, posmarować ramą Cremefine i obłożyć duszonym porem. Całość posypać mini kostką Knorr. Przykryć i wstawić do piekarnika na około 20 min.
Ziemniaki zapiekane po francusku
1 kostka mini Knorr czosnek, kg obranych ziemniaków,10 dkg masła, 2 cebule,
Ziemniaki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7 minut. Gdy wystygną pokroić w plasterki ok. 0,5 cm Cebule obrać i pokroić na krajalnicy Finezja w cienkie plasterki i lekko podsmażyć. W ultra plusie układać ziemniaki, podsmażoną cebulkę i posypać pokuszoną kostką Knorr i zalać rozpuszczonym masłem. Ziemniaki zapiekać aż będą rumiane.
Zapiekanka z zupą grzybową
1 zupa grzybowa, 6 8 ziemniaków, 20dkg kiełbasy wiejskiej, 10 dkg szynki, por, kilka suszonych grzybów, 200 ml słodkiej śmietany,20 -30 dkg żółtego sera
Ziemniaki gotować 10 min, pokroić plastry. Szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki a por w krążki. Grzyby ugotować i drobno posiekać. Ser zetrzeć we francuskim młynku. Zupę połączyć ze śmietaną i dokładnie wymieszać. W ultra plusie układać warstwami ziemniaki, kiełbasę, por, szynkę, grzyby i ser. Zalać je śmietaną połączoną z zupą. Postukać delikatnie ultra plusem o blat aby śmietana spłynęła na spód. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać wtem 200 stopni przez 25 30 min.
Łosoś w białej pianie norweskiego fiordu (Ultra + 2 litry)
350 g fileta z łososia surowego, 1 duża marchew lub 2 mniejsze, 3 średnie pory (białe łodygi) 300 ml śmietany 30% 3 łyżki oleju.
Marchew obrać i zetrzeć na krajalnicy Finezja na zapałki. Por w talarki. Do Ultra + wlać olej, wsypać marchew, por i wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 15 min, aż warzywa zmiękną. W tym czasie łososia wyciąć ze skórki i pokroić w poprzek na 3 kawałki. Posypać lekko solą, pieprzem i skropić cytryną. Śmietanę wlać ostrożnie do Ultra + uważając żeby się nie zwarzyła (jeżeli Crem fin to bez obawy) i wymieszać z warzywami. Powstały sos doprawić do saku. W sosie umieścić kawałki łososia, dodatkowo polać je po wierzchu sosem, zamknąć pokrywę Ultra + i zapiekać w tem 180 stopni przez około 40 min, aż łosoś będzie miękki.
Roladki serowe
300 g sera żółtego, cebulka dymka, 5 jaj na twardo, majonez, sól, pieprz.
Ser ułożyć na jednej części świeżego gabinetu i całość ułożyć na sicie Cudu Kuchennego. Zalać wrzątkiem tak, by całe sito było zanurzone a pojemnik świeży gabinet pływał. Zamknąć cud i odczekać 10 15 min aby ser uległ roztopieniu. Jajka umieścić w szefie kuchni, dodać cebulkę, majonez i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji nadzienie. Kiedy ser się roztopi, wyłożyć go na stolnicę i rozwałkować tak jak ciasto. Przy pomocy łyżki silikonowej rozprowadzić nadzienie po rozwałkowanym serze. Uformować roladę i włożyć do lodówki na około 15 min.
Cannelloni z serem feta w sosie de Mornay (Ultra +)
paczki sera feta, 1 czerwonej papryki, 30 dkg wędliny (szynka, polędwica), 1 op. makaronu Cannelloni, 15 dkg startego żółtego sera, 1 ząbek czosnku.
Sos: 250 ml mleka, 1 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 5 dkg startego żółtego sera, 2 szczypty startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz
W rondelki roztopić masło, wsypać mąkę i podsmażyć, aby nie zbrązowiało. Wlewać po trochu mleko i trzepaczką ubijać do uzyskania jednolitej całości. Do masy wsypać 5 dkg sera i mieszając poczekać aż się rozpuści.
Farsz: Paprykę i szynkę zmielić drobno w szefie kuchni. Dodać ser feta, czosnek i mielić do uzyskania prawie gładkiej konsystencji. Dno pojemnika Ultra + posmarować 3 łyżkami sosu. Farsz przełożyć do dekoratora. Zamontować najszerszą końcówkę. Napełniać Cannelloni opierając pionowo na dnie ultra + . Napełnione Cannelloni układać ciasno obok siebie. Po ułożeniu 1 warstwy nałożyć warstwę sosu i na to układać następną warstwę. Na wierzch wylać resztę sosu i posypać serem. Piec pod przykryciem przez 30 min w tem 190 stopni. Na ostanie 10 minut zdjąć pokrywę. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut.
Kurczak w Ultra +
Kawałki kurczaka (skrzydełka, udka lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji krajalnicy kroimy w plasterki 3 większe cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 180 stop. Około 40 50 minut.
SOS: szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku (wyciśnięte w Mr czosnku)
Paella (ultra + 3 l)
2 piersi kurczaka (jedna podwójna) pokrojone w kostkę, 2 udka z kurczaka, 2 skrzydełka, 150 g kiełbasek podsuszanych, 250 g ryżu, 3 pomidory, 2 małe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, l bulionu z kostek rosołowych, puszka groszku lub opakowania mrożonego, 50 g mrożonych małży, 50 g krewetek, szczypta szafranu, oliwa z oliwek do smażenia, 2 cytryny
Kawałki kurczaka podsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor w międzyczasie posiekać a Szefie kuchni cebulę i czosnek a paprykę pokroić w paski. Mięso przekładamy do ultra + 3 litrowego a na patelni smażymy cebulę z czosnkiem i po chwili dodajemy paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy na patelnię wypłukany ryż (surowy) chwilę smażymy wszystko aż ryż się zeszkli. Przekładamy wszystko do ultra +, dodajemy rozcieńczony w małej ilości szafran po chwili wlewamy bulion. Wstawiamy do piekarnika i dusimy potrawę do momentu aż ryż wchłonie cały bulion. W międzyczasie sparzyć mrożone krewetki, małże i groszek w cudzie kuchennym. W momencie gdy bulion wchłonął się w ryż dodajemy do potrawy ugotowane małże oraz groszek. Przed rozpoczęciem uczty potrawę skropić cytryną.
Karkówka w ultra +
Kotlety z karkówki, mieszanka warzywna wieloskładnikowa, 1 zupa cebulowa, 4 cebule pokrojone w plastry, ziemniaki w ósemki (surowe oproszone majerankiem i olejem) Układamy wszystko w ultra + pieczemy 1 godzinę w tem 190 stopni. W celu przyrumienienia odkryć pojemnik na 10 minut przed końcem
Karkówka w ultra +
W ultra plusie układacwarstwowo plastry karkówki, cebule (mogę być nawet rozdrobnione w szefie). Na wierzchu polać sosem: wymieszać w Mix Maxie 0,5 l śmietany 18 %, O,5 l keczupu łagodnego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1 godziny w tem 180 200 stopni
Piersi z kurczaka
3 piersi pojedyncze posypać 1 zupą cebulowa i odstawić na godziny. 1 zupę borowikową rozmieszać w Mix Maxie z litra śmietany. Zalać kurczaka piec godziny w 180 stopniach (w mikrofalówce 700 V około 12 minut)
Piersi z kurczaka w majonezie
2 piersi z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić, ułożyć w ultra + na to położyć starkowany żółty ser, majonez, por, paprykę czerwoną. Zapiekać 40 minut 190 stopni
Kurczak w ultra +
Kawałki kurczaka (skrzydełka, uda lub cały porcjowany) solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do Ultra +. Na finezji Krajalnicy kroimy 3 duże cebule i układamy na kurczaku. Polewamy sosem. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku w 180 C około 40 50 min.
SOS:
szklanki keczupu, szklanki powideł śliwkowych, 2 ząbki czosnku, można rozcieńczyć odrobiną wody
Kurczak w Ultra+
2 piersi z kurczaka, litra smietany 36 %, 1 zupa borowikowa, można również dodać pieczarki
Wszystkie składniki przełożyć do Ultra + piec 180-190 C około 35-45 min
Kurczak lub ryba w Ultra +
2 piersi z kurczaka lub 1 kg ryby, 1 mrożonka wieloskładnikowa, 1 sos pieczeniowy ciemny, 1 łyżka keczupu
2 łyżki majonezu
Kurczaka pokroić w kostkę, rybę w kawałki przyprawić. Do miski do ciasta włożyć rozmrożoną mieszankę warzywną dodać sos pieczeniowy, keczup, majonez wymieszac z kurczakiem lub rybą, Przełożyć do Ultra +. Piec w 190 C 35-45 min,. W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy.
Ryba lub kurczak w ultra +
1 kg ryby, 4 zupki cebulowe gorący kubek, 1 por
Rybę pokroić w kawałki. Por zeszklić. Przełożyć do ultra + przesypując zupą cebulową. Zapiekać 35-40 min. 190 C W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy
Zapiekanka Rybna w ultra +
Składniki na 4 porcje: 2 grube filety z białej ryby, kostki masła, 2 ząbki czosnku, pół pęczka cienkiego szczypiorku, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka natki, 5 łyżek bułki tartej, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka startego parmezanu (lub innego
poprz. | 1 14 15 16 17 18 46 | nast. Strony tematu:
Odpowiedz na ten temat
używane auta
*
nieruchomości ogłoszenia
*
biustonosze
*
perfumy
*
notebooki, laptopy
*
buty damskie
*
bielizna damska
RTV - telewizory, kamery wideo
*
AGD - zmywarki, kuchenki, pralki
*
aparaty fotograficzne i cyfrowe