Hanka Cz.
Zarejestrowani-
Zawartość
0 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Nigdy
Reputacja
0 Neutral-
decyzja 1.03 a kaska na koncie 8.04 Pozdrawiam!!
-
hej co tu tak cicho? u mnie nadal nie ma dopłat ale zima piękna sypie śnieg ale to już robi się " upierdliwe" Pozdrawiam!
-
pozdrawiam kasy nie mahttp://funduszeue.info/blog/2013/01/18/wyplata-onw-i-doplat-bezposrednich-za-2012-rok-stan-na-18-stycznia-2013/comment-page-10/#comment-62508
-
Karmelowy migdałowiec Składniki Przepis 2 duże i 1 mała paczki krakersów Lajkonik /w zależności jaką mamy blachę może starczy 2 paczki/ 10 dag płatków migdałowych - uprażonych na lekko złoty kolor na suchej patelni galaretka cytrynowa rozpuszczona w niecałej szklance wrzątku 0,5 litra śmietanki tortowej 30 % cukier puder do bitej śmietany do smaku ok. 1/2 szkl. lub mniej 25 dag masła lub margaryny wg upodobań 1 puszka karmelu Masa budyniowa: 1,5 szkl. mleka 5 żółtek 3 łyżki mąki zwykłej 3 łyżki maki ziemniaczanej 20 dag cukru cukier waniliowy 25 dag masła pół na pół z margaryną np kasią Masa budyniowa: Zagotować mleko, odlać 3/4 szkl i wystudzić - utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym oraz z obiema mąkami na gładką masę rozprowadzić wystudzonym mlekiem. Połączyć z resztą mleka - zagotować ciągle mieszając do uzyskania .gęstego budyniu. Wystudzić i utrzeć z tłuszczem. Można dołożyć alkoholu dla polepszenia smaku. Cała tajemnica smaku tkwi w tym przegotowanym i ostudzonym mleku. :) Przełożenie ciasta: Spód blachy wyłożyć warstwą krakersów. Na to masa budyniowa i znów warstwa krakersów. Następnie karmel z puszki zmiksowany z masłem lub margaryną. /należy miksować dość zimny tłuszcz dodając po łyżce karmelu./ Znów warstwa krakersów - na koniec śmietana ubita z cukrem pudrem i tężejącą galaretką - wierzch posypujemy obficie prażonymi migdałami. Ciasto wędruje do lodówki i tam je najlepiej trzymać przez cały czas- musi sobie poleżakować kilka godzin albo najlepiej do dnia następnego. Po tym czasie kroi się jak zimne lody i do gorącej kawki smakuje wybornie. Polecam.
-
w każdym prawie sklepie jest gotowa masa krówkowa w puszkach ja kupuję w biedronce albo w polo
-
Sernik z masą krówkową i orzechami Składniki Przepis Kruchy spód: 20 dkg mąki pszennej 10 dkg masła lub margaryny 10 dkg cukru pudru 1 żółtko Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g) 5 jajek + 1 białko 1 budyń waniliowy Cukier waniliowy lub aromat waniliowy 1 puszka masy krówkowej najlepiej orzechowej (400g) 10 dkg orzechów włoskich Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Następnie przygotować formę do pieczenia (moja o wymiarach 24x24cm), wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić dno ciastem. Podpiec spód przez ok 10 min w temp 170 st C. Ser przełożyć do miski, dodać mleko skondensowane, zmiksować, dodać zółtka, ponownie zmiksować, dodać budyń oraz cukier waniliowy lub aromat, wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej. Masę przelać na podpieczony spód. Piec 1 godz w temp 160-170 st C. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na wystudzonym serniku rozprowadzić masę krówkową (ja dałąm 3/4 puszki) i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Sernik jest przepyszny, można powiedzieć cud, miód i orzeszki;) Polecam!
-
jaka tu cisza ,może coś słodkiego? Sernik z masą krówkową i orzechami Składniki Przepis Kruchy spód: 20 dkg mąki pszennej 10 dkg masła lub margaryny 10 dkg cukru pudru 1 żółtko Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g) 5 jajek + 1 białko 1 budyń waniliowy Cukier waniliowy lub aromat waniliowy 1 puszka masy krówkowej najlepiej orzechowej (400g) 10 dkg orzechów włoskich Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Następnie przygotować formę do pieczenia (moja o wymiarach 24x24cm), wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić dno ciastem. Podpiec spód przez ok 10 min w temp 170 st C. Ser przełożyć do miski, dodać mleko skondensowane, zmiksować, dodać zółtka, ponownie zmiksować, dodać budyń oraz cukier waniliowy lub aromat, wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej. Masę przelać na podpieczony spód. Piec 1 godz w temp 160-170 st C. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na wystudzonym serniku rozprowadzić masę krówkową (ja dałąm 3/4 puszki) i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Sernik jest przepyszny, można powiedzieć cud, miód i orzeszki;) Polecam!
-
Wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU!!!
-
o witam moi drodzy u mnie konto puste a u was coś płacą w mojej miejscowości nikt się nie chwali żeby dostał dopłaty ja to mówię że siedzą cicho żeby reszta nie chciała pożyczyć. A mróz trzyma ! trzymajcie się ciepło pozdrawiam!
-
witam ,witam wreszcie trochę uporaliśmy się z robotą jest więcej czasu młodzież się rozjechała i sami zostaliśmy w polu zostały jeszcze opryski , muszę się pochwalić byliśmy starostami na dożynkach powiatowych.pozdrowienia !!
-
witam po długim czasie już po wykopkach dzisiaj zaczęliśmy kosić kukurydzę na kiszonkę w końcu spadł deszcz .
-
hej kochani w sobotę zakończyły się żniwa u nas w gospodarstwie jeszcze trochę słomy do pozbierania i finito a trochę rzepaku zasiane jeszcze ok10 ha do zasiania Gabi trzymaj się nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej.
-
witam o Zorka to ty jakieś mutanty w ogródku masz no u mnie to buraczki całkiem fajne , ogórków utrzęsienie już nie chce mi się zaprawiać a cebula to malutka , żniwa na połmetku takie z doskoku trochę pogody to w pole
-
Gabi ta twoja"rozdarta" córcia to konkurencja dla elany trzymaj się kochana dasz radę wiem coś na ten temat.