Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

headline burgundy

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. aż mnie ciarki przeszły, bo przypomniał mi się koszmar karmienia i przeraźliwy ból piersi..... kurde jestem nieobiektywna ale nic na siłę, bo wpadniesz w depresję tak jak ja zresztą. Ja do końca nie wierzę w tą magię cyca i już
  2. headline burgundy

    Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

    mam słabość do ewy z racji jej miejsca zamieszkania ;) Ja mam dziś na obiad zupe - krem z porów, W garczku robię wywar z warzyw ( marchewka x2, jeden korzeń pietruszki, kawałek korzenia selera ). Do tego kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, listek laurowy. Jak warzywa miękkie, trzeba wyciągnąć. Na patelni rozpuszczam masło, smażę na nim 3 skrojone na półtalarki pory, najlepiej tylko białą część. Podduszone wrzucam do gotującego się wywaru. Po ok 10 minutach dorzucam ok 3 serki topione. Można podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami, albo ziemniakami. Doprawiamy lubczykiem i majerankiem. Wogóle lubię patent na zagęszczanie za pomocą serków topionych. W temacie o pulpetach podałam przepis na sos pieczarkowy z serkami ;)
×