Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Vitalinka Zielona Góra

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Vitalinka Zielona Góra

    tupperware

    Przepraszam za literówki - miała być herbata miętowa z brzoskwinią ;)
  2. Vitalinka Zielona Góra

    tupperware

    Co do kompotu - ostatnio robiłam brzoskwiniowo - jabłokowy (pokroiłam 3 brzoskwinie i 2 jabłka). Pycha!! W dzbanku zaparzam także jabłka z listkami mięty. Taki kompot smakuje jak Tymbark jabłko-mięta, tyle, że bez konserwantów, barwników itp. :) Ostatnio zaparzyłam także herbatę miętową z brzoskwiniową - relacja, a gdy wystygnie wystarczy wrzucić kilka kostek lodu i mamy pyszny, orzeźwiający napój :)
  3. Vitalinka Zielona Góra

    tupperware

    ElaK, mój przepis na panierowanie dotyczył właśnie kotletów schabowych. Jeśli chodzi o mielone, to u mnie w domu panierujemy je tylko w bułce tartej. Wsypuję bułkę tartą do miski, wrzucam kilka kotlecików, zamykam miskę i poruszam nią kulistymi ruchami. Ja zawsze robię mielone w kształcie małych kulek, więc może właśnie dlatego podczas panierowania nie rozpadają się. Poza tym takie małe kotleciki, jeśli zostanie kilka z obiadu, stanowią fajną przekąskę :)
  4. Vitalinka Zielona Góra

    tupperware

    Clarusko, mój sposób na panierowanie kotletów to: do miski wlewam 1 jajko i przyprawy, wrzucam pokrojone mięso, zamykam miskę, odpowietrzam i energicznie potrząsam. Następnie otwieram i wylewam nadmiar jajka. Wsypuję bułkę tartą, zamykam i znów energicznie potrząsam i gotowe :) Plusy panierowania w misce do ciasta drożdżowego: - nie brudzisz sobie rąk, - używasz 1 miski zamiast 3, - potrzebujesz mniej składników (1 jajko) niż w przypadku tradycyjnego panierowania - nie wspomnę o tym jak łatwo się ją myje :)
×