Witam! Mogę wam co nie co pomóc i wypowiedzieć sie o pracy w maku. Otóż w maku pracowałem rok. Na początku masakra nie umiealem sie przyzwyczaić do tej ciągłej bieganiny potem jakoś leciało. Od strony personalnej mak jest ok, płaci wszytsko na czas skłatki itd wypłata do 10 tego zawsze na koncie. Niestety na tym pozytywy się kończą. w maku pracujesz w godzinach w jakich pasuje personalnej, która układa grafik. Ja np. miałam zmiany 16-23 -17-22 15-23 18-22 14-22 11-19 10-18 12-20 13-21 a parę razy w ciągu całego przepracowanego roku 6-14. Najczęsciej chodziłem na popołudniówki, zero życia prywatnego. Prawie w każdy weekend byłem w pracy. Kiedyś mieliśmy tzw "zeszyt próśb" i kiedy np. mielismy wizyte u lekarza, pilna spr w urzędzie pisalismy, że tego i tego dnia cchemy wolne. Potem niestety zeszyt zostal usunięty o wolnym moglismy pomarzyć. Dalej.. jesli chodzi o menagerów to banda idiotów która liże duper kierownikowi bądz kierowniczce. Nie umiesz się podlizywać, niestety będziesz czerwonym. I tak to wygląda: kogo lubi menager ten ma lepsze stanowisko np na kasie czy drive, jestes nie lubiany fruuu na calą dniówke na kuchnie badz na frytki... lub na sale szorowac brudne kible i zamiatac teren wokól maka. nigdzie indziej nie poniża cie z taką gracja jak w maku. pamietam dzien kiedy cały dzien myłem okna lub cały dzien wyrywałem chwasty z pomiedzy kafelek chodnikowych na 35 stopniowym upale lub jak dziecko zesrało się w zjezdzalni tez trzebabyło sprzatac. Czasami obrywasz za zły humor kierowniczki. Co pól roku w maku jest akcja sprzatanie bo przyjezdzaja jakies szychy i sprawdzaja maka pod wzgledem czystosci produkcji itd.. Wtedy robi sie wszytsko! Czysci fugi szczoteczka do zebów w całym maku szoruje podłoge czysci sie nozki maszyn- istny cyrk!! Zeby ta komisja wiedziała, że to tylko taki jednodniowy porzadek to by sie za glowe chyciła. Dobra teraz cos o pracy. Jak jestes na kasie to spoko podajesz kasujeszi tak w kółko. gorzej jest na kuchni. Są dwie strony czerwona i biała. Na czerwonje robi sie produkty wołowe - hamburgery cheesburgery wiemakai mc royale mc duble a na białej drobiowe: tortile, snack wrapy, mc chickeny kurczak burgery. Na obu kuchniach powinno być 6 osób, 3 po str białej i 3 po str czerwonej. Jedna osoba robi kanapke druga pakue trzecia robi miesa. Zazwyczaj są 2 osoby po jedej osobie na kazda str i nie idzie się z palcem do dupy trafic i jeszcze cie poganiaja a jak nie wyrabiasz to dra mordy a jak juz nie masz sily to biora cie do biura na rozmowe.... Z maka mozna wyleciec w kazdej chwili za wszytsko:] Pracujesz pracujesz jeb kierowniczka cie woła i daje wypowiedzenie i ne podaje powodu1 bo ma do tego prawo. w umowach na czas okreslony nie musi pracodawca podawac powodu. i tak nie znasz dnia ani godziny... Wiec kochany wszytskooo! byle nie mak nie dajcie sie ponizac. ja wylądowałaem po tym roku mek u psychologa na klozetce :/