awusa
Zarejestrowani-
Zawartość
0 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Nigdy
Reputacja
0 Neutral-
Wiszę Wam obiecany przepis na roladki, będzie ale jutro ok? Pozdrawiam.
-
Uff już myślałam, że nie znajdę topiku. Samam sobie winna nie piszę już dawno , teraz polecam KARKÓWKA W ŚMIETANIE ok 1 kg. karkówki, pokroić w plastry i wyłożyć nimi blachę do pieczenia ciasta Następnie rozmieszać dwie śmietany 30 % po 200ml każda z jedną zupą w proszku cebulową i jedną borowikową. Rozbełtać zalać mięsko na blasze i piec ok godziny. Proponuję jednak zrobić sos z podwójnej ilości składników, jest pyszny a mięsko troszkę go wchłonie. Polecam pyszne. Pozdrawiam.
-
Emmi jaka to przyprawa do sałatki? Pozdrawiam :)
-
Emmi ale jak lejesz te kluseczki lane :) to mieszaj w tym czasie zupę, może to drobiazg ale wart zapamiętania. Przy okazji przypomniało mi sie, że bardzo dawno ich nie robiłam , Pozdrawiam wszystkie kuchareczki :0 :0
-
Konczita masz świetne pomysły- fajnie, że chcesz się nimi dzielić, pozdrawaim. Szkoda, że założycielka topiku nie zagląda i nie wie, jak się jej dzieło rozrasta.
-
agripa wzajemnie :)
-
kupiłam mięso, może w całości, pieczeń?
-
Ależ pięknie rośnie nam topik prawda Emmi? Pozdrawiam
-
Emmi jak dasz radę to wpisz, bo ja pocztą nie dostałam. Z góry dziękuję. Faktycznie rodzynki będą pasowały super :) Pozdrawiam
-
Sloneczkojasne :) nick jak najbardziej pasuje. Rozjaśniłaś nam ten topik konkretnie. Jesli chodzi o sos koperkowy z pulpecikami, ja robię w podobny nieco sposób zupę klopsową. Gotuję wywar z włoszczyzna, najlepiej taka pokrojoną w słupki, do tego pieprz w ziarenkach, angielskie ziele i liść laurowy. To się gotuje. W tym czasie przygotowuję małe klopsiki ( sposób robienia klopsików własny, jak kto lubi), wrzucam je do wywaru i gotuję dalej. Doprawiam do smaku tak na słodko-kwaśno. Na końcu zabielam śmietanką. Do tego oddzielnie gotuję ziemniaki. Na talerz daję ziemniaki ugotowane i wlewam zupę, dobre :) Smacznego.
-
I to się nie zmieni Emmi póki zycia mego ;) Gotuję sporo, ale jeszcze nie próbowałam placków ziemniaczanych. Śmieszne wiem ale jakos nie umiem, poprosze o prosty przepisik. Pozdrawiam, Emmi jak maluszek ? :)
-
Migotka super pomysł, też bym tak chciała :) ale nie mam kiedy przekładać do worda, może jak Ty kogoś uprosisz to i ja się \" diopnę\" ;) Pozdrawiam
-
Emmi ja nie trupek a tu jestem, czemu piszesz, że topik umarł ? Poczułam się dość dziwnie, przyznaję. Pozdrawiam
-
Kasienika, fajnie to brzmi. Czy znasz jeszcze inne sposoby \"udoskonalania\" masełka? Pozdrawiam. Emmi co u Ciebie jak się czujesz? \"Daj głos\" ;)
-
nie robię szparagów, jadłam raz, może źle zrobione btyły, bo niesmaczne pozdrawiam