Składniki:
25 dag makaronu tagliatelle
2 średnie cukinie
3 ząbki czosnku
sok z 1 cytryny
6 łyżek oliwy
6 łyżek śmietany
4 łyżki startego parmezanu
3 łyżki posiekanej bazylii
sól
pieprz
chili
Przygotowanie:
Cukinię umyj, osusz ,pokrój w cienkie paski
Czosnek obierz, posiekaj im podsmaż na oliwie na małym ogniu
Dodaj cukinię i smaż ok 5 minut cały czas mieszając
Dorzuć bazylię, parmezan i chili
Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę
Wszystko wymieszaj
Dopraw solą i pieprzem
Podgrzej na małym ogniu
Ugotuj makaron al dente
Wyłóż na talerz i polej gorącymi warzywami
polecam do odchudzania, wkomponować raz w tygodniu do diety ;) przepis pochodzi z przepisy.ancymonki.pl