Marcelka1814
-
Zawartość
0 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Nigdy
Posty napisane przez Marcelka1814
-
-
Pancakes polskie z mleka Δ Bardziej jak naleśniki. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka 75 g rozpuszczonego masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru szczypta soli Wykonanie: Mąkę przesiewam, jajka roztrzepuję, mieszam z mlekiem i pozostałymi składnikami, na końcu dodając masło. Odstawiam na 15 minut. Ciasto smażę na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie. Delikatnie przewracam na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. A macie ! a tworze bloga o tematyce jak urządzić dobrze DOM . Wszystko tu jest http://slodki.blog.se/urzadzanie-domu/ Możecie przeciez tutaj wejsc i mozecie tutaj wszystko przeczytac :) -
Składniki CIASTO: 30 dag mąki + do podsypania 1/2 łyżeczki soli 3 jajka łyżka oliwy 200 ml oliwy NADZIENIE: 75 dag ricotty 20 dag szynki parmeńskiej 15 dag suszonych pomidorów 15 świeżych listków bazylii 10 dag świeżo startego pecorino sól świeżo mielony pieprz 20 dag pikantnej kiełbasy 2 jajka 10 dag pecorino w kawałku Etapy przygotowania CIASTO: do przesianej mąki dodajemy sól, jajka i dodajemy oliwę. Zagniatamy ciasto, gdy się zespoli, wyrabiamy jeszcze przez ok. 8 min. Formujemy kulę, przykrywamy folią i wstawiamy na 20 min do lodówki. NADZIENIE: do ricotty dodajemy drobno posiekaną szynkę, drobno posiekane suszone pomidory, posiekane listki bazylii, świeżo starte pecorino, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do lodówki. Oliwę wlewamy na patelnię i rozgrzewamy na średnim ogniu, wrzucamy kiełbasę pokrojoną w plasterki i smażymy przez 3 min, mieszając od czasu do czasu. Odstawiamy. Ciasto rozpłaszczamy palcami na blacie posypanym mąką i cienko rozwałkowujemy, posypując mąką. Za pomocą szklanki wycinamy kółka ok. 8 cm średnicy. Nakładamy po łyżeczce farszu, brzegi ciasta smarujemy rozmąconymi jajkami i składamy na pół, tworząc półksiężyce. Zagniatamy brzegi i uszczelniamy, dociskając widelcem (powstaną ładne brzegi). Wrzucamy pierożki partiami na wrzątek i gotujemy 1 min od wypłynięcia. Odcedzamy i układamy na duży półmisek. Oprószamy solą i pieprzem. Polewamy podsmażoną kiełbasą, oliwą i posypujemy płatkami pecorino. Czasem na slodko http://slodki.blog.se/urzadzanie-domu/ a czasem na gorzko. Jak na slodko a jak na gorzko to dobrze jest zjesc jakas gorzka czekoladke albo nie wiem co
Suplementy wspomagające trening
w Fitness, masaże, joga i inne
Napisano