Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

arturo900

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca Co kupić makaron typu penne rigate Combino: 300 g orzechy nerkowca Alesto: 40 g świeża bazylia: 2 szklanki oliwa Primadonna: 3,5 łyżki czosnek: 1 ząbek sól Castello: do smaku pieprz Mikado: szczypta Grana Padano: 90 g Jak zrobić poziom: łatwy porcji: 4 czas: 25min Przygotowanie Gotujemy makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, zachowując 1/2 szklanki wody. Do wysokiego naczynia wkładamy bazylię oraz orzechy nerkowca, odkładając niewielką ilość orzechów do dekoracji i 2-3 listki bazylii. Dodajemy starty parmezan lub ser typu pecorino, oliwę z oliwek, świeżo zmielony czarny pieprz, szczyptę soli do smaku oraz czosnek. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy 1/2 szklanki wcześniej zachowanej wody z makaronu, aby otrzymać odpowiednio gęste pesto. Jak podawać Odcedzony makaron mieszamy z pesto, przekładamy do głębokich talerzy, dekorujemy orzeszkami oraz listkami bazylii. Uwaga: Pesto można również używać do smarowania grzanek. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą, można przechowywać w lodówce mniej więcej do tygodnia. Uwielbiasz polską turystykę i wyjeżdżać w wolnym czasie?[url=http://www.hiacynta.e-blogi.pl/]http://www.hiacynta.e-blogi.pl/ Zapraszam do mnie na blog może coś ciebie zainteresuję
×