Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

wadek33

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. wadek33

    łysienie

    Najczęstszą postacią łysienia jest jednak łysienie typu męskiego (androgenowe). Dotyczy ono ok. 60 proc. mężczyzn powyżej 50. roku życia. Ten typ łysienia nierzadko rozpoczyna się w wieku 16–20 lat i występuje rodzinnie. Postępujące z wiekiem wypadanie włosów jest naturalnym procesem fizjologicznym związanym z obecnością męskich hormonów płciowych. To, czy mężczyzna będzie łysieć, zależy głównie od pochodnej męskiego hormonu płciowego testosteronu, zwanej dihydrotestosteronem (DHT). DHT działa na mieszki włosowe – sprawia, że zamiast mocnych i długich włosów zaczynają one produkować krótkie i cieńsze. W końcu wytwarzają tylko delikatny meszek, taki sam, jaki porasta nos czy czoło. Na zdrowej głowie 10 proc. włosów znajduje się w fizjologicznej fazie spoczynku, a wypadanie około 100 włosów dziennie jest naturalne. Każdy włos rośnie średnio o 1 cm na miesiąc przez 2–6 lat. Skracanie okresu wzrostu włosa, a wydłużenie się okresu spoczynku mieszka włosowego prowadzi do miniaturyzacji mieszków i łysienia. Warto wiedzieć, że większość łysiejących mężczyzn nie gubi włosów szybciej niż inni. Jednak w miejsce wypadających włosów nie rosną im nowe albo się nie regenerują.
  2. wadek33

    tupperware

    Ja już od kilku lat kupuje akcesoria kuchenne w tupperware i jestem bardzo zadowolona szczególnie z misek do przechowywania żywności i z pojemników do podgrzewania w mikrofalówce, ostatnio też zaczęłam znowu używać lilianę o której już zapomniałam a desery wychodzą w niej przepiękne
  3. Ja miałam dziś Oszukane Gołąbki oto przepis: Składniki 1. Mała główka kapusty białej 2. paczkę mięsa mielonego 3.Jajka 2 szt. 4.0,5 szklanki ryżu 5.niepełna szklanka kaszy manny 6.kostka rosołowa przyprawy SOS- mąka,przecier pomidorowy,sól, pieprz,maggi Smaczne,tanie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe Etapy przygotowania 1. Kapustę poszatkować.Kostkę rosołową rozpuścić w litrze wrzątku,przestudzić. 2. Do miski dać mięso,jajka,ryż,kaszę,kapustę i przyprawy. 3. Dokładnie wymieszać.. 4. Z masy formować "kotleciki". 5. Obsmażyć na patelni.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu , zalać rosołem, dusić w piekarniku 6. Do powstałego tłuszczu dodać trochę wody, przecier, zawiesinę z mąki i wody. Doprawić
×