Bogusławie dziękuję za podpowiedzi co i jak. Ale czy orientujesz się może czy fizycznie ten tłuszcz faktycznie przechodzi ? Bo o to mi chodzi czy podczas procesu smażenia panierka zatrzymuje tłuszcz czy on jednak wchłania się do całego mięsa rybki ?
No kamienie żółciowe - mam liczne i drobne a wytworzone po hemolizie przez zastój żółci. Np nie mogę sobie pozwolić na zjedzenie jajka gotowanego z zółtkiem - bo po kilku godz przychodzi taki atak tzn - kłuje strasznie na plecach na wysokości żołądka, sam żołądek również kłuje i zaczyna się zamykać jakby taki opasujący pierścień dookoła żołądka i pleców, czasami zdarzały się wymioty co tłumaczę ( nie wiem czy dobrze), że kamień drobny się ruszył i drażni trzustkę...stąd boję się jeść tłuste rzeczy i pytam czy taka rybka właśnie mogłaby przejść olejem czy panierka zatrzyma.
Nie wiem też jakby mi żołądek zareagował na sos i czy też nie ruszyłoby kamieni.
Miło by było gdyś swoją wiedzą odniósł się jeszcze do tego co napisałam , przeanalizował i napisał co myślisz. Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam :)