Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rybka88

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Rybka88

    grzybica ukladu pokarmowego

    Bogusławie dziękuję za podpowiedzi co i jak. Ale czy orientujesz się może czy fizycznie ten tłuszcz faktycznie przechodzi ? Bo o to mi chodzi czy podczas procesu smażenia panierka zatrzymuje tłuszcz czy on jednak wchłania się do całego mięsa rybki ? No kamienie żółciowe - mam liczne i drobne a wytworzone po hemolizie przez zastój żółci. Np nie mogę sobie pozwolić na zjedzenie jajka gotowanego z zółtkiem - bo po kilku godz przychodzi taki atak tzn - kłuje strasznie na plecach na wysokości żołądka, sam żołądek również kłuje i zaczyna się zamykać jakby taki opasujący pierścień dookoła żołądka i pleców, czasami zdarzały się wymioty co tłumaczę ( nie wiem czy dobrze), że kamień drobny się ruszył i drażni trzustkę...stąd boję się jeść tłuste rzeczy i pytam czy taka rybka właśnie mogłaby przejść olejem czy panierka zatrzyma. Nie wiem też jakby mi żołądek zareagował na sos i czy też nie ruszyłoby kamieni. Miło by było gdyś swoją wiedzą odniósł się jeszcze do tego co napisałam , przeanalizował i napisał co myślisz. Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam :)
  2. Rybka88

    grzybica ukladu pokarmowego

    Bogusławie, mam pytanie: Czy przy kamieniach żółciowych można zjeść rybkę nad morzem ? Np : Dorsza? Chodzi mi o taką, którą smażą w panierce w głębokim oleju. Ktoś mi kiedyś powiedział, że panierka mam za zadanie zatrzymywać cały tłuszcz stąd pytanie czy faktycznie nie przechodzi on do rybki ? Jeżeli całą panierkę w której jest usmażona rybka się zdrapie to czy mięsko pod nią jest chude i czy można spokojnie i bez obaw zjeść? Czy mimo wszystko ten olej przechodzi na całą rybkę? I oczywiście pytanie związane z głównym tematem czy przy grzybicy taka rybka ze zdrapaną panierką byłaby dozwolona ? Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam :)
×