Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

saginata

Zarejestrowani
  • Zawartość

    214
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Posty napisane przez saginata


  1. Hej 🖐️ Podczytuję Was czasami. Jestem zainteresowana tymi przepisami bez soli-mój mąż nadciśnieniowiec więc się przydadza. Babciu-a jak wyszedł cholesterol Twojej wnuczce-bo może on jest przyczyną nadciśnienia? Wiem,że to może śmieszne pytać o poziom cholesterolu u dziecka-ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką-i jej córeczka ma 10 lat i 300 cholesterolu i 300 trójglicerydów.Jest w trzeciej klasie szkoły podstawowej i waży 55 kg. Ja myślę,że wiele dzieci może mieć z tym problem-bo to taki świat,taka moda na chipsy i różne słone przekąski. Ja często gotuję kasze jaglaną na chudym mleku-zupełnie bez soli i cukru-i podaję ją z prażonymi jabłkami i cynamonem.Często też gotuję owsiankę-ale wszystko na mleku 0,5 %. Pilnuję tez aby nikt w domu nie solił pomidora na kanapce.Sama robię wędlinki i nie używam kostek rosołowych ani wegety-bo tam jest bardzo dużo soli.Zresztą staram się nie dosalać wszystkie potrawy-można się przyzwyczaić.A chętnie skorzystam z przepisów tu podanych.

  2. Agripa=chciałam zapytać o to kolorowe ciasto z jabłkami-w jakiej ilości wody należy galaretkę rozpuścić? Ciasto wygląda pięknie,wydaje się dość łatwe-i mam zamiar upiec je na święta-tylko nie wiem czy do tych jabłek rozpuszczać galaretkę w połowie wody podanej w przepisie-czy według przepisu na opakowaniu???

  3. Ja widok z okna mam ciekawy-własny ogród-kwiaty,drzewa-a w oddali zieleń-łąki-ale firanki lubię bardzo-zasłony też.Ostatnio też sprawiłam sobie nowe-i jestem nimi zachwycona.Dla mnie dom bez firanek czy zasłon to zimny dom.Ale bywałam w domach bez firan-i tez wyglądało dobrze.Myslę,że wszystko zależy od stylu w jakim dom czy mieszkanie jest urządzone.Nie można na odległość komuś powiedzieć,że firany są super czy do kitu-najpierw trzeba zobaczyć wnętrze.

  4. Myślę,że chodzi Ci o ciasto \"Stefania\".Oto przepis: 1litr mleka 1szkl. cukru 1 masło 1 szkl. kaszy manny 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 2 łyżki wiorków kokosowych bakalie 5 paczek herbatników Mleko,masło,cukier,cukier waniliowy-zagotować-dodać kaszę ciągle mieszając-gdy zgęstnieje dodać kakao i bakalie. Blaszkę wyłożyć herbatnikami,na nie położyć gorącą masę,na wierzch ułożyć herbatniki-lekko docisnąć,polać polewą i schlodzić w lodówce.Zapomniałam-na polewę wysypać wiórki kokosowe.
×