degobo
Zarejestrowani-
Zawartość
0 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Nigdy
Reputacja
0 Neutral-
dziewczynki - mam pytanie, a nie przejrzałam całego topiku, od razu się przyznaję :( Polecono mi 2 rzeczy wzmacniające: 1. sok z owoców Noni - nie wiem czy to na serio działa? 2. tonik z aloesu - to mi jakiś konsultant na necie poradził i jeszcze galaratkę aloesową dowcipnie (tego ostatniego to na pewno nie zrobię, bo nic dopochwowo nie używam!) ale może tonik do picia to niezły pomysł? Teraz się staram o dzidziusia, więc Lacibios F. non stop po prostu biorę wiadomo, ale przez wzmożoną aktywność seksualną czasem mam wrażenie, że mnie \"coś bierze\", jakoś bez leków dodatkowych się tzrymam, ale bywają dni lekkiego dyskomfortu. Biorę jeszcze Oeparol, ale nie sądzę by to miało jakiś wpływ na to :)
-
A oto 10 rad, jak dobrze się czuć i nie przytyć podczas świąt: 1. jedz powoli, zanim sygnał „jestem najedzona” dotrze do mózgu mija 20 minut. Jeśli zjesz szybko swoją porcję, wciąż będziesz głodna i sięgniesz po następną 2. pij dużo niegazowanej wody (szklanka wody na początku posiłku to jeden ze sposobów na oszukanie żołądka) 3. zamiast smażonych ryb, mięs przyrządzaj potrawy, najlepiej pieczone w folii lub gotowane na parze, zawsze w towarzystwie dużej ilości „ nie tuczących” warzyw 4. lekkie świąteczne sosy lepiej przygotować z delikatnego warzywnego puree doprawionego jogurtem 5. ogranicz spożywanie pieczywa, potrawy przygotowane na święta są smaczne, i niecodziennie na naszym stole, warto oszczędzić PUNKTY™ pochodzące z pieczywa na rzecz potraw świątecznych 6. wybieraj tylko chude produkty wędliny, mięsa, sery i zdrowe tłuszcze 7. unikaj ciast z kremem i bitą śmietaną 8. zamiast soli użyj ziół 9. jeśli masz ochotę na coś słodkiego zjedz lepiej owoc 10. kieliszek wina czerwonego zamiast mocnego alkoholu i wybierz się koniecznie na świąteczny spacer!
-
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA śWIęTA! Przesyłam Wam przepisy i porady od WW na święta: Święta to próba dla naszego apetytu i asertywności na namawianie „spróbuj, przecież to takie smaczne…”. Trudno obliczyć ile zbędnej energii dostarczymy w te dni świąteczne organizmowi. Na pewno więcej niż potrzebuje. Na zdrowie nam wyjdzie odchudzenie bogatego świątecznego stołu poprzez właściwy dobór menu i skorzystanie z kilku porad praktycznych jak nie przytyć i nie czuć przejedzenia podczas dni świątecznych. Na świątecznym stole znajdą się niezwykle smakowite i kuszące potrawy m.in. jaja w różnych wariantach, żur z białą kiełbasą, pieczone mięsa, baba drożdżowa, mazurki. Postarajmy się je przyrządzić w sposób zdrowy, zastępując np. majonez – majonezem ligt, mięsa wieprzowe, chudym pieczonym mięsem z drobiu, a ciasta z kremem lub bitą śmietaną, ciastami z muesli lub deserami owocowymi, etc. Bądźmy rozważni, pokusa jest przecież ogromna, starajmy się poskromić łakomstwo.
-
hej - już drugi raz są organizowane więc przesyłam zaproszenie :) Sylwia Baczyńska, lekarz medycyny estetycznej, dziennikarz, autorka programów o zdrowiu i urodzie, od 22 lat ćwiczy jogę, a od 8 jest jej nauczycielem i propagatorem Zaprasza na zajęcia „Joga a piękno kobiety” 10 lutego 2007 r. w godzinach 9:30-11:00 do Centrum Medycyny Naturalnej TREA ul. Wilcza 50/52, www.trea.pl Plan zajęć: • 1,5 godziny ćwiczeń pozycji wspomagających i regulujących układ hormonalny kobiety • 0,5 godziny głębokiego relaksu – wstęp do ćwiczeń oddechowych pranajamy Część ćwiczeniowa będzie miała łagodny, ale intensywny charakter Mile widziane są także osoby początkujące Cena warsztatu - 40 zł Ilość miejsc ograniczona, prosimy o potwierdzanie telefonicznie 0-22 623 02 58, mailowo info@trea.pl
-
Hej :) nie pisałam nic bo byłam zawalona po uszy robotą - ale dziś dostałam od WW info o spotkaniu otwartym więc Wam przesyłam. Takie spotkania to zdecydowanie dla osób które nic o WW nie wiedzą - jak jesteście eksepratmi to tylko się wynudzicie ;) No chyba, że będą te pycha batony rozdawać :DDDD Moje postanowienie noworoczne: pożegnam zbędne kilogramy! Międzynarodowa firma propagująca zdrowe żywienie i odchudzanie Weight Watchers Polska zaprasza na spotkanie otwarte, które odbędzie się: 22.01.2007 godz. 17.30 Hotel Mercure, sala Mars, Warszawa, ul. Jana Pawła II 22 więcej informacji tel.022 312 32 23, www.weightwatchers.pl Przyjdź i zrealizuj z nami swoje postanowienie!
-
No to jeszcze Fruit Cake (tylko tego nie sprawdzałam dokładnie - więc luknijcie do oryginału czy jakiś składnik nie został przekręcony) Amerykańskie świąteczne ciasto owocowe (Fruit Cake) Lekkie i pełne suszonych owoców – idealne na poobiedni deser lub podwieczorek z filiżanką herbaty. 16 porcji 1 porcja - 3 PUNKTY™ czas przygotowania: 20 minut czas pieczenia: 1 godzina i 40 minut Składniki: 1 łyżka niskotłuszczowej margaryny lub specjalnego tłuszczu w sprayu do pieczenia 3 łyżki oleju z orzechów włoskich 2 łyżki masła, roztopionego i ostudzonego 1 i ½ łyżki melasy 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1 białko jajka ½ szklanki suszonych żurawin ½ szklanki rodzynek ½ szklanki posiekanych suszonych jabłek ½ szklanki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej ½ szklanki posiekanych suszonych daktyli bez pestek ¼ szklanki i 2 łyżki mąki pszennej (zwykłej) ¼ szklanki mąki pełnoziarnistej ¼ szklanki mąki tortowej ¼ szklanki cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki przyprawy korzennej (do piernika) ¼ łyżeczki soli Przygotowanie: 1. Ustaw blachę w piekarniku na środkowej półce i podgrzej piekarnik do 135,00°C. Posmaruj podłużną blachę (taką, jak do pieczenia piernika) o pojemności ok. 1 litra tłuszczem do pieczenia (lub specjalnym sprayem) i umieść w piekarniku do podgrzania. 2. Roztrzep trzepaczką olej z orzechów włoskich, stopione masło, melasę, ekstrakt waniliowy i białko z jajka w misce, odstaw. 3. Zmieszaj żurawiny, rodzynki, suszone jabłka, skórkę pomarańczową, daktyle i 2 łyżki zwykłej mąki w dużym naczyniu. W drugim dużym naczyniu zmieszaj pozostałą ¼ szklanki zwykłej mąki, mąkę pełnoziarnistą, mąkę tortową, cukier, cynamon, proszek do pieczenia, przyprawę korzenną i sól. Wrzuć do mieszanki suszonych owoców. Następnie dolej olej z orzechów włoskich z pozostałymi składnikami i mieszaj aż do otrzymania konsystencji masy. Wlej ciasto do podgrzanej formy, rozprowadzając je na boki. 4. Piecz do czasu, aż włożona wykałaczka w środek ciasta będzie sucha (ok. 1 godziny 40 minut). Ostudź na blasze przez 10 minut a następnie wyjmij ciasto z formy i wystudź do końca. Zawiń ciasno w folię spożywczą i przechowuj w temperaturze pokojowej Link do oryginalnego przepisu: http://www.weightwatchers.com/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=20331
-
mam jeszcze prztełumaczony na fruit cake przepis - chcecie??? :)
-
Chanukowe placuszki marchewkowo-cebulowe Chanuka (Hanukkah), zwana też Świętem Świateł, to święto obchodzone przez Żydów na pamiątkę zwycięstwa Machabeusza nad Seleucydami w II w. p.n.e. i oczyszczenia Świątyni Jerozolimskiej. Począwszy od 25 dnia miesiąca Kislev (najczęściej wypada to w grudniu) przez 8 kolejnych dni zapala się specjalne Chanukowe świece i śpiewa pieśni. Marchewkowo-cebulowe placuszki są świetnym dodatkiem do wszelkich potraw, lub osobno jako przekąska. 6 porcji 1 porcja – 2 PUNKTY™ czas przygotowania: 15 minut czas pieczenia: 20 minut Składniki: 2 średnie marchewki, starte na tarce ½ małej cebuli, startej na tarce 1 łyżeczka świeżego posiekanego oregano 1 szklanka substytutu jajek (bez tłuszczu), lub jajka ½ pełnoziarnistej mąki na macę (można dodać bardzo drobniutko pokruszonej i zmiażdżonej macy) sól, pieprz – do smaku 1 łyżeczka oliwy z oliwek ½ szklanki sosu pomidorowego, podgrzanego Przygotowanie: 1. Zmieszaj razem marchewki, cebulę, oregano, substytut jajek i mąkę na macę, dopraw solą i pieprzem – jeśli masa jest zbyt sucha, dodaj odrobinę wody 2. Podgrzej patelnię, dodaj odrobinę oliwy 3. Nakładaj masę na patelnię łyżką, przyklepując placki, by były płaskie, smaż aż będą ładnie zbrązowiałe – ok. 4 – 5 minut z każdej strony. Podawaj gorące z sosem pomidorowym 4. Gotowe zimne placki możesz także podgrzać w piekarniku przed przyjściem gości Przepis oryginalny http://www.weightwatchers.ca/food/rcp/index.aspx?recipeId=67881
-
Afrykański chlebek bananowo-owsiany (Banana-Oatmeal Bread) Święto Kwanzaa obchodzone jest w całej Afryce (a także przez niektórych Afroamerykanów) od 26 grudnia do 1 stycznia. Jego tradycja sięga dawnych obrzędów afrykańskich towarzyszących zbiorom (Kwanzaa oznacza w Swahili „pierwsze owoce”). Chlebek bananowo-owsiany jest prosty do przygotowania i napełni cały dom pięknym aromatem. 10 porcji 1 porcja – 4 PUNKTY™ czas przygotowania: 10 minut czas pieczenia: 50 minut Składniki: 1 i ¼ szklanki mąki ½ szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 2 białka z jajek 3 duże banany 1 szklanka płatków owsianych Przygotowanie 1. Podgrzej piekarnik do 180°C. W dużym naczyniu zmieszaj razem wszystkie suche składniki. Dodaj olej i jajka, wymieszaj dokładnie. 2. W mniejszym naczyniu rozdrobnij banany za pomocą tzw. „żyrafy” lub widelca, dodaj owsiankę i wszystko razem zmiksuj „żyrafą” lub w mikserze do robienia przecierów. 3. Posmaruj podłużną blachę (taką, jak do pieczenia piernika lub pasztetu) tłuszczem, wylej masę do formy i piecz do czasu, gdy wierzch bochenka będzie twardy (ok. 45 – 55 minut). Wyjmij z piekarnika i wystudź przez 5 minut, następnie wyjmij chlebek z formy i ostudź do końca przez jeszcze 10 minut. Przepis oryginalny: http://www.weightwatchers.ca/food/rcp/index.aspx?recipeId=50653
-
Francuskie „ciasto – polano” (Bouche de Nöel) Francuzi nie potrafią sobie wyobrazić Bożego Narodzenia bez Bouche de Nöel – ciasta wyglądem przypominającego polano. W wersji Weight Watchers® zastąpiono wysoko PUNKTOWANY™ krem maślany, malinową masą i bezową polewą. 16 porcji 1 porcja – 5 PUNKTÓW™ czas przygotowania: 30 minut czas pieczenia: 22 minuty Składniki: 6 jajek ½ szklanki mąki 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1 łyżka pomarańczowego aromatu 2 łyżki pomarańczowego soku 2 łyżki cukru pudru 225g francuskiego sera Neufchâtel (możemy go zastąpić bardzo dojrzałym i miękkim camemberem) ½ szklanki dżemu malinowego lub konfitury (najlepiej bezpestkowej) ¾ szklanki śmietany tortowej (lub innej, którą można ubić na bitą śmietanę) 4 białka z jajek ½ szklanki cukru 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej (lub tradycyjnie: skrobi kukurydzianej, zwanej też mączką kukurydzianą), można ją także zastąpić łyżeczką mąki kartoflanej Przygotowanie: 1. Podgrzej piekarnik do 190°C, pokryj blachę do wypieku ciasteczek papierem do pieczenia i posmaruj go tłuszczem (np. przy użyciu sprayu do pieczenia) 2. W dużym naczyniu zmiksuj na sztywno żółtka z 6 jajek (ok. 3 minuty), dodaj mąki i miksuj dalej na niskich obrotach 3. W drugim naczyniu ubij lekko pianę z białek. Dodaj 1/3 szklanki cukru, dodając po łyżeczce i miksując – aż piana stanie się sztywna i świecąca. Dodaj ekstrakt waniliowy, aromat pomarańczowy i sok 4. Przełóż masę z białek do żółtek – po 1/3 na raz. Rozłóż na przygotowanej blasze. Piecz, aż masa nabierze złotobrązowego koloru (ok. 12 minut) lub do czasu, gdy ciasto zacznie lekko sprężynować pod naciskiem palca. Posyp cukrem pudrem, wyłóż ciasto na czystą ściereczkę, obedrzyj z papieru do pieczenia. Zawiń w ściereczkę (w rulon jak roladę) 5. Masa: zmiksuj ser Neufchãtel aż będzie gładki, dodaj dżem, zmiksuj ponownie. W drugim naczyniu ubij na sztywno śmietanę. 6. Dodaj po trochu śmietanę do masy malinowej. Rozwiń ciasto, posmaruj masą malinową i zwiń ponownie. Ułóż pergamin do pieczenia na blasze i przełóż na niego ciasto, miejscem połączenia do dołu. Obetnij trójkątne kawałki na każdym końcu zrolowanego ciasta – połóż je obok ciasta, by uformować „gałąź drzewa” 7. POLEWA: podgrzej piekarnik do 220°C. W małym naczyniu rozmieszaj ½ szklanki cukru i mączkę kukurydzianą. W osobnym naczyniu ubij pianę z 4 białek. Dodawaj po łyżeczce mieszankę cukru i mączki, ubij aż będzie sztywna i świecąca. Pokryj ciasto bezową polewą, oprósz cukrem pudrem. Piecz, aż brzegi bezy zaczną się robić lekko brązowe (ok. 10 minut). Podawaj, gdy ciasto ostygnie do temperatury pokojowej. Przepis oryginalny http://www.weightwatchers.ca/food/rcp/index.aspx?recipeId=50672
-
HEJ :) Napisałam i wysłałam po serwisach, ale jak na razie się nie ukazało jeszcze nigdzie więc przeklajam Wam tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39697&w=53777475 i tekst (al eto chyba podzielę, bo mi Kafateria potnie inaczej): Świąteczne przepisy Weight Watchers® z różnych stron świata Francuzi mają swoje Bouche de Nöel, Hiszpanie keks ze schowanymi wewnątrz monetami, Brytyjczycy „Świąteczny Pudding”, my mamy karpia, zupę grzybową, barszcz wigilijny, pierogi, itd. Niezależnie od naszego pochodzenia, tradycji, szerokości geograficznej, święta zawsze są czasem pełnym kulinarnych pokus dla każdej odchudzającej się osoby. Na polskim stole pojawia się co najmniej 12 potraw i według tradycji należy po kawałku wszystkich spróbować. Jeżeli jednak będziemy odmawiać sobie ulubionych przysmaków, na które czekamy często cały rok, święta stracą wiele ze swojego uroku. Zamiast się stresować, spróbuj się do nich racjonalnie przygotować. Potrawy można przyrządzić w taki sposób, że ich wartość PUNKTOWA™ zostanie zmniejszona bez pogorszenia smaku. W tym roku możemy wprowadzić do naszego świątecznego menu potrawy z różnych stron świata. I bez obaw o linię rozsądnie próbować egzotycznych świątecznych smakołyków. Przy okazji można urozmaicić tradycyjny polski jadłospis świąteczny i pochwalić się zaskakującymi umiejętnościami kulinarnymi. Poniższe przepisy mogą nas przybliżyć do świąt obchodzonych w krajach, w których działa Weight Watchers®, a jednocześnie nie zrujnują całego planu odchudzania czy utrzymywania wagi. Przepisy zostały opracowane w Weight Watchers® w taki sposób, by zachować narodowy tradycyjny charakter potraw, ale jednocześnie zredukować wartość PUNKTOWĄ™ posiłku. Weight Watchers® od 43 lat propaguje zdrowy styl życia na całym świecie, w tym tak egzotycznych dla nas krajach, jak Brazylia, Bahamas czy Nowa Zelandia. PLAN PUNKTÓW™ Weight Watchers® to zdrowy, racjonalny program odżywiania, możliwy do zastosowania w każdej kulturze kulinarnej, pozwalający na skuteczne chudnięcie i utrzymanie osiągniętej wagi. Spróbuj, co podaje się na święta w innych krajach.
-
biały z buraka cukrowego a brązowy z trzciny cukrowej - nieco inny smak maja ale ze słodyczą to nie wiem właśnie :)
-
Hej :) do informacji prasowej o przepisach WW z różnych stron świata ostatecznie wybrałam z zachodnich stron WW: 1. amerykański fruit cake ale lekko odchudzony 2. francuskie Bouche Noel - ciasto polano - ale z dżemem zamiast kremu 3. afrykańskie ciasto owsiano-bananowe 4. żydowskie placuszki marchewkowo-cebulowe Teraz właśnie piekę to afrykańskie ciasto, pachnie mi w całym domu :D ale słodkie to było że ło jezuuuuuuuu... może po upieczeniu będzie mniej słodkie... w przepisie miałam cukier brązowy a nie miałam w domu to dałam zwykły, może zwykły jest za słodki? W kolejnych dniach postaram sie reszte rzeczy zrobić, sfotografować i przetestować, zeby nie było, ze nie sprawdzone przepisy puszczam w eter :D dam Wam znać jak wyszło ;)
-
KATE2 - zobaczyłam link z Twojej sygnaturki i weszłam na forum o WW - fajnie wygląda, bo wszystko równiutko posegregowane, łatwiej się połapać niż na Kafe - jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś materiały o WW które akurat mam to też mogę dosłać wersje elektroniczne :) Niestety takich tabel żywieniowych i tego co jest w książeczkach nie mam w wersji elektronicznej :( Głównie informacje prasowe, artykuły, trochę przepisów etc. Ale mogę też zawsze informować o najbliższych spotkaniach WW (niestety tylko w warszawie :( ) i o tym, co nowego, czy są batoniki do kupienia etc.
-
i zalogowałam się, żeby było wiadomo, że ja to ja a nie kto inny ;)