Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

_Nelly_

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Dziewczyny super topik a przepisy po prostu rewelacja!!!!!!!!! :D wiem ze to mało z mojej strony za wasze tak pyszne przepisy ale to ciasto, które sie nazywa capuccino też jest przepyszne podaje przepis: CAPPUCCINO Składniki na ciasto: – 8 jaj; – 2 budynie czekoladowe; – mąką tortowa; – proszek do pieczenia; – 1 szkl. cukru białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka, miksujemy, następnie do szklanki wsypujemy dwa budynie czek. uzupełniamy szklankę mąka tortową, wsypujemy to wszystko do ubitej piany z żółtkami, następnie wsypujemy jeszcze dwie łyżki mąki tortowej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wszystko to mieszamy dokładnie i pieczemy jak biszkopt. Składniki na ciasto kokosowe: – 5 białek – 1 szkl. cukru; – 250 dag wiórek kokosowych. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier miksujemy, następnie wsypujemy wiórki i mieszamy łyżką, wykładamy na blachę i pieczemy ok. 30 min. w piekarniku 170 stopni. Blacha musi być dobrze natłuszczona i papier też, na który wykładamy gotowe białko z kokosem żeby potem dobrze się oddzieliło i nie połamało. Składniki na masę: – 5 żółtek; – 2 szklanki mleka; – 1 szkl. cukru; – 1 budyń śmietankowy; – 2 łyżki mąki pszennej; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 1 kostka masła i 0,5 margaryny, – 4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 3 łyżkach wody - Schłodzić Jedną szklankę mleka gotujemy ze szklanką cukru, w tym czasie drugą szklankę mleka mieszamy z żółtkami, budyniem i mąką (ziemniaczaną i pszenną) wszystko to razem dobrze wymieszać i wlać do gotującego się mleka z cukrem, gotować jak budyń, na mniejszym ogniu, cały czas mieszając by nie porobiły się grudki, gdy budyń mocno zgęstnieje, zestawić w chłodne miejsce, aż do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń będzie już całkiem ostudzony dodajemy powoli masło i margarynę, miksujemy, gdy wszystko się już dobrze połączy dodajemy powoli wcześniej przygotowaną schłodzoną kawę. Biszkopt przekrajamy wzdłuż na pół. Wykładamy: 1 - biszkopt, 2 – masa, 3 – ciasto kokosowe, 4 – masa, 5 – biszkopt, polewamy polewą czekoladową. Proponowana polewa: 3 łyżki kakao, 3 łyżki śmietany może być 12% lub 18%, 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru.
×