mam problem z przygotowaniem prezentacji na temat pasztetowej drobiowej , wiem.. temat brzmi śmiesznie, ale sprawa jest dla mnie ważna.
Szukałam już w różnych źródłach w książkach np. o przetworach drobiowych, internet już też przeszukałam. mam na prawdę nie wiele, z tego co muszę zawrzeć w prezentacji:
1. Surowiec-dostępność, ograniczenia (zanieczyszczenia chemiczne)
2. Opis i składniki produktu, przeznaczenie produktu
3. Warunki prowadzenia procesu-budynki, wyposażenie
technologiczne - przepisy prawne w tym zakresie
4. Proces technologiczny-schemat blokowy, zagospodarowanie powstających odpadów, umaszynowienie
5. Dobór opakowań-bezpośrednie i zbiórcze
6. Próba określenia krytycznych punktów kontrolnych KPK
7. Bilans materiałowy procesu-zużycie wody, energii, ładunek
zanieczyszczeń w powstających ściekach, zużycie opakowań, surowce, materiały pomocnicze, opakowania.
jeżeli ktoś zna się na temacie i jest chętny do pomocy, to proszę niech się odezwie!!