Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

czerwona_pomarańcza

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Posty napisane przez czerwona_pomarańcza


  1. mam problem z przygotowaniem prezentacji na temat pasztetowej drobiowej , wiem.. temat brzmi śmiesznie, ale sprawa jest dla mnie ważna. Szukałam już w różnych źródłach w książkach np. o przetworach drobiowych, internet już też przeszukałam. mam na prawdę nie wiele, z tego co muszę zawrzeć w prezentacji: 1. Surowiec-dostępność, ograniczenia (zanieczyszczenia chemiczne) 2. Opis i składniki produktu, przeznaczenie produktu 3. Warunki prowadzenia procesu-budynki, wyposażenie technologiczne - przepisy prawne w tym zakresie 4. Proces technologiczny-schemat blokowy, zagospodarowanie powstających odpadów, umaszynowienie 5. Dobór opakowań-bezpośrednie i zbiórcze 6. Próba określenia krytycznych punktów kontrolnych KPK 7. Bilans materiałowy procesu-zużycie wody, energii, ładunek zanieczyszczeń w powstających ściekach, zużycie opakowań, surowce, materiały pomocnicze, opakowania. jeżeli ktoś zna się na temacie i jest chętny do pomocy, to proszę niech się odezwie!!

×