Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

i jak milo

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. ostatnio zrobilam babke bananowa, pycha 3/4 szklanki maki 1/2 szklanki cukru 3 cale jaja 3 duze banany mniej niz polowa kostki margaryny pol lyzeczki sody lub proszku do pieczenia Porcja na mala okragla blaszke. Proszek lub sode mieszamy z maka w misce, dodajemy jaja i cukier, mieszamy ( wychodzi twarda masa ) dadajemy rozstopiona lekko przestudzona margaryne, mieszamy i juz nam sie robi ladna konsystencja, dodajemy rozgniecione widelcem banany, ktore mozna skropic cytrynka, dodajemy je do miski, mieszamy. Czynnosc zajmuje okolo 8 minut, mieszalam wszystko drewniana lyzka, mase wlewamy na blaszke i do srednio nagrzanego piekarnika na 45min. Ciasto ladnie wyroslo, wyglada jak murzynek choc nie dodajemy kakao i jest dlugo swieze. Mozna posypac cukrem pudrem lub polewa wedlug uznania. BYlam zaskoczona ze takie pyszne ciasto z tego wyszlo :-)
×