pieczemy biszkopcik
3/4 szkl cukru
4-5 jaj /zalezy od wielkosci/
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1.5 szkl maki
jaja ubijamy z cukrem na puszysta mase dodajemy make i proszek cukier waniliowy pieczemy 30 min
nastepnie ubijamy 1 op smietany 30 % i 1 op smietany 18% dodajemy do tego olejek smietankowy /tylko pare kropel/ wciskamy troche cytryny tak z 6-7 lyzek cukru i ubijamy az zgestnieje smietana
nie dodawac zelatyny ,probujemy czy wystarczajaco slodkie a jak malo to jeszcze dodajemy cukru
biszkopt nalezy przekroic i na jedna czesc smietanke przykrywamy i na wierzch reszte smietanki posypujemy po wierzchu kakaem lub scieramy czekolade do lodowki i najlepszy na drugi dzien
naprawde warto sprubowac
SMACZNEGO!!!!