Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaarkusia

Postinor

Polecane posty

Gość Maaarkusia

JEŻELI KOCHAŁAM SIE Z CHŁOPAKIEM W CZASIE DNI PŁODNYCH.PĘKŁA NAM PREZERWATYWA (ZE ŚRODKIEM PLEMNIKOBÓJCZYM JEŻELI MA TO JAKIEŚ ZNACZENIE) ALE NIE DOSZŁO U NIEGO DO WYTRYSKU. PO 8 GODZINACH ZAŻYŁAM POSTINOR DUO. CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY? MARTWIE SIE BO PODOBNO NIE DZIAŁA W DNI PŁODNE (TAK POWIEDZIAŁ LEKARZ)

szanse są małe skoro nie doszło do wytrysku, ale zdarza sie że podczas pieszczot wydziela sie niewiele plemniczków.... być moze zostały w pękniętej prezerwatywie poczekaj na okres jesli sie nie pojawi zrób test ps. pomyśl o tabletkach antykoncepcyjnych

Gość cooooo
nie działaja w dni płode??? tego to jeszcze nie słyszałam:)) hahaha to po co one niby maja byc???? miałam bardzo podobna sytuacje, a moze i identycza, postinor wziełam po ok1.5 godz. i jest ok a tez mialam dni płodne, bo inaczej po co brac?? spij spokojnie!!! bardzie dobrze!!! pozdrawiam. P.S. ja juz nigdy nie wezme postinoru!!! (mam nadzieje) bo totalnie mi sie rozregulował okres!!! wiec musi byc na toprzygotowana ze Ci sie opozni!! POZDRAWIAM:)

Gość spkasienka
Jezeli ta tabletka nie dziala w dni plodne, to po cos ie ja bierze?? To co napisalas mija sie z prawda. Nie martw sie , na pewno nie jestes w ciazy, ale z tego co wiem powinnas machnac jeszcze jedna tabletke po 12 godzinach. Ja bralam postinory 2x ale tez tylko po 1 tabletce i bylo ok. Ewentualnie moze spoznic Ci sie miesiaczka, ale niekoniecznie - bo postinory maja duza dawke hormonow.

Gość szpareczka
mam pytanie wzielam pa 16h w dni plodne i dwi tabletki naraz tak powiedzial ginekolog zadziala???? pomozcie boje sie bardzo!!!!

Gość szpareczka
mam pytanie wzielam pa 16h w dni plodne i dwi tabletki naraz tak powiedzial ginekolog zadziala???? pomozcie boje sie bardzo!!!!

Gość szpareczka

Po zbliżeniu bez zabezpieczenia najlepiej zażyć jedną z nich w ciągu 1 - 72 godzin, a najlepiej tuż po nim. Jest tym skuteczniejsza, im szybciej zostanie użyta. Po 12 godzinach należy wziąć drugą tabletkę. Środek ten zawiera bardzo dużą dawkę progestagenu (syntetycznego progesteronu). Dzięki temu opóźnia się proces jajeczkowania, jeśli ono jeszcze nie nastąpiło, i plemniki nie zdążą dotrzeć do jajeczka. Natychmiast zagęszcza śluz w szyjce macicy, co blokuje drogę plemnikom, a jeżeli do zapłodnienia komórki jajowej już doszło, utrudnia jej zagnieżdżenie się w macicy i rozwój ciąży. Ponieważ podczas cyklu miesiączkowego można zażyć nie więcej niż 4 pigułki, Preven można stosować tylko sporadycznie. Warto przy tym wspomnieć, że tabletki te bywają zawodne, a poza tym nie można ich używać jako rutynowego środka zapobiegającego ciąży. Zaburzają bowiem gospodarkę hormonalną organizmu kobiety i rozregulowują jej cykl miesiączkowy ze względu na dużą jednorazową dawkę hormonu. Przeciwwskazania są niewielkie i takie same jak w typowej doustnej antykoncepcji (np. choroby pęcherzyka żółciowego i wątroby, a także przebyta żółtaczka).

Gość aa22
Mam pytanie!!Współżyłam z chłopaiem bez zabezpieczenia z pierszego na drugi dzień miesiączki (to bylo 1i2 kwietnia)oraz w 8 i 9 dniu po okresie. Po wizycie u lekarza ktory mi przepisał postinor(zażyłam go 10 i 11 kwietnia) wystąpiło krwawienie.Jednak juz mija 2 tygodnie od zazycia tabletek a ja się ciągle zle czuje: nudnosci nawet wymioty, zawroty glowy, bole brzucha i bóle piersi,ciągły apetyt.Czy to są normalne skutki uboczne działania tych tabletek???Czy moze powinnam udac znowu do lekarza......

Wejdź na forum POSTINOR - tam masz mnóstwo takich przypadków. To raczej normalne - postionor wywala wszystko w naszych organizmach do góry nogami... Ale do lekarza też możesz iść - nic przecież nie tracisz:) 3 maj się - pozdrawiam!!

Gość alyyynka
Zarzylam postinor w 8 dniu cyklu po 12 h od stosunku 1 tabletke druga po nastepnych 12h...nie mialam zadnego krwawienia.okres powinnam dostac tydzien temu....czy mam zaczac sie martwic??prosze o pomoc