Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuchareczkaa

Przepis na najlepsze pod sloncem gofry

Polecane posty

Gość Kuchareczkaa

Od jakiegos czasu szukam dobrego przepisu na pyszne gofry, ale nigdy nie wychodzily mi smaczne. Dzukalam w ksiazkach, szukalam w necie i nie moglam znalezc nic dobrego. Az do dzisiaj!!! W koncu wyszly mi prawdziwe, pyszne, pulchne gofry. Wiem ze tutaj tez wiele osob szukalo dobrego przepisu wiec podaje: 350 g maki 500 ml mleka 75 g cukru szczypta soli 100 g masla 2 jaja 15 g proszku do pieczenia Najpierw ubijamy jaja z cukrem, az powstanie puszysta biala masa. Potem dolewamy mleko i roztopione maslo, a gdy wszystkie skladniki sie polacza, wsypujemy stopniowo make wymieszana z proszkiem do pieczenia i sola miksujac caly czas. Powinno powstac dosc geste ciasto. W razie czego mozna dosypac troche maki(wszystko zalezy od wielkosci jaj). Potem wrzucac ciasto w rozgrzana gofrownice i piec 5-8 min. Sprobujcie..mowie wam..niebo w gebie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość real wygral z barca :)
real wygral z barca zaje.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam placuszki biszkoptowe z rodzynkami, w smaku placuszki bardzo przypominają gofry. Przepis znalazłam na www.bestlunch.pl. A gofrownicę dopiero zamierzam nabyć:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość danusia 8345
Przepis na dobre gofry tkwi tylko i wyłącznie w tym aby udało się wyrobić dobre ciasto,to już moim zdaniem zdecydowana połowa sukcesu,powyzej mamy całkiem ciekawa kompozycję,warto z niej skorzystać. www.Gastrosklep.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gofry zawsze kojarzą mi się z wakacjami :) aczkolwiek chciałam spróbować czegoś innego, również gofry, ale w innej odsłonie. Gofry z powidłami i pieczonym camembertem i rozmarynem. Przepis znalazłam tutaj - https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/dania-glowne/gofry-z-powidlami-pieczonym-camembertem-i-rozmarynem-507.html naprawdę coś pysznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kojarzą się nam z cukrem pudrem, dżemem na palcach i wakacjami. Nie ma nic lepszego niż chrupiące i świeże gofry! Do upieczenia gofrów potrzeba nam będzie gofrownica. Oto przepis na idealne ciasto: 0,5 litra mleka 30 dkg mąki 100g stopionego masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru cukier puder, powidła, bita śmietana, truskawki, borówki, syrop klonowy - do dekoracji Do miski wlewamy mleko, wbijamy jaja, wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, rotopione masło i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Wnetrze rozgrzanej gofrownicy smarujemy delikatnie olejem. Łyżką nalewamy odpowiednią porcję ciasta i pieczemy około 5 minut. Studzimy na kratce. Najlepsze gofry są świeże, później mogą być trochę gumowate. Jemy według upodobań - z cukrem pudrem, suche, z dżemem, bitą śmietaną albo owocami sezonowymi. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój przepis: SKŁADNIKI: mąka pszenna – 2,5 szkl. cukier biały – 0,5 szkl. mleko – 0,75 szkl. woda – 1 szkl. olej – 0,5 szkl. jajka – 4 szt. proszek do pieczenia – 1 łyżeczka cukier waniliowy – opakowanie szczypta soli Gofry wychodzą idealne, puszyste w środku. Ale żeby gofry były dobre to nie tylko cisto się liczy, trzeba też mieć dobry sprzęt. W tych tanich gofrownicach często ciasto przystaje, testowałam kiedyś takie. Teraz mam gofrownice PROFI i wszytko jest w porządku. Życze udanych gofrów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×