Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jala

LZAWIENIE OCZEK

Polecane posty

Gość jala

moj tymekma 6 tygodni i zaczynaja lzawic mu oczka czy to normalne?

Nie. Prawdopodobnie ma podraznione spojowki i reaguje lzawieniem na 1000mozliwych zewnetrznych bodzcow, typu:slonce, kurz, siersc zwierzaka itd. A z oczami nie ma zartow. Biegnij jutro do lekarza rodzinnego, do okulisty, niech zbada. Tylko nie daj sie wrobic w wymazy, antybiotyki itd. Taki maluch i antybiotyki to tragedia.

Gość mar
poki co (tzn do jutrzejszej wizyty u lekarza) wkrop dziecku do oczu po jednej kropelce swojego mleka z piersi przy kazdym karmieniu. Napewno troche pomoze. Pozdrawiam

Gość a mojej
córci pomógł właśnie rumianek i przegotowana woda, pediatra przepisał Biodacynę (czy jakoś tak), też pomagało, ale nie wolno długo stosować, a okulista od razu skierował na przetykanie sondą - nie pojechałam, bo mi ludzie odradzili - i faktycznie samo przeszło, ale trochę to trwało

małej zawsze przemywam oczka woda fizjologiczna rano i wieczorem .Wacikiem od zewnatrz do srodka. 1 wacikiem jedno oczko nigdy tym samym 2. . Idz z malenstwem do pediatry. On jesli wszystko ok poradzi a jesli nie da skierowanie do okulisty. A jesli chodzi o rumianek. To tez stosowałam ale bardzo lekki napar-dziala na mniejsze dolegliwosci.Babcie tez czasami maja racje. Jednak w jakis sp. one tez wychowaly swoje dzieci.

Gość mumumka
Mysle ze powinnas koniecznie zglosic sie do okulisty gdy dodatkowo oczka sa zaropiale po nocy. Moze to oznaczac ze maluszek moze miec przytkane kanaliki łzowe.Mój maluszek tez miał kłopoty z oczkami łzawiły mu bral wiele odmian maści i kropel ale nic nie skutkowało. Natrafilam wkoncu na dobrego okuliste który nauczyl mnie masarzu oka lecz w patryka przypatku pomagalo to na krotką mete musieliśmy się zdecydować na przetykanie kanalików zrobiliśmy to tylko raz i mamy problem z oczkami z głowy . Załuje teraz ze nie zrobiliśmy tego zabiegu odrazu a dopiero po10miesiacach.MAM NADZIEJE ZE W WASZYM PRZYPADKU BEDZIE WSZYSTKO OK POZDRAWIAM

Gość gość
Jw