Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DodiD

Malinki dla dzidzi

Polecane posty

Gość DodiD

Mam 12 pojemników słodkich pięknych malin i 4-miesięczną córeczkę, której chciałabym coś dobrego zrobić na zimę z tych malinek. Co zrobić najlepiej, żeby nie straciły żadnych wartości?

Ja zrobiłam coś ala soczek z malinek. Wkładasz malinki do małego słoiczka, wsypujesz odrobinę cukru zakręcasz i wkładasz do garnka aby dobrze złapała pokrywka. Na zime taki soczelk z malinek to super sprawa :-) Pozdrawiam

Ja robiłam swojej olci 10 miesiecznej juz malinki w słoiczki. Najzdrowiej najszybciej. Przebierz malinki , oczysc sprawdz czy nie maja robaczkow (takie male czarne w srodku) .TYLKO ICH NIE MYJ-malin oczywiscie. Jesli masz male słoiczki w domu to powkaładaj malinki do nich (tak pougniataj bo po zagotowaniu 2 razy zmniejsza objetosc)i daj po 3, 4 łyzki cukru (w zaleznosci od ich wielkości mowie tu np. o słoczkach po przecierach pomidorowych ). Zakrec i wstaw do wody niech sie gotuja. Tak od 5do6 minut po zagotowaniu wody. I gotowe. Malinki same pod wpływem cukru puszcza smaczny soczek dobry do picia i do deserkow dla dzidzi. Moga spokojnie stac cała zime.

Część wkładałam w słoiczki(dżem,kompot,)a część mroziłam i robiłam z nich kisiel który mój syn uwielbia.

Gość natirzonkajanusza
Zrub deserek z bitom smietanom polecam nati