Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasona

Czy już iść do ginekologa?

Polecane posty

Gość kasona

Cześć mam pytanko? Ostatni okres miałam 05.09.2004r teraz zrobiłam test i okazało się, że wyszedł pozytywnie. Już od poczatku roku staraliśmy się o dzidziusia więc bardzo się ucieszyłam. Zastanawiam się czy od razu iść do lekarza czy mam jeszcze poczekać. Moja koleżanka poszła do ginekologa od razu jak spóźniała się jej miesiączka a on ją wyśmiał. Napiszcie kiedy wy udałyście się pierwszy raz do ginekologa ( oczywiście odnośnie ciąży)

Ja poszłam zaraz po tym jak spaźniał mi się okres.Z testem ciążowym w rękach. Lekarz zajrzał do środka, potwierdził,zapisał witaminki :) i założył kartę ciąży .I nie śmiał się.A gdyby sie zasmiał to zmieniłabym lekarza.

Ja poszłam zaraz po tym jak spaźniał mi się okres.Z testem ciążowym w rękach. Lekarz zajrzał do środka, potwierdził,zapisał witaminki :) i założył kartę ciąży .I nie śmiał się.A gdyby sie zasmiał to zmieniłabym lekarza.

Gość kasona
Moja koleżanka też zmieniła. Ten lekarz u którego była stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie i nadarmo nie będzie rąk jej wkładał. Dziewczyna przeraziła się, Ja oczywiście nie pójdę do tego lekaża, Zadałam to pytanie by dowiedzieć się jakie doświadczenia mają inne kobiety. Dzięki za odpowiedź. Tak wogóle to jestem bardzo szczęśliwa.

Gość e d y t a
ask> ten twój lekarz też jakiś dziwny.... najpewniejszy wynik badania jest po 2 cyklach to będzie ok. 8-9 tydzień ciąży.....normalny lekarz nie zakłada karty ciąży po 1 spóźnionej miesiączce ponieważ czasem zdaża się że jajeczko zostaje samoistnie wydalone w pierwszych tygodniach więc karze przychodzić właśnie po 2 cyklach...wtedy zrobi Ci też usg .. >kasona< u Ciebie można już się wybrać będziesz miała już prawdopodobnie zdięcie z usg a między 8 a 9 tygodniem usg najczęściej robione jest dopochwowo dopiero od 11 tyg. przez powłoki brzuszne pozdrawiam

Gość e d y t a
ask> ten twój lekarz też jakiś dziwny.... najpewniejszy wynik badania jest po 2 cyklach to będzie ok. 8-9 tydzień ciąży.....normalny lekarz nie zakłada karty ciąży po 1 spóźnionej miesiączce ponieważ czasem zdaża się że jajeczko zostaje samoistnie wydalone w pierwszych tygodniach więc karze przychodzić właśnie po 2 cyklach...wtedy zrobi Ci też usg .. >kasona< u Ciebie można już się wybrać będziesz miała już prawdopodobnie zdięcie z usg a między 8 a 9 tygodniem usg najczęściej robione jest dopochwowo dopiero od 11 tyg. przez powłoki brzuszne pozdrawiam

Gość MONIKA 24
hej zcesc! zgadzam sie z tym, co napisala Edyta- lekarz nie zaklada karty ciazy tak od razu,... ciaze mozna stwierdzic najwczesniej w 7 tygodniu( liczac od dnia ostatniej miesiaczki). JA poszłam do lekarza zaraz po tym, jak spożniała mi sie @ i stwierdził, ze prawdopodobnie jestem w ciazy, ( bo testy 3x wyszly pozytywnie), ale badaniem ginekologicznym nie da sie tego jeszcze stwierdziic, kazał mi przyjsc za 2 tygodnie- wtedy juz rozpoznał ciaze- macica byla juz powiekszona. ZAzywaj terazkwas foliowy, a z wizyta poczekaj do 7 tygodnia:) Pozdrawiam- MOnika

Gość ana24
Hej U mnie było tak- okres spóżniał mi sie o tydzien zrobiłam test i wyszło że jeste następnego dnia poszłam do ginekolog zbadała mnie i zrobiła USG dopochwowe na zdjęciu miałam małą kropeczkę która miała 2,5 mm teraz ta kropeczka ma 9mc i prawie ok.80cm Myśle że już możesz iść do lekarza- acha ja chodziłam całą ciąże prywatnie i też czekaliśmy na dziecko prawie rok Pozdrawiam i życze szczęścia

hej, hej, a ja poszłam jakieś dwa tygodnie po spóźniającym się okresie, zrobiłam trzy razy test który wyszedł pozytywnie. Na pierwszej wizycie - wg ostatniej miesiączki był to 5 tydzień lekarz jedynie badał mnie i stwierdził powiększoną macicę co powiedział że może być prawdopodobnym objawem ciąży. Natomiast kazał mi przyjść w 8 tygodniu kiedy zrobił mi pierwsze USG dopochwowe. Wtedy też założył mi kartę ciąży bo USG potwierdziło ciążę. Za szybko nie ma co iść na USG bo okaże się że nie widać jeszcze bijącego serduszka a wtedy będzie panika - zresztą jest tu na forum kilka topików takich przerażonych dziewczyn. Jest jeszcze możliwość zrobienia sobie badania krwi które potwierdzą ciążę - wiem że moja koleżanka robiła coś takiego Z tego co piszesz to jesteś w 5 tygodniu ciąży - zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc do lekarza iść można ale jak widzisz jeszcze wiele się nie dowiesz. A swoją drogą to gratulacje :-)

Gość e d y t a
Ja robiłam HCG z krwi jeśli lekarz to zleci to robią to bezpłatnie ja robiłam prywatnie-20 zł(Białystok)

Gość 23 tydzień
ja ostatni okres mialam 24.04 a do lekarza poszlam 29.06 i bylam wtedy w 8 tygodniu wiec moze poczekaj po co sie spieszyc :) :D

A ja poszłam tydzień po terminie spodziewanego okresu i lekarz zrobił mi usg. Był to piąty tydzień. Moim zdaniem im wcześniej tym lepiej- trzeba przeciez porobić badania, zmienić pewne nawyki. Dobry lekarz to podstawa;)

A ja poszłam tydzień po terminie spodziewanego okresu i lekarz zrobił mi usg. Był to piąty tydzień. Moim zdaniem im wcześniej tym lepiej- trzeba przeciez porobić badania, zmienić pewne nawyki. Dobry lekarz to podstawa;)

Gość */*/
gratuluję:) Przy podejrzeniu ze kobieta jest w ciąży lekarze zalecają pierwsza wizytę w 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiaczki.Poprzez zwykle badanie ciaz moze stwierdzic około 10 tyg bo wteduy macica jest juz powiekszona ,a wczesniej moze domniemywac o istenieniu ciąży.Takze wybierz sie do lekarza pod koniec pazdziernika.Wtedy napewno juz założy Ci karte ciąży i porobi niezbedne badania

Gość Według mnie to
Do ginekologa trzeba iść jak najszybciej! To ważne, bo lekarz musi zbadać przyszłą mamę, sprawdzić, jaki jest jej stan zdrowia (czeka ją ogólne badanie, pomiar ciśnienia tętniczego krwi i wagi, badanie ginekologiczne). Ginekolog na pewno spyta o przebyte choroby, operacje itd. Na podstawie wywiadu zleci badania laboratoryjne krwi i moczu. Może też skierować na konsultacje do innych specjalistów.

Gość gość
Nie ma to jak byc debilem i odpowiedzieć na temat sprzed 11 lat

Gość Według mnie to
Oj,nie zauważyłam.

Gość gość
I co zaszła?