Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa ja cała

BLOK CZEKOLADOWY

Polecane posty

Gość czekoladowa ja cała

Potrzebuję przepis na to pyszne cudo, jadłam kiedys i chciałam teraz sama zrobic i zaskoczyc moja rodzinke ale nie weim jak zrobic taki blok, a w necie jest tyle przepisów że nie wiem który wybrać...Jesli znacie wypróbowany przepis na ten blok i zechcecie sie podzielić - bedę wdzięczna 😍 dzieki 🌼

Gość jejku czy nikt nigdy nie
słyszał o bloku czekoladowym?? proszę powiedzcie jak zrobic naprawdę wspaniały blok...

Gość SALMA HAYEK
CHODZI CI O ciasto czekoladowe z pokruszonymi herbatnikami??? mam taki przepis gdzies jesli chcesz! robi sie to podobnie jak domowa czekolade tylko ze to naprawde jest [pyszne!!!

Gość Milka 52
czekoladowa ja cala - kiedys robilam blok,bylo to w latach kryzysu .Byl bardzo smaczny, ale nie wiem czy o ten chodzi.Oto przepis:0,5 szkl. wody,1 kostka masla (margaryny), 1,5 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 3 lyzki kakao, 3 szkl. mleka w proszku, 2 paczki herbatnikow, orzechy.Zagotowac wode,maslo,cukier,cukier waniliowy,kakao.Po przestygnieciu dodac mleko w proszku,grubo pokrojone herbatniki i orzechy.Dobrze wymieszac,wylozyc do foremki wylozonej folia albo posmarowanej maslem. Schlodzic albo zrobic dzien wczesniej.Caluski.

do Milka 52 czy jesteś pewna,że w tym przepisie jest 5 szklanek wody? mam podobny przepis tylko,że tam jest pół szklanki wody... i być może dlatego blok wyszedł mi twardy jak sto ch... ;-)

Gość tak tak to o to właśnie
mi chodziło!!!!!!!! dzięki bardzo ściskam was mocno i lecę zakupic potrzebne składniki, 🌼

Gość Milka 52
DO : RENASZ i CZEKOLADOWA JA CALA - Oczywiscie ,ze powinno byc pol szklanki wody.Nie wiem skad ta buzka sie wziela i zaslonila zero.Widzialam to, ale nie umialam usunac.Pa.

Gość do milki 52
buzka zrobila sie bo napisalas przed przepisem ": o " co daje wlasnie taki emotikion :P

Gość Yell
moja siostra robi fantastyczny blok, morda aż się smieje.... będę u niej w niedzielę i wezmę przepis, poczekaj do poniedziałku, ok ? :)

a ja mam taki przepis.....narobiłaś mi ochoty i chyba też go zrobię i zjem cały 😘 mniam 1 margaryna 0,5 szklanki mleka ok. 1 szklanaka cukru 1 cukier waniliowy to wszystko rozpuścic i ostudzić następnie dodać 2 szkalnki mleka w proszku i 3 łyżki kakao i dobrze wyrobić mikserem do rozrobionej masy dodać bakalie (pokrojone na malutkie kawałeczki) i połamane wafle (ile sie chce) włożyć do formy i wstawić do lodówki

Ooooo...... pamietam taki pyszny chyba za komuny to bylo. Kupowalo sie na wage chyba. Pycha...... Pamietam dokladnie szafe, w ktorej chowli przede mna ten blok bo zawsze zakradalam sie i wcinalam. Ale ja wyobrazam sobie go jako taki zbitu dajacy sie kroic na platy a nie z cherbatnikami i ciastami.... Pozdrawiam i pysznosci zycze!!

Dipsi, no to Ty myslisz o czekoladzie, nie o bloku, bo blok byl obowiazkowo z herbatnikami :-). Zrobilabym sobie z checia, smaku mi narobiliscie, ale nie wiem czy w miejscu w ktorym mieszkam dostane zwykle mleko w proszku... :0

Gość Dipsi ten z herbatnikami
tez mozna kroic na plastry.

Gość Yell-czekamy na przepis

Gość Milka 52
Do: CZEKOLADOWA JA CALA-Napisz prosze,jak Ci wyszedl blok.Czy smakowal rodzince?

Gość czekoladowa ja cała
wyszło super!!!!!! przy okazji ostatniego niedawnego spotkania rodzinnego mile ich zaskoczyłam a tym samym wydałam na siebie wyrok - od teraz mam nakazane co spotkanbie robic ten pycha blok!!! super super i wielkie dzieki!!!!!!!! 🌼

Gość Milka 52
Do:CZEKOLADOWA JA CALA-Bardzo sie ciesze.Mam nadzieje,ze dalas pol szklanki wody.Serdecznie pozdrawiam.

No nie! Tak mi slinka pociekla - niech was!! Kupuje dzis co potrzeba i robie ten blok jutro na impreze... rany boskie już bym go chciala zjeść a jestem na diecie w morde jeża!!! czekoladowa - serdeczne dzieki za topik milka - tobie za przepis mniam mniam bedzie

No nie! Tak mi slinka pociekla - niech was!! Kupuje dzis co potrzeba i robie ten blok jutro na impreze... rany boskie już bym go chciala zjeść a jestem na diecie w morde jeża!!! czekoladowa - serdeczne dzieki za topik milka - tobie za przepis mniam mniam bedzie

Gość czekoladowa ja cała
tak tak milko domyśliłam się że chodzi o pół szklanki anie pięć szklanek ;-), wielkie dzieki za przepis 😍

Gość EELOA
Ja też nabrałam ochoty na ten blok :-) ale ja zrezygnuję z cukru, a zastąpię go wiórkami kokosowymi i dodam posiekane daktyle :-)

Gość EELOA
Ja też nabrałam ochoty na ten blok :-) ale ja zrezygnuję z cukru, a zastąpię go wiórkami kokosowymi i dodam posiekane daktyle :-)

Gość EELOA
myślicie, że wyjdzie bez cukru?

hahah jesteście niemożliwe, jak czytam ten topik to aż mi ślinka cieknie, ja zrobię jutro na 100% :) to ile tych szklanek H2O??? :) miłego weekendu:)

hahah jesteście niemożliwe, jak czytam ten topik to aż mi ślinka cieknie, ja zrobię jutro na 100% :) to ile tych szklanek H2O??? :) miłego weekendu:)

Gość Anonimowa Abstynentka
Szklanek H2O pół sztuki...znaczy sie pół szklanki :) A ile może kosztowac mleko w proszku? Bo wlasnie wzielam sie za robienie listy i chce wiedziec ile mnie to bedzie kosztowac. Licze na odpowiedz, pozdrawiam! A.A.

Gość hej hop

Gość z tego co mi się
wydaje to mleko w proszku jest najdroższe z tych składników-duża paczka koło 8 złotych kosztuje.

Gość z tego co mi się
wydaje to mleko w proszku jest najdroższe z tych składników-duża paczka koło 8 złotych kosztuje.

Gość linkaa
dziewczyny właśnie zrobiłam ów blok, zajęło mi to jakies 45 minut łacznie z przestudzeniem teraz elegancko sobie siedzi w lodóweczce i czekam az stezeję. Jedno Wam powiem jesli na zimno smakuje tak samo jak na ciepło to bedzie super. ale jak juz go za jakis czas skosztuje to Wam napisze o wrażeniach :)