Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuchareczka25

Przepis na romantyczną kolację

Polecane posty

Gość Kuchareczka25

proszę o przepis na przyrządzenie romantycznej kolacji, coś niedrogiego i w miarę szybkiego do przyrządzenia. Proszę o przepis na danie głowne oraz dodatek w postaci np.surówki, dziękuję

Gość Kuchareczka25
prosze o pomoc, chciałabym przygotować kolację dla męża ale nie chcę podawać w kółko tego samego, no bo ile można jesc kotlety schabowe, mielone czy zupę. skończyły mi się pomysły po prostu

Gość Kuchareczka25
prosze o pomoc, chciałabym przygotować kolację dla męża ale nie chcę podawać w kółko tego samego, no bo ile można jesc kotlety schabowe, mielone, kurczaka czy zupę. skończyły mi się pomysły po prostu

Gość Kuchareczka25
prosze o pomoc, chciałabym przygotować kolację dla męża ale nie chcę podawać w kółko tego samego, no bo ile można jesc kotlety schabowe, mielone, kurczaka czy zupę. skończyły mi się pomysły po prostu

Gość Kuchareczka25

Gość Kuchareczka25

Gość Kuchareczka25
kaczucha dzieki za wpis ale mąż wraca o 20.00 wiec predzej umrzemy z głodu niż zjemy kolacje.. masz może jakiś wypróbowany przepis na smaczny posiłek, jako kobieta napewno...

Gość Kuchareczka25
kaczucha dzieki za wpis ale mąż wraca o 20.00 wiec predzej umrzemy z głodu niż zjemy kolacje.. masz może jakiś wypróbowany przepis na smaczny posiłek, jako kobieta napewno...

Gość Kuchareczka25

Gość Kuchareczka25

Gość aguś888
zrób roladki z piersi z kurczaka z pieczarkami lub z serem ( piers z kurczaka krojsz na plastry delikatnie rozbijasz przyprawiasz kładziesz plasterek sera lub łyzeczke pieczarek oczywiscie wczesniej usmarzonych zawijasz panierujesz w jajku i mace i smarzysz na złoto na patelni możesz je oczywiście spiac wykałaczka ) polecam też nalesniki z serem lub owocami np truskawkami lub jagodami dobre i proste sa kluski po ślasku, kopytka , rzeberka w kapuscie gotowane w garnku bez duszenia w piekarniku, mozesz też kupić schab lub karkówke natrzec ziołami włorzyc w rekaw foliowy i do piekarnika , lub placki ziemniaczane ( ziemniaki na tarce lub w maszynce zetrzec dodac kilka łyżek maki przesmażona cebulke sól i smażyć na patelni ) szybko i prosto robi sie gulasz ( celuble w garnku przesmażasz dodajesz do tego ok 20 dag karkówki w kostke marchewke w kostke mieszas cały czas dolewasz ok szklanki wody przyprawisz słodka papryka i ostra w takic samych ilościach do tego liść laurowy ziele angielskie sól itp . pod koniec zaprawiasz maka z woda żeby sos zrobił sie gesty . i gotowe podajesz z ziemniakami lub z kasza ) czesto robie tez pizze ( 2 szkl maki łyżeczka ziół prowansalskich do miski w kubek wlac troche mleka dodac 5 dag drożdzy łyżke maki i cukru wymieszac odstawic w ciepłe miejsce do wyrośniecia dodac rozczyn do maki wyrobic rozwałkowac wstawic do piekarnika na 15 min w 190 stopniach wyjac posmarowac sosem lub keczupem na to ser ulubione skałasniki np oliwki kurczak z patelni pomidor papryka do wyboru . do piekarnika na 10 min i gotowe wążne jest towarzystwo a co zrobisz napewno bedzie mu smakowac :) pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
osz kurde :D :D kluski I panierowanki na romantyczna kolacje :D :D takie rzeczy to sie jada w dziecinstwie, jak czlowiek jest zdany na laske nieobytych kulinarnie doroslych, a nie samemu sobie robic I to jeszcze na romantyczna kolacje :o tego gulaszu z karkowki to juz nawet nie wpomne ;)

Gość gość
ryz smazony z kurczakiem i warzywami po chinsku lub makaron

Gość gość
placki ziemniaczane sa bardzo romantyczne :D

Gość gość
podobnie warzywa z mrozonki "po chinsku" :D a pizza z keczupem bije wszystkich na glowe!

Gość gość
masz cos do chinszczyzny? jesli to ma byc kolacja to jak najbardziej, a ze ty potrafisz robic tylko cos z mrozonki to juz twoja sprawa.