Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m.a.j.a.

Kto ma pomysł na SZYBKI I NIEDROGI OBIAD??

Polecane posty

Gość SERIO SERIO.....
a moze pizza na cienkim spodzie :) szybko sie robi, ale dlugo czeka :) okolo 30-40minut 1/4 kostki drozdzy 2 szklaki maki 2 lyzki oleju 1 lyzeczka cukru , szczypta soli jak juz wyrobisz ciasto zostawic do wyrosniecia :) posmarowac troszke smietana koncentratem dodac skladniki wedlug upodoban :) i smacznego !!!! :)

Gość SERIO SERIO.....
drozdze rozpuszczamy w cieplej wodzie , ale nie goracej wszystkie skladniki wymieszac ! i dokladnie wyrobic ciasto :)

Gość ja jak nie mam dużo
czasu i pieniędzy to robię: -kluski na parze z truskawkami i śmietaną (teraz truskawki są bardzo tanie) -ziemniaki z maślanką -placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym -zapiekanki -mielone+ziemniaki+sałatka z pomidora, ogórka i cebulki -ryż z warzywami i kurczakiem -zupa jarzynowa (bardzo pożywna) -zupa pomidorowa z ryżem -kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (pyszne są, wczoraj robiłam i chyba 8 zjadłam:p)

Gość facettttttt
A może obiad na prę dni, jedna robota... np. gołąbki z młodej kapusty......wystarczy podgrzać ;)...........tanio szybko i ...obiad :).

Gość ojojojojojojojojojojoj
dziwi mnie jedno, chcecie pomysly na niedrogi obiad, podczas gdy w wiekszosci obecnych tu propozycji ponad polowa skladnikow to bezuzyteczne wypelniacze zoladka. to ma mi byc oszczednosc?

Świat schodzi na psy, proszę jaka ty mądra jesteś... akurat na tyle by zjeść margarynę z magi - SMACZNEGO autorka topiku prosiła o tanie przepisy, a nie krytykę o bezużytecznych wypełniaczach żołądka... Smakosze niech się przeniosą na topik ,, Moje popisowe danie\" to będzie coś bardziej dla was, obiady na ,,szybko i niedrogo\" gotują biedne matki polki, którym ciężko pogodzić pracę z obowiązkami domowymi. Wasze sarkastyczne uwagi są tu conajmniej nie na miejscu.

Gość ojojojojojojojojoj
jak ktos jest biedny, to nie wywala pieniedzy na bezuzyteczne wypelniacze zoladka, tylko kupuje niedrogie, ale zdrowe i pozywne produkty, ktore nie tylko wypelnia zaladek na 2 godz. gora, ale naprawde dadza czlowiekowi sile do zycia i dlugo po nich nie bedzie glodny. czyli np. warzywa, szczogolnie zielone, nabial, owoce, mieso - malo, bo duzo wcale nie trzeba, ale normalne mieso, a nie jakies parowki, czy kaszanki, cukier i slodycze w ogole sa nie potrzebne, ziola mozna sobie samemu hodowac w doniczkach, wiec sa za darmo, a dzieki nim wszystko jest o niebo zdrowsze i smaczniejsze, torebek z proszkiem o smaku zupy tez nie kupujemy, bo jest to wyrzucanie pieniedzy, ktorych my, biedne matki polki, mamy bardzo malo. pomysl na szybki i niedrogi obiad: gotujemy naturalny ryz (nie bezwartosciowy z torebki), do tego jakis duzy brokul, albo fasolka, czy cokolwiek jest niedrogie i w sezonie, a do tego na patelnie kladziemy filet rybny posypany sola i pieprzem, smazymy na oleju, ryba jest drozszym produktem, ale jesli podamy obfita ilosc zieleniny, bialka wystarczy jakies 10dkg. na osobe. szybko, zdrowo i sycaco, a nie jakies kluski z kartofli, a potem lamenty, ze ciagle mi sie chce jesc i jestem gruba.

ojojojojojojojoj aż wierzyć mi się nie chce, że smażysz rybę na oleju a nie gotujesz na parze :-P Nie narzekam na moją figurę, jestem szczupła mimo, że zdarza mi się na obiad jeść kebab, czy kanapkę z MC Donalda, pracuję nieraz po 16 godzin więc nie zawsze mam czas sterczeć przy kuchni. Najczęściej wrzucam na grilla elektrycznego kawałek piersi z kurczaka lub rybę (niestety ani mąż ani córka nie jedzą ryby) zjadamy to z sałatką lub pieczonym ziemniakiem. Warzywa typu brokuł lub kalafior są pyszne, ale nie te z supermarketu, a ja na co dzień nie biegam po rynku w poszukiwaniu świeżych warzyw, nie z lenistwa tylko z braku czasu.... Dziś wyciągnęłam z zamrażalnika grzyby (kanie) i usmażyłam je w panierce... pycha ...do tego kawałek schabu i sałatka z pomidora, nie wiem czy to zdrowe, ale na pewno smaczne...:-D

Gość ojojojojojojojojoj
no i co ci chodzi? a czemu mam niby rybe gotowac na parze? kuzwa, marnowac kanie na panierke, ale ... jak to mowia sa gusta i gusciki ;) jec sobie dziewcze co chcesz, przeciez ja ci do garnka nie zagladam, a odnosnie stania nad garnkami, to moje stanie z reguly trwa 10-15 min. bo na tym polega gotowanie prostych i niedrogich potraw, ale nadal nie wiem, w czym tkwi sedno twoich pretensji?

Gość grenedi
wietrze konczite :P objawiona w postaci ojojojojojoj :classic_cool:

Gość ojojojojojojojojojojoj
Jednak najlepsza i najtansza forma jedzenia jest zjadania własnych odchodow po co marnowac w klozecie,przeciez kupa to nic innego jak jedzenie przetrawione i tanie bo z dnia poprzedniego.Swietne jak i za razem szybkie,tanie i zdrowe danie.Polecam;)pycha...

Gość chuda_jak_słomka
Jak długo siedzę w pracy i wiem że już nie będzie mi się chciało nic pichcić wracając z pracy kupuję sobie pizzę riggę i zamiast sterczeć przy garach włączam tylko piekarnik, wrzucam pizzę i za 10 minut już ją wcinam. :D :D :D

Gość jagoda369**
Dziewczyny dawajcie wiecej przepisow bo ja jestem poczatkujaca pania domu i ze wszytskich przepisow tutaj podanych wykorzystalam wszystkie (dzis gotuje przepis Magja -na kurczaka z pieczarkami) i wyszly super. Dawajcie wiecej!!! ❤️

Gość ue tam
ladny przepis MagJi, ale zamiast tego zamrozonego wyrobu seropodobnego (bo serek topiony to nie jest faktycznie ser) moznaby dac normalny ser i nawet by sie dal pokroic bez zamrazania ;) a do ciebie kolezanko powyzej powiem tyle, ze jak sie uczysz gotowac, to fajne przepisy znajdziesz tez kulinarnej czesci kafeteryjki, czyli bon apietit vel czarna oliwka. bo tu sie zaraz repertuar skonczy, jako ze sie kolezanki zaczely przekomarzac zamiast dawac pzepisy ;)

Gość Patita
A ja bym zrobiła tak- kup zupę w proszku, może być krupnik.Do zupy wrzuć mrożonych warzywek. Gdy zupa będzie się gotować, obierz i ugotuj ziemniaki, albo jeśli nie masz czasu, wrzuć na blachę piekarnika mrożone frytki.Możesz (opcjonalnie) przygotować mizerię.Gdy już wszystko jest gotowe smażysz na patelni jajka sadzone. Ja bardzo lubię nieścięte żółtko, traktuję je jako sos do ziemniaków:) Smacznego:)