Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baltus

Jak długo może spuźniać sie okres?

Polecane posty

Gość Baltus

Mojej dziewczynie spuźnia sie okres. Boje się że może to być spowodowane ciążą, lecz nadal mam nadzieje ze wpłyneły na to inne czynniki ( chorowała wcześniej, dużo stresu itd...). Powiedzcie mi jak długo może spuźniać sie okres. Nie piszczie żebym zrobił test bo w końcu będe muiał to zrobić jak tak będzie dalej ale narazie chce poczekać. Odpiszcie...

Gość Niniia
spóźniać :) jeśli już :) ale to pewnie z pośpiechu i stresu , co? Po 1 - opóźnienie okresu może byś spowodowane wieloma czynnikami i ciężko dopasować je wszystkie do konkretnej osoby. Skoro piszesz, że towja dziewczyna chorowała i miała stresy, to - o ile zabezpieczaliście się - z pewnościa jest to przyczyną opóźnienia. W takich przypadkach wydaje mi się, że nawet może czekac i tydzień. Moja koleżanka z powodów hormonalnych miała zatrzymanie okresu na pół roku, ale od poczatku wykluczała ciążę, bo nie miała wtedy partnera. Wydaje mi się, że ciężko tu powiedzieć, ile twojej dziewczynie może spóźnić się okres. Ale jeśli to przeciągnie się zbyt długo (ponad tydzień) to powinna iść do ginekologa. Jesli to nie ciąża to należy znaleźć i zlikwidowac przyczynę, ewentualnie wykluczyć jakieś choroby.