Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madi30

Poród w wodzie ?

Polecane posty

Która z Was rodziła w wodzie? Jakie macie doświadczenia? Zastanawiam się, czy nie wybrać takiego porodu, bo słyszałam, że mniej boli i można uniknąć znieczulenia (zwłaszcza przy kolejnym, nie pierwszym porodzie). Napiszcie jak Wy to przeżyłeście!

Gość Nadia__25
też sie zastanawiam tak takim rozwiązaniem. podobno jest to o wiele lepsze dla matki i dziecka, bo ból nie jest taki silny i dzidzi przezywa mniejszy "szok" pojawiając sie na świecie. zastanawiam sie tylko, czy to jest całkowicie bezpieczne dla dziecka, czy ono nie zachłyśnie się wodą... do wody trzeba wchodzic wiele razy w zaleznosci od rozwarcia i skurczy. podobno wszystkie te spacery z wody na łxko i z powrowrotem rodząca odbywa nago, przy wszystkich obecnych lekarzach i połoznych. to troche krępujące. u nas w powiecie jest tylko jeden taki szpital w którym można urodzić dziecko w taki sposób. 40 km od mojego miejsca zamieszkania-w Oławie pod Wrocławiem.

Gość windowa
up

Ja slyszalam,ze jest wiele przeciwwskazan do takiego porodu,ale jesli lekarz uzna,ze kobieta moze tak urodzic to napewno jest to dobry sposob:)

O tym wychodzeniu częstym z wanny i z powrotem przyzneję szczerze, że nie pomyslałam. Rzeczywiście przecież nie można cały czas siedzieć w tej wodzie. Hmm, może jednak się nie zdecyduję, muszę to jeszcze przemyśleć :-) A może napisze ktoś, kto już tak rodził??? Czekam na opinie!

Gość wielorodka
ja rodzilam-niestety nie mam milych wspomnien

wieloródka - możesz coś bliżej opowiedzieć? Dlaczego masz niemiłe wspomnienia? Co się stało?

Gość odp
do wody sie wchodzi na końcówkę porodu, nie siedzi się tam kilka godzin:)

Jest to tylko i wyłącznie prywatna sprawa.Jeżeli nie boisz się to możesz od razu.Ale wydaje mi się że więkrzość kobiet po braniu tabletek wolałaby odczekać.Dobrze wiemy że tabletka anty to chemia i lepiej ją wyeliminować z organizmu.

Gość dobre dobre
hihihihihihihihihihih

Gość dobre dobre
hihihihihihihihihihih

Gość odświeżam