Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalala

masaz szyjki

Polecane posty

Gość lalala

mam pytanie, jak wyglada masaz szyjki macicy i czy naprawde jest to az tak bolesne? kiedy sie go stosuje? niestety nie moge nic znalezc na ten temat. Pozdrawiam

Masaż szyjki kojarzy mi się z masażem przy porodzie gdy jest małe rozwarcie.Chyba o to Ci chodzi????U mnie była to najgorsza część porody.Bardzo bolesne gdy lekarz próbuje zrobić więkrze rozwarcie poprzez masaż szyjki.

Gość mama jasia
U mnie to tez byla najgorsza czesc porodu, mialam problemy przy drugim porodzie, byl wywolywany z powodu wysokiego cisnienia i zagrozenia odklejeniem sie lozyska, i rozwarcie mimo silnych skurczow nie postepowalo jak trzeba, oani polozna stwierdzila chyba, ze szyjka jest nie wygladzona, czy cos w tym guscie, nie jestem pewna, bo bylam otumaniona skurczami. Straszliwie boli, tym bardziej, ze szyjke masuje sie w trakcie skurczu :0

Czytałam, że niepotrzebnie męczą nas, kobiety. Kiedyś, gdy rodziło się w narkozie dziecko i tak wychodzilo (matka była nieprzytomna). Tak naprawde parcie niewiele przyspiesza poród. Nacinają krocze- okazuje się, że statystyki nie wskazują na skuteczkość w przeciwdziałaniu pęknięć; pompują oksytocynę, żeby jak najszybciej zwolnić łóżko; nie pozwalają na pozycje pionowe; nie pozwalają matce kierować się instyntem. SKANDAL!!!!!

Ja również miała masaż szyjki podczas porodu. Ból okropny.

Gość koniczyna
no dobrze, to juz wiemy ze bardzo bolesne to znaczy ze nie wiele ma wspolnego z masazem jako takim? czy to jest reczne rozwieranie szyjki palcami przez pochwe?

Gość Betina
Ja też miałam masaż szyjki. Miałam rękę położnej w "sobie" przez 3 kolejne skurcze. Myślałam tylko o jednym -" nie zniosę ani sekundy dłużej". Wytrzymałam kilka minut - kobieta może dużo....

Gość gość
Sadysta nazwał to masażem. Najgorsza część porodu

Gość gość
Mnie skurcze tak bolały, miałam bóle krzyżowa, że masażu szyjki nawet nie poczulam

Gość gość
Bałam się masażu szyjki, ale mnie nie bolał. Za to skurcze bolały ku... rewsko :)

Gość gość
Dla mnie również była to najgorsza czesc porodu. Zwłaszcza, że masaże były w trakcie skurczy, a miałam krzyżowe. Totalny odlot jak dla mnie