Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katie

Rigevidon, Microgynon,Stedirill - ktoś je bierze??????

Polecane posty

Gość do nastolatki 18
Nie sadze zeby alkohol powodowal oslabienie skutecznosci antykoncepcyjnej, no chyba ze po nim zwymiotujesz. A co do papierosow to napewno nie maja na to wplywu. Ja biore Rigevidon od ponad roku i czesto pilam w tym czasie, a pale nalogowo i w ciazy nie jestem :) A jesli chodzi o dziewictwo to jestes pewna ze chcesz sie go tak poprostu pozbyc? Ja tam do dzisiaj pamietam swoj pierwszy raz bo byl z wlasciwa osoba (pozatym do dzisiaj jestesmy razem :)). To naprawde jest wazny moment w zyciu kazdej kobiety i chyba nie chcesz go pamietac jako szybkiego numerku w kiblu z jakims przypadkowo spotkanym napalencem?

Gość Nastolatka18
Czy podczas zaqżywania Diane 35 jest Owulacja i dni płodne?? Czy jak biorę regularnie to nie powinno nić być ?? Jak to jest?? Preosze o wyjaśnienie ehh:(

Gość Nastolatka18
Czy podczas zaqżywania Diane 35 jest Owulacja i dni płodne?? Czy jak biorę regularnie to nie powinno nić być ?? Jak to jest?? Preosze o wyjaśnienie ehh:(

Gość Gośśś
Ja też mam pytanko...Mam 17 lat i mam zamiar rozpocząć współżycie. Czy po tabletki anty do ginekologa musi iść ze mną mama? Czy lekarz przyjmie mnie. mimo iz jestem niepełnoletnia?

Gość Gośśś
Ale nie muszę iść z rodzicem?

nastolatka18- jak juz cos bierzesz to najpierw zapoznaj sie z działaniem które jest notabene opisane na ulotce, tabletki bierzesz po to, żeby nie miec ani owulacji ani dni płodnych- caly czas jestes niepłodna.

Gość pomocy s.o.s
microgynon30 czy ktos moze npisac mi na e-maila izs25@wp.pl jak dzialaja i jak je sie stosuje bo nie mam dostepu dp polskiej ulotki a nie chce popelnic zdnej gafy bo to mija sie z celem jednym slowem chce wiedziec o tych tabletkach wszystko czy mozecie mi pomoc bardzo was prosze i z gory dziekuje dobre kobietki

Gość madziana
jak działaja to bardzo proste(kazde działaja tak samo) TZN....zatrówaja wasze organizmy.Każdy srodek antykoncepcyjny jest oparty na hormonach i związkach RAKOTWÓRCZYCH które maja za zadanie zatróć wam organizm i doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych Żaden środek NIE DZIAŁA w 100%....Wiem coś o tym...... Nie rozumiem po co to świństwo wszystkie bierzecie.....Dla facetów????nie zasługują na to...Kobieta w całym cyklu jest płodna tylko 18 GODZ.facet zawsze.Nie słyszałyscie o naturalnych metodach????

Gość marzenap84
rigevidon brałam pare miesięcy ale 3 lata mercilon i pojawiły mi się czarne plamki na oczach. byłam u okulisty i powiedział mi że to przez tabletki! tabletki to jest fajna sprawa ale boje się że to się pogorszy

Gość światełkoo
hej :) ja brałam stediril. kosztofał 3zł,bo był 70% refundowany (jak się później okazało za łapówkę i go przestali produkować ) zamiennie dostałam rigevidon za 12 zł biorę go do dziś i nie narzekam :) jest oki :)

Gość Rigevidon
Dziś byłam u ginekologa, właśnie po tabletki antykoncepcyjne. Po tym jak powiedziałam mu jakie tabletki przepisano mi wcześniej, a był to właśnie Rigevidon, był zaskoczony bardzo. I wątpię, żeby była to kwestia tego, że któryś producent mu zapewni wycieczkę za zwiększoną sprzedaż innych tabletek. Te tabletki są "przestarzałe", mają naprawdę końską dawkę hormonów a to nie wpływa pozytywnie i w przyszłości może się to odbić. Poza tym zapisywanie ich przy mojej masie (ok. 50 kg przy 165cm) jest co najmniej nie na miejscu. A ponadto młodym dziewczynom... Na zdrowiu nie warto oszczędzać, lepiej wydać parę złotych więcej, ale być spokojną o swoje zdrowie. Może nie w 100%, bo każda pigułka ma zły wpływ, ale im większa dawka tym skutki gorsze. Pozdrawiam

Gość Idunia_
Mój pierwszy lekarz przepisał mi Microgynon choć po nim troche przytyłam,jak zmieniłam lekarza i powiedziałam mu że wcześniej brałam Microgynon to on nadal on je przepisał.Teraz znowu zmieniłam lekarza i przepisał mi Rigevidon ale wyczytałam ze on ma ten sam skład.Czy może któraś z was miała taki mix:)Bo nie wiem czego się spodziewać. Pozdrawiam.

Gość czy to możliwe
witam wszystkich.mam taki pytanko....biore rigevidon od 2 miesięcy,kochałam się z chłopakiem w 2 dzień miesiączki bez zabezpieczenia.a miesiączka była 6 dni.chłopak nie kończył we mnie ale mimo to boję się że mogłam zajść w ciążę...co wy o tym myślicie????

Gość kasiar90
witam mam juz 19lat i wspolzyje z chlopakiem od roku. Jestem z nim 2 lata i 10 miesiecy zawsze sie zabezpieczalismy:( ale ostatnio postanowilismy ze chcemy sprobowacto bez zabezpieczania...chce isc do ginekologa ale bardzo sie wstydze wiem ze to nic zlego lepsze to niz wpasc!!ale krepuje sie:( pomozcie bo nie wiem co myslec..:((!!??

Spokojnie wizyta u ginekologa to nic strasznego:). Ja miałam podobny problem ale się odważywam bo w końcu kiedyś i tak bym musiała:). Teraz jak idę do ginekologa na kontrole to już się nie krępuje:) najgorwy jest pierwszy raz:)

Cześć Dziewczyny mam pytanie. Czy po każdym opakowaniu rigevidonu robi się tą 7 dniową przerwę?

Gość izunia0
Tak po każdym opakowaniu robi się siedmiodniową przerwę.A propo innych wypowiedzi.Lekarz na początku przepisał mi Harmonet.Czulam się po nim fatalnie.Miałam bardzo duże bóle brzucha,zawroty głowy,nudności i czułam się strasznie pod względem psychicznym.Koleżanki poradziły mi Rigevidon.Biore go juz rok i czuje sie po nim super!:)Skonczyły się bolesne miesiączki,krwawienie miedzymiesiączkowe i nie przytyłam!Pozdrawiam serdecznie!

Gość AAgulaa
Ja biore też właśnie RIGEVIDON. przepisał mi to najlepszy gionekolog u nas w mieście. mam 18 lat niby nie powinnam brać tabletek o takiej dawce hormonów ale informuje was ze palenie papierosów osłabia działanie tabletek. dlatego ja mam te a nie inne. poza tym mam nadzerke nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego...

Gość anna266666
czesc dziewzczyny :) ja od 2 lat biore microgynon21 czuje sie po nim dobrze,nie mam zadnych dolegliwosci. to byly moje pierwsze tabletki ktore przepisal mi mój ginekolog i od razu mi spasowaly:) pozdrawiam

Gość Mellla
Ja na poczatku czyli jakieś 6lat temu zaczełam brać microgynon dobrze sie po nich czułam okres jak w zegarku, myslałam jednak ze gdy zaczne brac anty to wplynie to pozytywnie na wyglad mojej cery niestety nic sie nie zmnieniło teraz biore rigevidon ogolnie jest ok ale cera wciaz mam z nia drobne problemy, najgorsze jest to ze mam juz 26 lata od wieków zmagam sie z wyskakującymi krostkami tu i owdzie.. ide w srode do ginekologa bede zmieniać na nowe tablety zobaczymy....

Gość do nie pamietajaca
chyba lepiej jest zeby refundowali tabletki anty anizeli utrzymywali niechciane dzieci lub tez nieporadne i niedoswiadczne matki przy pomocy MOPRu

Gość mazia198686
Cetnie odkupie Microgynon lub Rigevidon gg 5107872