Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daga

jaka pewność ???

Polecane posty

czesc wszystkim :) dzis zrobilam test na ciąże z krwi BHCG wyszedl ujemny:) i chcialam zapytac czy ten test daje 100 % pewności ? a moze któraś z was robila ten test i wyszedl ujemny a pozniej okazalo sie ze jednak dodatni ??

ja ten test zrobilam dzis i wyszedl mi ujemny wynik ale ... wczoraj wieczorem test na mocz wyszedl dodatni (i okresu wciaz nie ma), wiec nie wiem juz sama jak traktowac te badania. Teraz postanowilam poczekac ok. tydzien i powtorzyc test (o ile do tego czasu nie pojawi sie okres) na razie - czekam a do testow sie troche zrazilam, zamiast potwierdzic podejrzenia to wprowadzaja dezorientacja :(

Gość młoda mamusia
Ja uwazam ze beta hcg to 100% pewnosci!!! A ile mialas na wyniku ponizej 5 to nie ciaza a powyzej juz tak!!!

nie wiem jaka byla dokladna wartosc, bo mi na wyniku zadnych wartosci nie podali, tylko ogolnie - wynik (-) ujemny. Naprawde nie wiem jak te sprzeczne wyniki interpretowac, zamiast wyjasnic sytuacje, to powstal niezly zamet w mojej glowie :)

Gość młoda mamusia
Najlepiej znalezc takie laboratorium, gdzie na wyniku podaja dokladna wartosc oraz z boku jest napisana rozpiska ktory to jest tydzien ciazy. A jezeli wam podaja ze wynik jest ujemny to napewno nie ma ciazy. Jak chcecie zobaczyc jak podaja wyniki z dokladna wartoscia to moge wam wyslac zeskanowany moj wynik na maila. To badanie pokazuje dokladny wynik przed spodziewana miesiaczka i juz pare dni po zaplodnieniu. Np. 1-2 tydzien ciazy to hcg powinno wynosic od 16 do 156. Przypomne, ze jezeli nie ma ciazy to wynik jest ponizej 5. Jest to bardzo, ale to bardzo dokladne badanie i na pewno sie nie myli, poniewaz beta hcg rosnie tylko i wylacznie w ciazy.

ja tez przykladam wieksza wage do badania krwi tylko mowie, pierwszy raz sie spotkalam z taka sprzecznoscia. Postanowilam ze poczekam do konca tygodnia i jak do tego czasu nie pojawi sie okres, to wykonam ponownie test. Tak czy owak, sprawa powinna sie wyjasnic do konca tygodnia. Pozdrawiam, Ola

wlasnie mi moj lekarz ginekolog (dr n. med. z II stop. specjalizacji) odpowiedzial mailowo, ze w tym przypadku (mocz dodatni, krew ujemny) wynik nalezy traktowac jako dodatni i zglosci sie w najblizszym czasie na badanie...... juz mi sie kreciw glowie od tego wszystkiego:)

... dzis rano GRUBA ROZOWA... A W ZASADZIE BORDOWA LINIA - kropke nad \"i\" postawi juz za pare dni moj lekarz:)

A JEDNAK CIĄŻĄ!!! Wlasnie trzymam w reku pierwsze zdjecie mojego malenstwa!!! Jest jeszcze bardzo bardzo malutkie ale pan doktor powiedzial ze juz bedzie szybko roslo, ok. 1 milimetr dziennie a za 2 tyg. bede juz mogla posłuchać jak mu bije serduszko!!! Kochane, NAUCZYLAM SIE ZE OSTATNIE SLOWO NALEZY DO LEKARZA A DO TESTOW PODCHODZCIE OSTROZNIE!!! SĄ WAŻNĄ WSKAZÓWKĄ ALE NIE WYROCZIĄ!!! Życze powodzenia dla wszystkich przyszłych mamusiek!

A JEDNAK CIĄŻĄ!!! Wlasnie trzymam w reku pierwsze zdjecie mojego malenstwa!!! Jest jeszcze bardzo bardzo malutkie ale pan doktor powiedzial ze juz bedzie szybko roslo, ok. 1 milimetr dziennie a za 2 tyg. bede juz mogla posłuchać jak mu bije serduszko!!! Kochane, NAUCZYLAM SIE ZE OSTATNIE SLOWO NALEZY DO LEKARZA A DO TESTOW PODCHODZCIE OSTROZNIE!!! SĄ WAŻNĄ WSKAZÓWKĄ ALE NIE WYROCZIĄ!!! Życze powodzenia dla wszystkich przyszłych mamusiek!

A JEDNAK CIĄŻĄ!!! Wlasnie trzymam w reku pierwsze zdjecie mojego malenstwa!!! Jest jeszcze bardzo bardzo malutkie ale pan doktor powiedzial ze juz bedzie szybko roslo, ok. 1 milimetr dziennie a za 2 tyg. bede juz mogla posłuchać jak mu bije serduszko!!! Kochane, NAUCZYLAM SIE ZE OSTATNIE SLOWO NALEZY DO LEKARZA A DO TESTOW PODCHODZCIE OSTROZNIE!!! SĄ WAŻNĄ WSKAZÓWKĄ ALE NIE WYROCZNIĄ!!! Życze powodzenia dla wszystkich przyszłych mamusiek!

Gość Nie wiem co myśleć
Proszę Was o pomoc, bo już nie wiem co myśleć: Od 3-4- lat biorę pigułki antykoncepcyjne (z małymi przerwami). Mój lekarz powiedział, że powinnam zrobić sobie przerwę około 3 miesięczną w braniu pigułek, aby organizm mógł odpocząć i zrobić badania w tym czasie. Od miesiąca nie biorę wiec pigułek. Ale...zdarzyło się że kochałam się z moim mężem bez zabezpieczenia (tzn komputerowo wyliczyłam płodne i niepłodne dni). Teraz miesiączka spóźnia mi sie już 5 dzień! Do tego odczuwam duży apetyt i mam takie dziwne napięcie w brzuchu, jakby miał mi sie zacząć okres, albo jakby mi się brzuch "rozciągał" od środka... Dodam jeszcze, że zanim zaczęłam w ogóle brać pigułki miałam bardzo nieregularne okresy, które spóźniały się nawet 30 dni i trwały nawet 16 dni, bóle brzucha, wymioty w każdy pierwszy dzień miesiączki. Dopiero jak zaczęłam brać pigułki to wszystko się uspokoiło i miałam regularne miesiączki. Czy to spóźnienie i objawy jakie napisałam to wynik odstawienia pigułek, czy jestem w ciąży??? Pomóżcie!

Najlepiej zrób sobie test ciążowy bo wtedy bedziesz miała pewność. Ja po odstawieniu tabletek nie miałam takich dolegliwości. Ale nie martw się na zapas to może być wynik zaburzeń hormonalnych w Twoim organiźmie :)

Gość malymis
a moge ja tez prosic ze skanowany taki wynik...bo moj bedzie dopiero we wtorek:(a ja jestem ciekawa jak on wyglada:)z gory dziekuje...pozdrawiam mamusie:)i te przyszłe tez:)

Gość malymis
a sorrki a to jest moj adres e-maila...www.malymis@wp.pk