Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baja

ile kosztują badania prenatalne ??

Polecane posty

Gość Takamama
Cześć! Jestem mamą dwójki maluchów - i to zdrowych. Mój ginekolog zalecał USG w odpowiednim tygodniu ciąży. Mówił mi, że to wystarcza, aby wykryć jakieś nieprawidłowości. Słuchajmy się lekarzy,a nie szukajmy dziury w całym. Zgadzam się, że nie każdy lekarz ginekolog ma rację. Jeden chciał mi wmówić, ze jestem niepłodna. Uważajmy do kogo chodzimy, ale też nie dajmy się zwariować. Kobiety z ryzyka, to te po 35 r.ż. i u których w rodzinie występowały choroby genetyczne, lub też same chorują przewlekle. Niektórzy specjaliści twierdzą, że przedłuża się wiek rozrodczy kobiet i oni wskazują granicę ryzyka zachodzenia w ciążę po 40 r.ż., a nie po 35. Pozdrawiam

Hej ! a ja wiem, że w Poznaniu badania takie na NFZ można zrobić też w Centrum Badań Prenatalnych PreMediCare w szpitalu Med Polonia są one bezpłatnie w ramach państwowego ubezpieczenia zdrowotnego. W tym centrum na NFZ można wykonać badania nieinwazyjne, takie jak USG i testy z krwi, ale w razie potrzeby, w ramach kontraktu z NFZ również inwazyjne badania.

Gość kasiaMM
ja robiłam badania prenatalne na nfz, miałam skierowanie od lekarza. na szczęście wszystko jest ok :) w Gamecie w Gdyni robiłam.