Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktusik

ZAKLINACZKA DZIECI

Polecane posty

Gość margaretbe
ja takze jestem pod wrazeniem zaklinaczki. dzisiaj chcialam kupic gdzies w ksiegarnii internetowej Jezyk dwulatka ale juz niestety nigdzie nie ma! Dziewczyny moze wiecie gdzie moge kupic te ksiazke? (jak jeszcze gdzies mozna)

Gość weba
Witam wszystkie mamy! Jestem tu pierwszy raz. Mieszkam za granicą i nie miałam dostępu do niczego na bierząco. Kiedy miało się urodzić moje 1-wsze dziecko byłam obłożona tomami "Twojego dziecka " po siostrze oraz uratowała mnie książka"Rozwój psychiczny dziecka", autora podam jeśli to kogoś zaintreresuje, bo teraz nie mam tu . Naprawdę świetna pomoc, bo opisuje najważniejsze etapy życia dziecka do 10-tego roku życia: rodzaj budowy i z tego wynikający charakter, zasypianie, jedzenie, wypróżnianie, kryzysy, emocje. Powracam co jakiś czas do tej książki przy drugim dziecku i wierzcie mi-uniknęłam masy błędów dzięki niej. Niestety nie odbieram jedynki i nie znam tego programu , o którym piszecie-wynika z tego, że jest b.wartościowy. Mam też pytanie: czy ktoś zna może jakiś dom dziecka, gdzie potrzebują ubrań dla dzieci i różnych akcesoriów. Można obdzielić parę dzieciaków, chciałabym aby służyły wielu. Moja obawa to to, że ktoś zamiast użyć będzie chciał sprzedać-potrzeba mi pewnych namiarów. Pozdrawiam

Gość weba
Witam wszystkie mamy! Jestem tu pierwszy raz. Mieszkam za granicą i nie miałam dostępu do niczego na bierząco. Kiedy miało się urodzić moje 1-wsze dziecko byłam obłożona tomami "Twojego dziecka " po siostrze oraz uratowała mnie książka"Rozwój psychiczny dziecka", autora podam jeśli to kogoś zaintreresuje, bo teraz nie mam tu . Naprawdę świetna pomoc, bo opisuje najważniejsze etapy życia dziecka do 10-tego roku życia: rodzaj budowy i z tego wynikający charakter, zasypianie, jedzenie, wypróżnianie, kryzysy, emocje. Powracam co jakiś czas do tej książki przy drugim dziecku i wierzcie mi-uniknęłam masy błędów dzięki niej. Niestety nie odbieram jedynki i nie znam tego programu , o którym piszecie-wynika z tego, że jest b.wartościowy. Mam też pytanie: czy ktoś zna może jakiś dom dziecka, gdzie potrzebują ubrań dla dzieci i różnych akcesoriów. Można obdzielić parę dzieciaków, chciałabym aby służyły wielu. Moja obawa to to, że ktoś zamiast użyć będzie chciał sprzedać-potrzeba mi pewnych namiarów. Pozdrawiam

Gość czadunia
Margaertbe sprobuj tam: "Język dwulatka - moja mama mnie rozumie" http://www.academicus.pl/?bid=15236&kat=nowosci&skat= Napisz czy warto ;-))) Ja jestem na etapie "Języka dla niemowląt" A tak wogóle - ogladałyście dzisiejszy odcinek? Moim zdaniem rewelacja.Szkoda, że wraz z mleczkiem nie nabywamy takiego doświadczenia. Nie chcąc się chwalić nabyłam już tę buteleczkę (cena 64 zł butelka+2 smoczki) i kupiłam sobie wcześniej pokazywany dziś laktator (ręczny nie elektryczny, na allegro za jakies 40 zł). Tak więc wydaje mi się, że koszt nie jest zbyt duży. Laktator kupiłam ze wzgledu na częste podrózowanie, bo krępuje mnie karmienie "na widoku". Jedno co moge powiedzieć - POLECAM naprawde POLECAM taki zestawik.

Gość wiem ze to mało istotne
ale ogladalam jakis czas temu ten program i Tracy Hogg wygladala całkiem normalnie.. a kilka dni temu kiedy ja zobaczylam jeszcze raz wydawala mi sie strasznie szczupla, tak chorobliwie. myslicie ze jest na cos chora ? czy moze mam zwidy i tylko mi sie wydaje ?

Gość margaretbe
Czadunio jak dorwe sie do języka dwulatka to dam Ci znać czy było warto

Gość jaworek
Witam wszystkie mamy, Odpowiadajac na informację wiem że to mało istotne - nie wiem czy wiecie, ale Tracy Hogg zmarła 25 listopada zeszłego roku. Strasznie mi się zrobiło na duszy jak się o tym dowiedziałam - w zeszłym tygodniu. Zmarła na raka. Szkoda takiej wspaniałej osoby.:(((

Gość jaworek
Witam ponownie, Czaduniu czy mogłabys podac mi adres sklepu gdzie kupilas ta buteleczke - sprawdzalam w internecie - i w jednym ze sklepow kosztowala 99 zl. z gory dzieki :)))

Gość wiem ze to malo istotne
hmmm dziekuje jaworek za odpowiedz.. wlasnie tak myslalam ze moze ma raka, ale nie chcialam pisac o tej strasznej chorobie...

Gość czadunia
WItaj Jaworek ja kupilam owa buteleczke na http://www.sklep-med.pl/product_info.php/manufacturers_id/15/products_id/232?osCsid=8dde7fda1c71197b2aa8674f45b56736 ale dzis wchodzac na te stronke zauwazylam iz podniesli jej cene z 62 zl do 99 zl. upsssssss ale !!! na stronce http://www.mamadama.pl/?action=id&id=278 sprzedaja ja jeszcze za 64 zl !!! Wiem ze jest aktualnie duze zapotrzebownie na te buteleczki i dlatego ceny ida w gore, wiec sie pospiesz. Powodzonka!

Gość agnieszka-f
Witam wszystkich rodziców i opiekunów... Jeżeli to o czym poinformowała nas "jaworek" jest prawdą to powinnyśmy ubolewać nad utratą tak doświadczonej osoby jaka "jest...? - była...?" Tracy Hogg. Pozdrawiam zatem wszystkich ceniących jej wiedzę, umiejętności, doświadczenie, cierpliwość do dzieci i to, że zechciała się tym z nami podzielić. ;0(

Gość margaretbe
Boze nie wiedziałam ze Tracy Hogg zmarła. Boze uważam ze to wielka straca (w ogole strata jest jak umiera czlowiek) ale tym bardziej tak doswiadczonej, wspanialej kobiety, ktora pomagała innym kobietom

Gość margaretbe
A tak przy okazji to skąd wiecie o śmierci Tracy?

Wielka szkoda, że zmarła Tracy. I że w programie nie wspomniano o tym ani słowa. Żadnego komentarza, nic... Wielka szkoda! Czaduniu, piszesz, że za 62 zł kupiłaś butelkę z 3 smoczkami? To Ci sie udało, teraz faktycznie jest za 99 zł. Ale na tej drugiej stronie butla jest po prawdzie za 64 zł, ale tylko z jednym smoczkiem. Jak myślisz, co się bardziej opłaca: 3 smoki + butla za 99 zł, czy 1 smok z butlą za 64 zł? Nie wiem, jakiej wartości są te smoczki i czy ulegają zniszczeniu? Jak duża jest butelka? Na stronie ZAklinaczki jest butla po 22 dolce za 80 ml i za 28 dolców - 150 ml. Zobacz, czy to ta sama, którą dostałaś? http://www.babywhisperer.com/new/ Szkoda, że nie znam n atyle angielskiego, żeby sobie poczytać ale może Wam ona (strona) posłuży... Pozdrawiam!

Gość agnieszka-f
Witaj "Jaworek". Skąd dowiedziałaś się, z jakiego źródła, że Tracy Hogg zmarła...???

\"Sadly, Tracy lost her battle to melanoma on Thanksgiving Day, November 25, 2004. Still, her legacy lives on in her books, her tapes, her television programmes, and, mostly, the spirit of this website. Babywhisper.com has realized one of Tracy’s greatest dreams: to create a place where thousands of devoted parents can come to share their experiences and to support one another. What she possibly didn’t imagine, though, was that this virtual community would also make sure that her wit and wisdom could never die. \" To cytat ze strony zaklinaczki. Zmarla 25 listopada 2004. (*) (*) (*) Jest teraz wsrod milionow aniolkow, ktory tu nie mogla pomoc swa wiedza, madroscia, cieplem i doswiadczeniem...

\"Sadly, Tracy lost her battle to melanoma on Thanksgiving Day, November 25, 2004. Still, her legacy lives on in her books, her tapes, her television programmes, and, mostly, the spirit of this website. Babywhisper.com has realized one of Tracy’s greatest dreams: to create a place where thousands of devoted parents can come to share their experiences and to support one another. What she possibly didn’t imagine, though, was that this virtual community would also make sure that her wit and wisdom could never die. \" To cytat ze strony zaklinaczki. Zmarla 25 listopada 2004. (*) (*) (*) Jest teraz wsrod milionow aniolkow, ktory tu nie mogla pomoc swa wiedza, madroscia, cieplem i doswiadczeniem...

Gość czadunia
Elfia Mamo ja kupilam buteleczke (150 ml) z 2 smoczkami. Sa one dosc wysokiej jakosci, ale dzieci potrafia wiele :-)) . Tez zastanawiam sie jak to bedzie jak zuzyje sie smoczek, poszukam dzis czegos na necie i dam znac. Buteleczki sa natomiast identyczne jak te w laktatorze. Acha !! Butelka i laktator sa produkowane przez firme MEDELA ... wiec moze ktos szybciej znajdzie stronke z czesciami "zamiennymi" a moze i strone z tanszymi buteleczkami. Wczesniej pytalam o firme MEDELA w hurtowniach dzieciecych w moim miescie i raczej nie maja tam pojecia o tej firmie. Wiec pozostaje mam chyba tylko necik... O smierci Tracy slyszalam... ale mialam nadzieje ze to tylko plotki... Moze jakos uczcimy pamiec tej wspanialej kobiety? Pozdrowka dla ALLLLLLL

Gość kaskada
Własnie się doczytałam, że kobieta zmarła na czerniaka złośliwego....paskudna sprawa... Sama oglądam jej program i podziwiam skutecznośc, mimo, że mogłoby się wydawać, że jestem doświadczona mamą dwójki dzieci (6,5 lat i 7,5 miesiąca), jednak chetnie posiłkuję sie jej metodami. I wychodzi....zwłaszcza zasypianie samemu w łóżeczku (tej młodszej oczywiście, bo starsza juz dawno to robi sama). Próbowałam to zastosować w ciagu dnia....chyba musze jeszcze kilka odcinków obejrzec, żeby się naładować przekonaniem a nie tylko pękać jak się patrzy w te zapłakane oczka...;-) Sama przeczytałam książeczkę o zasypianiu, o metodzie, która się troszkę różni od tej, proponowanej przez Tracy ale nie podam teraz tytułu i autora bo pożyczyłam ja kolezance...jak mi odda to dam znać. Pozdrawiam mamy i tatusiów, bez których przecież nie byłoby naszych dzieci...no i efektów Zaklinaczki...

Gość Aniąt
DO KAŚKI 74: Napisałaś, że możesz przesłać elektroniczną wersję "Języka niemowląt". Napisałam do Ciebie na gg już dawno, zero odpowiedzi. Po co obiecywać, jak się nie ma ochoty dotrzymać słowa???

Gość Aniąt
DO KAŚKI 74: Napisałaś, że możesz przesłać elektroniczną wersję "Języka niemowląt". Napisałam do Ciebie na gg już dawno, zero odpowiedzi. Po co obiecywać, jak się nie ma ochoty dotrzymać słowa???

Gość ja też do niej
pisałam..... nie ma co wierzyć w czyjeś dobre chęci............. bleeee....brzydko tak kłamać.....

Gość to samoani słychu ani dychu

Gość Margaretxx
Ja takze pisalam do Pani Katarzyny o wersje elektroniczną Jezyka niemowląt ale tu ani widu ani slychu. Takze uwazam, ze jesli nie jest sie w stanie cos zrobic to lepiej nie obiecywac. Dla zainteresowanych: znalazlam Jezyk dwulatka w ksiegarnii internetowej gandalf (dla zainteresowanych) bo na allegro ksiazka ta kosztuje juz nawet 50 zlotych

Gość maniek
pamietajcie zeby sie dzielic ksiazka :)

Gość maniek
pamietajcie zeby sie dzielic ksiazka :)

Gość Aniąt
Niestety, ta strona nie działa.... Znacie inne namiary? Maniek, możesz mi przesłać tę książkę na maila, proszę? To bardzo dla mnie ważne.... radomianka2003@wp.pl