Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego

czemu to jest takie niesprawiedliwe?

Polecane posty

Gość dlaczego

Piszę, bo sie we mnie gotuje. Powiedzcie mi, czemu los jest tak cholernie złośliwy? Czemu kobieta, która całym sercem pragnie dziecka, która by o nie dbała, kochała i strała się wychować na rozsądnego człowieka NIE MOŻE go mieć? Czemu natomiast w ciążę zachodzą takie przedstawicielki kobiecej społeczności, dla których najważniejsza jest kasa i kariera? Przecież jak czytam, że kobieta chce się poddać aborcji, czyli morderstwu, nie oszukujmy się, tylko dlatego, ze dostała awans w pracy i dziecko jest teraz "niewygodną inwestycją" mam ochotę spotkać się zn ią sam na sam i strzelić jej w dziób. Nie wytrzymam już kolejnego topicu na kafeterii typu ten, na topie od wczoraj => http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1429024&id_f=1 Normalnie nerwy mi puściły jak przeczytałam wypowiedź tej @#$%*! Chce zabic dziecko, mówi o tym najspokojniej na świecie, a najbardziej martwi sie o to, że nie będzie mogła sobie "wygodnie posiedzieć" przy stole wigilijnym!!!! Ja nie znam sytuacji tej dziewczyny, nie wiem ile ma lat,nie wiem jakie ma układy z ojcem dziecka. W każdym wypadku jednak byłabvm za tym, żeby urodziła, jeśli tak bardzo nie chce tego dziecka, niech odda do aborcji, zostawi w szpsitalu, przecież noworodki mają największą szansę na znalezienie nowej rodziny, sznasę na ŻYCIE! Ale najbardziej przeraziło mnie o, że ta dziewczyna jest tak okrutna i pozbawiona uczuć. Dlaczego akurat takiej kobiecie dane jest cieszyć się urokami macieżyństwa??? Dlaczego,dlaczego,dlaczego...

Gość dlaczego
Bo jestem wrażliwa, a nawet jeśli to jest prowokacja, to ta dziewczyna nie powinna w taki sposób mówić o takich rzeczach. Bo to jest wielka tragedia, a jej sie to po porstu widocznie w głowie nie mieści...

Gość dlaczego
Z reszta nie nawiązuję tylko do przypadku tej dziewczyny (prawdziwego lub nie) tylko do tysiąca innych tragicznych sytuacji, które codziennie dzieją się w całej Polsce...

Gość dlaczego
Zgodzę się, że gwałt to wielka tragedia i ogromne zniszczenie psychiczne dziewczyny... A ludzie, którzy coś takiego na tym forum piszą nie mają pojęcia nawet co znaczy słowo gwałt. Tak jakby kobieta musiała przez cłe życie chodzić w kombinezonie przceiwpancernym, tlyko dlatego,że wśród facetów znajdują się dranie zdolne zrobić coś takiego . Chciałam jednak poruszyć temat ciąży, tego kto w nią zachodzi i dlaczego z polskich ciężarnych po po pewnym czasie co namniej 1/3 jest juz bez dziecka i to nie z przyczyn zdrowotnych...

Gość Sandra24
A ile czasu starasz sie o dziecko? Moze za bardzo tego pragniesz i dlatego jak na zlosc nie wychodzi... Ja tez na poczatku zastanawialam co sie ze mna dzieje, ale pozniej odpuscilam i wmawialam sobie, ze co bedzie-to bedzie i udalo sie po 5 msc czekania. Ja rowniez uwazam, ze to niesprawiedliwe, ze zachodza w ciaze osoby te ktorym nie zalezy na tym, a wiele kobietek pragnie tego i z tego nic... Nie martw sie-na pewno Ci sie uda!!!

Gość dlaczego
Sandrusiu, dziękuję za słowa wsparcia i zrozumienie, ja akurat nie staram sie o dziecko, ale mnóstwo jest wokół mnie przypadków, które próbują i nic... Boli mnie to bo to moja kuzynka, to moja przyjacółka nie mogą mieć malucha, przykro mi razem z nimi. Zwłaszcza, że wiem, że byłyby wspaniałymi matkami. W ogole tak bardzo mnie wpienia kwestia aborcji i tutejsze podejscie ludzi do tego tematu... Super, ze są tu takie soby jak Ty, gratuluję dzieciaczka :)