Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika20

regulon

Polecane posty

Gość Malwina 00
Z tego co wyczytałam w różnych artykułach na temat antykoncepcji, to po długim okresie stsoowania antykoncepcji ciężko jest zajść w ciążę (np. po zastrzykach hormonalnych organizm może wracać do normy nawet 2 lata). Co do tabletek, to często zdarzają się ciąże mnogie, a problemy z zajściem w ciążę mogą sie pojawić na poczatku. Ale póxniej powinno byc ok. Przynajmniej tak wynika z tych artykułów (niestety nie pamiętam gdzie o tym czytałam, to bym wam podesłała linki :/ ehhh). A co do regulonu, to dla mnie super tabsy. Cera ok, libido też, waga bez zmian, a humorków przed okresem zero:)

Gość Mamusia już niedługo
Jestem w 7 miesiącu ciąży :) Bedzie chłopczyk :) Juz nie mogę się doczekać rozwiązania. Regulon brałam przez 2 lata. odstawiłam jakiś rok temu bo bardzo chcieliśmy mieć dziecko. Zaszłam w ciąże po 1,5 miesiąca od odstawienia.

Gość dżinka
Szybko ci się udało:) Gratulacje!

Gość efik
czesc dziewczyny!!!! lekarz przepisał mi regulon ale zle sie po mnim czułam i odstawilam , zostalo mi jedno cale pudełko , czy ktoras chcialaby je odkupic???/ ja zaplacilam za nie 23 zl .www.efik20@buziaczek.pl pozdrawiam

Gość anka15-15
Hej regulonki!:D Dzisiaj ginekolog przepisał mi te tabletki :) Co sądzicie o nich :)?

Gość czarodziejkaaaaa21
ja biorę je dopiero 9 dni więc jeszcze za wcześnie żeby mówić o skutkach:) ale póki co tylko piersi mnie trochę bolą... mam nadzieje że rosna hi hi

Gość 6 lat regulonu
witajcie dziewczyny...brałam regulon już bardzo długo bo prawie 6 lat....ogólnie dobrze się po nim czułam tylko po takim okresie stosowania mój oraganizm wieczorem szybko się wyłączał...wieczorem spadało moje libido...byłam zmęczona już jakbym dwa dni nie spała...bólów miesiączek nie miałam mimo iż brałam często nieregularnie....moja udręka to tylko była większ potliwość organizmu i czasem kłucie w podbrzuszu..teraz podjęłam decyzję o odtsawieniu tabsów by oragnizm mógł sobie odpocząć...przerzucam się na plastry evra...czekam na przyklejenie pierwszego i trochę się boję jak tam czytam czasem opinie niektórych osób,mimo,że to jest mniejszość którym źle podeszły plastry mam i tak obawę i czasem tęsknię za regulonem ale żal mi żołądka i wątroby...więc może spróbuję...

Gość Kasiek20
od regulonu się nie tyje, bo on nie zatrzymuje wody w organizmie. tak mi powiedział pan doktor :) biorę go już 3 lata i jestem zadowolona :) żadnych efektów ubocznych nie miałam, ale jak tu już nie raz wspomniano:zależy to od organizmu

Gość 6 LAT REGULONU
PAN DOKTOR TO AKURAT TUTAJ MA NAJMNIEJ DO POWIEDZENIA..RACZEJ NBIE STOSOWAŁ TYLKO OPOWIADA TO CO WYCZYTAŁ W INFO...KAŻDA KOBIETA JEST INNA I KAŻDA INACZEJ REAGUJE NA ROZNEGO RODZAJU TABSY...ALE PREDZEJ CZY POZNIEJ I TAK W PEWNYM STOPNIU WAGA PÓJDZIE DO GÓRY CHOCIAŻBY MINIMALNIE BO CZAS ROBI SWOJE...MÓWIE TAK JAK U MNIE NA POCZATKU TEZ OK ALE Z CZASEM DOSTALAM PARE KILO WIECEJ I TERAZ CIEZKO TO ZRZUCIC (6KG) ;-/

Ja biore regulon od 3 dni powiem szczerze ze nie mam jakis skutkow ubocznych tylko piersi mnie troche bola prawdopodobnie rosna :) Najbardzej sie ździwilam ze okres mialam tylko 2 dni gdzie mam zawsze po 5-6. Ale ponoc to tez moga byc skutki uboczne,zadzwonilam odrazu do kolezanki ktora juz od paru lat bierez tabletki antykoncepcyjne i postraszyla mnie ze moge miec plamienia.. ja nie chce ;p haha ale zobaczymy mam nadzieje ze nie bede miala ale jak juz to krodki okres czasu;) jak narazie polecam pozdrawiam ;)

a co do homoru to mam wysmienity ;) ciagle mam odpał i sie smieje mam nadziejej ze mi sie to nie zmieni! pozdrawiam

Gość 6 lat regulonu
nom wlasnie o to tutaj chodzi ze jak bierzesz regulonto masz krotkie krawiennia i moim bylo zaskoczeniem kiedy po odtsawieniu regulonu i wzieciu plastra evra moja miesiaczka jak dla mnie trwala wieki i byla obfitsza niz zwykle...itutaj troszke zatesknilam za regulonem ale na szczescie mam juz za soba te ciezkie 6 dni teraz juz moge sie cieszyc relaksem... ;-))

Gość biedronka12316
Ja biorę tabletki Regulon już 3 lata.Uważam że nie są złe.Okresy po ich odstawieniu szybko się normalizują.Dla mnie są okej, samopoczucie też dobre,cera okej

Gość biedronka12316
Witam.Ja Regulon biorę już 3 lata i jestem zadowolona.Jak tylko kiedyś odstawiłam od razu zaszłam w ciążę,także problemu z zajściem w ciążę nie powinno być po ich odstawieniu.

Hey;) Tak czytam te wasze wypowiedzi tutaj na forum i w końcu postanowiłam napisać;) Regulon biorę 2 tydzień i nie mogę narzekać;) Zadnych humorków, migren, wręcz przeciwnie, nie potrzebuje dużo snu, libido dalej wysokie:D powiekszenia biustu nie zauważyłam,ale to i dobrze bo i tak mam duże D:) Jedyne co wkurza to plamienia, ale słyszałam,że przez pierwsze miesiące to normalne;) Dla mnie Regulon to dobry wybór;) Buśśśki laski;)

Gość Xarka
ja także korzystam z regulonu i złego słowa powiedzieć nie mogę tak jak koleżanka powyżej. Generalnie jest ok, biorę 2 opakowanie i nie było jak dotąd żadnego ALE, także widać trafiły na mnie akurat ;-) Poza tym jak byłam u ginekologa to sama sugerowałam z kilku względów. Po pierwsze mają u mnie w łodzi dobrą cenę, można je w aptece za grosze w manufakturze dostać naprawdę tanio, po drugie słyszałam dużo pozytywnych opinii. Lekarz również nie miał obiekcji i okazało się że wybór był dobry.

Gość Oluha
mam do sprzedania 2 opakowania regulonu olciach1@wp.pl

Gość mrsola
mam 19 lat i biore regulon od okolo 10 miesiecy sa to moje pierwsze tabletki, skutkow ubocznych jako tako nie mialam nie przytylam ani pryszczy nie mialam, ale ciezej jest schudnac , od niedawna zaczelam sie zastanawiac nad zmiana , bo niby organizm przyzwyczaja sie okolo 6 miesiecy, ale ja bardzo rzadko mam tzw.chcice i jest to na dluzsza mete uciazliwe , bo po co brac wtedy tabletki ? nie ma porownania z okresu przed tabletkami ogolnie tragedii nie ma , ale chyba dla mnie sie nie nadaja , bo libido=zero

Gość mrsola
aaa no i mnie rowniez piersi bolaly i byly wrazliwe , ale zmienilam rozmiar stanika takze dla dziewczyn ktore maja male piersi ogolnie duzy plus ;)

Gość Kasia_ZaW
Hej :) ja biore regulon od ponad roku i pomimo lekkiego przytycia inne skutki uboczne nie sa mi znane :D . Ochota na sex jest ogromna wiec jestem szczesliwa :D Nie długo mam zamiar wyjechac na wakacje nad morze no i oczywiscie jakby inacczej na ten czas wypada okres..Mam zamiar pierwszy raz nie zrobic 7 dniowej przerwy i mam nadzieje ze sie nic nie stanie iii ze nie wystąpią te tzw plamienia śródcykliczne :P ..Z tego co czytałam na wiekszosci forach to duzo kobiet to doradzało i ze jak sie raz cos takiego zrobi to sie nic nie stanie :P jestem tej nadziei :D pozdrawiam

Gość śmieszka321
Regulon ,to były moje pierwsze tabletki.Przytyłam po nich,ale z doswiadczenia wiem ze każdy organizm reaguje inaczej.Przede wszystkim lekarz najpierw powinien zbadac poziom hormonów(typ estrogenny czy gestagenny).Po drugie to co jesz i lekarstwa rowniez wplywa na działanie i skutki uboczne tabletek antykoncepcyjnych.

Gość Gość

Hej. Czy jest tu jeszcze ktoś kto przyjmuje Regulon? Odświeżam post, gdyż moja ginekolog przepisała mi proszki, a jakwcześniejsze opinie są z 2007r...