Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIEKAWA PRZYSZŁA MAMA

PORÓD W SZPITALU NR. 2 - SOSNOWIEC

Polecane posty

Dzwoniłam do szpitala i dla dziecka trzeba zabrać pampersy,chusteczki nawilżone i ewentualnie oliwkę i krem do pupy, podobno najlepiej sudocrem. Ubranek nie trzeba bo mają, jedynie na wyjście ze szpitala. A dla mamy trzeba wszystko.. pieluchy poporodowe,podkłady na łóżko,kosmetyki,koszule nocne i do porodu też można mieć swoją. Nie wiem czy lewatywe trzeba mieć obowiązkowo,ale ja kupiłam. A jeżeli chodzi o poród rodzinny to powiedzieli mi że nie ma problemu, ale nic więcej nie wiem

Gość Klaudek
dziewczyny a była któraś z Was zobaczyć porodówkę? i oddział? wogóle u nas w 1dynce jest taka możliwość??

Sama jestem ciekawa czy jest taka możliwość , ja muszę się przejść tam to wtedy zobaczę, zresztą mam zamiar chodzić tam do szkoły rodzenia, to się dowiem więcej

nie wiem czy można zobaczyć bo ja tylko dzwoniłam żeby się dowiedzieć parę rzeczy, ale na piątek mam już termin więc zobaczę jak wygląda w praktyce :)

Gość Klaudek
to w najblizszym czasie sie wybiore.:) termin mam na 15marzec wiec jeszcze troche czasu mam :)

Gość Klaudek
ania877 to powodzenia ! i bezbolesnego porodu ! :)

Gość ciekawskaaa2444
ja mam termin na dzis ale chyba jeszcze zdaze obejrzec szpital zanim urodze i odpoczac w domku;p

Klaudek dzięki:) moja koleżanka dzisiaj urodziła w jedynce i jest zadowolona z opieki przy porodzie,trafiła na fajną zmianę. Ja w piatek jadę na ktg bo mi kazała lekarka przyjechać, jeżeli oczywiście do tego czasu nie urodzę:)

Gość ciekawskaaa2444
nic a nic. marze zeby juz urodzic. no tez mi kolezanki mowily ze jest tam fajna opieka, zero chamstwa czy niemilych slow.

no właśnie,a myślę że jest to ważne przy porodzie. Ja też już bym chciała urodzić. Mam nadzieję, że nie urodzę długo po terminie

Gość mamaTosi:)
Ja mam termin dopiero na kwiecień więc może obejrzę sobie szpital:) Dajcie znać jak urodzicie czy dzidzia zdrowa i jaka duża:) i jak w tym szpitalu jest:) rozmawiałam z moim lekarzem(dr Wikarek pracuje w 1) na temat porodu rodzinnego powiedział że nie ma problemu ale można tylko z mężem(partnerem) czyli mamy teściowe itd odpadają.

Gość ciekawska24444
Tak poród rodzinny jest mozliwy, ale moj maz niestety neichce, boi sie ze padnie jak zobaczy tyle krwi :D A tak na marginesie wspolczuje doktora Wikarka :D strasznie nie miły :)

my będziemy mieli poród rodzinny. Byłam u dr Wikarka na pierwszym usg i tez nie mam zbyt dobrej opinii na jego temat,już do niego nie poszłam

Gość Klaudek
moją ciąże prowadzi dr.Dzedzyk, bardzo fajny człowiek i jestem zadowolona ze do niego trafilam :) moja ciocia rodzila 13tego w jedynce (tylko 2 godz :D ) i bardzo sobie chwaliła szpital, podobno nawet przez megafony mówią żeby temperature miezyc :D sale 2-osobowe z lazienkami i z Wi-Fi :) kurde coraz bardziej sie bojjjjeee...:( ale jakos trzeba dać radę ! Powodzenia dla wszystkich mamusi ktore mają termin na 'już' i czekamy na relacje :) jest ktoś kto ma termin na marzec ??

a wiecie moze czy w jedynce porod rodzinny jest platny? bo o to nie zapytalam

Gość mama z sosnowca
poród nie jest płatny ale jak ja rodziłam to coś mi się obiło o uszy, że może byc ktoś inny przy porodzie, a nie tylko mąż. PS Dr Wikarek - jak to ktoś kiedyś napisał na innym forum : taki polski dr House Swietnie odczytuje usg, a humor ... no coż ... specyficzny człowiek o dr Gałązce też słyszałam bardzo dobre opinie :) Zresztą dziewczyny ! - to nie lekarz odbiera poród a położne. Lekarz tylko szyje :) A pozniej kazdego dnia w czasie odchodu przychodzi inny lekarz. Więc kontakt w czasie porodu z lekarzem jest znikomy :) Do mnie w czasie porodu przychodziło chyba ze 3 lekarzy .... inny przebijał wody płodowe, inny szył .... Powodzenia!:)

Gość garunetka
jak bedziecie juz po porodzie napiszcie co i jak

Ja rodziłam miesiąc temu i bardzo pozytywne odczucia:) Porodówka super położne również, szpital bardzo ładny, na sali byłyśmy we dwie, jak jesteś zmęczona dzwonisz po pielęgniarkę zabierają dziecko przywiozą na karmienie naprawdę bardzo polecam. A moja dobra rada polecam wziąć z dwie paczki podpasek i z dwie paczki podkładów;) przy samym porodzie trochę tego schodzi;) w poprzednich wypowiedziach czytałam żeby do szpitala wziąć oliwkę jest zbędna, nie polecają sudokremu tylko jakąś inną maść która nie zawiera cynku.

Ja rodziłam 3 miesiace temu i równiez kazdemu bede polecała ten szpital. Przy porodzie miałam 3 pielegniarki i na koncu 2 lekarzy, którzy sie o mnie bardzo troszczyli. PRzez cały okres pobytu tam ciagle byłam obserwowana przez pielegniarki ktore co chwile przychodza i pytaja jak samopoczucie. I rzeczywiscie sale są 2 osobe z łazienkami w środku, sa specjalnie piloty, dzieki którym zawsze mozesz zadzwonic po pielegniarke i powiedziec ze chcesz aby dziecko zabrali lub zrobili ci zastrzyk przeciwbólowy...

W poprzedniej wypowiedzi napisałam że na sali byłyśmy dwie chodziło mi o sale a nie o porodówkę na porodówce byłam ja i mój mąż:) A ogólnie wiadomo że poród boli ale myślałam że będzie gorzej:) Do przeżycia:)

To mamy podobne zdania:) Mnie odradzali ten szpital że niby mordownia dzieci itd... g.... prawda:) bardzo się przejmują i matką i dzieckiem. Położne przychodzą na sale pokazują jak kąpać maleństwo jak karmić naprawdę super.Koleżanki które mnie odwiedziły stwierdziły że jak będą rodzić to tylko w sosnowcu:)

Gość JUCHA3003
jeśli chodzi o mnie to rodziłam w 1 trzy lata temu i mam złe wspomnienia. Przy porodzie zostałam potraktowana strasznie, ze względu na mój młody wygląd (miałam wtedy 20lat a wyglądałam na 16) potraktowano mnie jak gówniare (jedna z położnych podczas porodu spytała wprost "ile ty masz wogóle lat?") partner byl ze mna a gdy probował do mnie mówic wspierac został od razu zbesztany hasłem "prosze jej nie rozpraszać!" Do tego zszyta zostałam dziwnie na okręćke, nawet polożna w domu była zdziwiona, nie mogłam przez to za bardzo chodzić a w dodatku i blizna jest w niektorych miejscach odstajaca. Miałam przed wcześnie skurcze parte i moja córeczka urodziła się ze stożkowatą główką (co wróciło do normy bardzo szybko ale wtedy o tym nie wiedziałam) gdy spytałam pielegniarke o to powiedziała mi "ze to przecież pani wina nikogo innego" Teraz oczekuje drugiego Dzieciątka (termin mam na sierpień) i choć mieszkam w centrum Sosnowca, trauma po pierwszym porodzie nie pozwala mi sie przemóc na kolejny poród w tym szpitalu. Myślę nawet o porodzie w Dąbrowie Górn. gdzie rodziło wiele moich koleżanek i sa zadowolone. Ale po tym co tu przeczytałam o tych zmianach będe dalej sie zastanawiać. Szpital wizualnie może być odnowiony ale czy personel też został jestem ciekawa.Mój lekarz Dr. Dzedzyk twierdzi że tak ale on leczy w tym szpitalu wiec tez ciężko mi to stwierdzic. raz można trafic na dobrą zmiane raz na złą. ja to chyba te 3 lata temu trafiłam na najgorsza. Proszę o komentarze wszystkich tam rodzących:) z góry dziękuje.

Gość przyszła mamusia 2 raz
Ja w 2 rodziłam 3 latka temu i nie tak zle wspominam mam super córe choć wymęczyłam sie 19 godz o znieczulenie było cięzko się doprosić ale szczerze to nie jest potrzebne da sie przeżyć ten ból ,ale słyszałam że 2i 3 przeniesli do 1 czy któraś potwierdza ten fakt a i że jest pożliwość porodu w wodzie pozdrowienia dla wszystkich mamusiów trzymajcie się dziewczyny ja będe to przeżywać na święta w grudniu

Też zastanawiam się nad tym szpitalem. Jestem z sosnowca więc to najbliżej ale nie znam nikogo kto tam rodził... ciekawią mnie porody rodzinne, czy tam nie będzie z tym problemu. Gdzieś wyczytałam że mają jedną sale do takich porodów, wydaje mi się że to mało... w sumie nie wiem jak to jest, czy często zdarza się tak że kilak kobiet rodzi w tym samym czasie? :) No i chciałabym żeby dzieciak był ze mną zaraz po porodzie co by go nigdzie nie wynosili :)