Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosca

2 intrygujące pytania

Polecane posty

Gość tosca

Mam dwa nurtujące mnie pytania: 1- Po ilu dniach od rozpoczęcia zażywania tabletek antykoncepcyjnych ( dokładnie LOGEST ) można rozpocząć współżycie bez innych zabezpieczeń? 2- Czy istenieją jakieś przypadki zajścia w ciąże przez kobiety zażywające LOGEST?

Wiesz, jedyna metoda dajaca 100% pewnosci jest celibat ;-) -- wiec tak, sa przypadki zajscia w ciaze mimo brania pigulek.;-)

Gość od momentu 1 tabletki
pewnosc tabletek to jakies 99,8 %, zdarza sie zajscie w ciąze ale najczesciej u kogos kto zapomnial lub niezbyt regularnie bierze tabletki, juz od 1 tabletki jestes zabezpieczona, najlepiej jesli ją wezmiesz w 1 dzien miesiączki, to by bylo na tyle, pozdrawiam pa ps: nie moge sluchac wypowiedzi typu: biore tabletki ale dodatkowo dla bezpieczenstwa stosujemy stosunek przerywany, (to zadna metoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!antykoncepcji) i nie widze sensu, ludzie pomyslcie troche. (to nie jest do zalozycielki topiku!!!)

Gość kami_24
Zgadzam sie z osoba odpow. przede mna. Zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki i to glupota-zabezpieczac sie dodatkowo.

Gość tylko że lekarze
często zalecają by podczas pierwszego poakowania stosować dodatkowo prezerwatywę. Chodzi o czas przystosowywania się organizmu do hormonów, nieprzewidziane reakcje (wynioty, biegunki). Mi lekarz właśnie tak powiedział. PS. co wam się tak śpieszy ;) zaczynacie pierwsze opakowanie i już chcecie się kochać od razu, jak najszybciej ;)

Gość tylko że lekarze
często zalecają by podczas pierwszego opakowania stosować dodatkowo prezerwatywę. Chodzi o czas przystosowywania się organizmu do hormonów, nieprzewidziane reakcje (wymioty, biegunki). Mi lekarz właśnie tak powiedział. PS. co wam się tak śpieszy ;) zaczynacie pierwsze opakowanie i już chcecie się kochać od razu, jak najszybciej ;)

Gość paulettka
Mam pytanie: Czy papierosy i alkohol przeszkadzają w zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych (LOGEST)?

Gość redowka
tez bardzo mnie interesuje odpowiedz w sprawie papierosow i alkoholu , takze licze na jakies info:)

Kobitki, poczytajcie prosze troche....chetnie odpowiem ,ale to juz bylo milion razy czytane. Jesli palisz duzo i regularnie (mowi sie ze powyzej 8-10 papierosow dziennie) to nie jest wskazane jednoczesne branie tabletek --> zwiekszone ryzyko jakichs chorob --> ulotka Jesli pijesz niewiele alkoholu to nie wplywa on na dzialanie tabletek. Jesli pijesz duzo, to moze to miec wplyw na wchlanianie tabletki --> oslabione dzialanie Jesli wymiotujesz w ciagu 4h od wziecia tabletki, to zabezpieczenie jest przerwane. Jesli masz biegunke to tak samo. Cykl od polkniecia do wydalenia moze trwac ok 9h, wiec klopoty jelitowe w tym czasie sa niewskazane.... To chyba tyle co mialam do napisania :P

Gość jezeli
palisz papierochy....to powinnas miec tabletki odpowiednie dla takiej osoby.....powiewaz wystepuje ryzyko udaru....krwotoku, czy cos wtym stylu.

Tfu--- milion razy PISANE, pomylka tam w pierwszym wersie :P

Tfu--- milion razy PISANE, pomylka tam w pierwszym wersie :P

Gość pytanko do Musiq i nie tylko
jak odróżnić biegunkę /kłopoty jelitowe/ od zwykłego lecz dużego hmmmm... sranka??? (sorki za nazewnictwo). pozdr. :)

czesc:) wlasnie wczoraj skonczyłam brać drugie opakowanie logestu.Tabletki biorę rano, koło 6 jak wstaję(najlepszy czas dla mnie :) ). Kochałam się bez gumek ;) czekam teraz z niecierpliwością na okres. W ulotce pisze, że krwawienie z odstawienia powinno wystapic w 2 lub 3 dniu \\\"przerwy\\\" ; mimo to przyznaje że umieram ze strachu.Z niecierpliwością czekam jutra... . Chyba jeszcze nie nabrałam całkowitego zaufania do pigułek.Takie pytanko mam-w którym dniu zazwyczaj w przerwie dostajecie okres? w Tychach logest kosztuje 33,50 zl. Objawy które zauważyłam biorąc tabletki : powiększenie biustu (hehe to akurat korzystne) i zatrzymanie się płynów w organizmie (na -). Pozdrawiam !

czesc:) wlasnie wczoraj skonczyłam brać drugie opakowanie logestu.Tabletki biorę rano, koło 6 jak wstaję(najlepszy czas dla mnie :) ). Kochałam się bez gumek ;) czekam teraz z niecierpliwością na okres. W ulotce pisze, że krwawienie z odstawienia powinno wystapic w 2 lub 3 dniu \\\"przerwy\\\" ; mimo to przyznaje że umieram ze strachu.Z niecierpliwością czekam jutra... . Chyba jeszcze nie nabrałam całkowitego zaufania do pigułek.Takie pytanko mam-w którym dniu zazwyczaj w przerwie dostajecie okres? w Tychach logest kosztuje 33,50 zl. Objawy które zauważyłam biorąc tabletki : powiększenie biustu (hehe to akurat korzystne) i zatrzymanie się płynów w organizmie (na -). Pozdrawiam !

Ja nie wiem czemu wszyscy producenci pisza, ze krawienie z odstawienia dostaje sie 2-3 dnia. Ja bralam 3 rodzaje tabletek i zawsze dostalam 5-6 dnia. Kurcze. Jak to jest ;) pozdrawiam.