Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kloe

DWA PYTANKA - PROSZĘ ODPOWIEDZCIE

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie, dziewczyny spodziewające się dzidziusia i te planujące. Ja planuję chociaż nie mam pewnosci czy samo sie nie zaplanowało...:) Mam dwa pytanka do was: 1. Czy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę zwiększa się po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych? 2. W jakim czasie od zajścia pojawiają się pierwsze objawy ciąży (chodzi mi o nudności, bolesność piersi itp.)?

Gość Lacerta
Według opinii lekarzy w ciągu pierwszych dwóch miesięcy po odstawieniu pigułek hormonalnych zajście w ciążę jest nie tyle bardziej prawdopobne (jest takie samo jak w każdym innym cyklu) ile jest o wiele większa szansa na ciążę bliźniaczą. Po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych, czasami też przez 1-2 miesiące mogą występować zaburzenia rytmiczności miesiączkowania, co raczej nie sprzyja planowaniu dzidzi. Jeśli chodzi o objawy typu bolesność piersi, nudności itp. to jest to bardzo różnie. Piersi to rzeczywiście jeden z najwcześniejszych objawów i może to być ok 2-3 tygodnie po zapłodnieniu. Natomiast nudności można nie mieć wcale przez całą ciążę - jest to bardzo indywidualna sprawa. Polecam artykuł: http://podsercem.webpark.pl/ciaza/objawy.htm

Lacerta dziękuję za odpowiedź. Przestałam brać pigułki około miesiąc temu i od tej pory zdałam się na naturę tzn. kochamy sie czasem z gumką a czasem bez jak mamy ochotę. ja i mój facet jesteśmy gotowi już na dzidziusia i stwierdziliśmy że takie super zabezpieczenie w postaci pigułek nie jest nam potrzebne bo jak będzie dzidzia to fajnie. ostatnio uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia akurat w trakcie mojego jajeczkowania i chciaż moj facet kończył na zewnątrz to jakieś prawdopodobieństwo jest. narazie nie mam żadnych objawów z tych o kórych piszecie ale czekam na okres i wtedy się okaże. wiem ze po odstawieniu pigułek moze być różnie , szczeólnie z tą ciązą bliźniaczą...no cóż bliźniaczków to bym chyba nie chciała, ale co ma być to będzie.

Gość Pan Wieś
Witam 1) Prawdopodobieństwo po odstawieniu tabletek anty ocyzwiście ZMNIEJSZA SIĘ. Nie odstawiaj a z pewnością zajdziesz. Żegnam się.

ja używałam plastrów odstawiłam w grudniu w ciąże zaszłam w maju.co do objawów po za brakiem miesiaczki nie miałam żadnych ale to sprawa indywidualna ale pod koniec 6mc zaczęła się rwa i twardnienie brzucha

Gość gość
hahahaha to temat sprzed 8 lat!!!!!!! :D:D