Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beybe

czy to ciąża???????????pomóżcie

Polecane posty

Gość beybe

witam wszystkich i proszę o pomoc-mam 20 lat i jak narazie nie chcem zostać mamą-ale wszystko na to wskazuję:(,okres spóźnia mi się już tydzień,mam powiększone bolące piersi i napompowany -bolący brzuch,zadnych mdłości,wymiotów nic z tych rzeczy -jednak czuję, że dzieje się ze mną coś dziwnego ,proszę pomóżcie mi bo ja zwarjuję-jutro idę do lekarza-bardzo się boję co mi powie-tzn boję się że to ciąża,ostatnio miałam trochę stresów, więc myślę że to też od tego spóźnia mi się okres -

Gość ******
ja mysle ze na 100% jestes w ciazy fajnie

Gość beybe
no tak ale chcem znać także waszą opinię na ten temat-nawet nie wiesz jakie to stresujące -taka nie pewność -a tym bardziej czekanie

Gość beybe
dzięki ************* ale nie takiej chcem odp-dla mnie to nie będzie fajne -nie jestem na to jeszcze gotowa:(

Gość beybe
dzięki ************* ale nie takiej chcem odp-dla mnie to nie będzie fajne -nie jestem na to jeszcze gotowa:(

Gość eeeee
hahahahhhaahahah

Gość eeeee
zbulwesrowana hahahahaha

Gość eeeee
ups ..;)zbulwersowana hahahah

Gość beybe
eeeeeeeee żebyś wiedział -nie życzę nikomu żeby przeżywał to co ja teraz

Gość .................
Uuuuuuuuuuuuuuu słownik się "wnerwił". Po pierwsze patrz na redaktora, bo o tym świadczy jakość pozycji, po drugie, jeśli za podstawę Twojej wiedzy stanowi internet, to bardzo współczuję. Tak na marginesie słowo "dziewuszki" jest obraźliwe i można je traktować tym momencie jako epitet, poszukaj w książkach Miodka, przynajmniej będzie to kompetentna literatura. Ciebie nikt nie obraża, więc Ty też tego nie rób.

Gość beybe
eeeeeeeee żebyś wiedział -nie życzę nikomu żeby przeżywał to co ja teraz

Gość .................
Uuuuuuuuuuuuuuu słownik się "wnerwił". Po pierwsze patrz na redaktora, bo o tym świadczy jakość pozycji, po drugie, jeśli za podstawę Twojej wiedzy stanowi internet, to bardzo współczuję. Tak na marginesie słowo "dziewuszki" jest obraźliwe i można je traktować tym momencie jako epitet, poszukaj w książkach Miodka, przynajmniej będzie to kompetentna literatura. Ciebie nikt nie obraża, więc Ty też tego nie rób.

Gość czy to jest topik dla
polonistów o poprawnej pisowni? NIE,więc dyskutujmy na temat a nie wytykajmy sobie błędy ortograficzne!Jesteśmy tylko ludźmi,mamy prawo do popłlniania błędów!Świat się od tego nie zawali,jest przeciez tyle innych,PRAWDZIWYCH tragedii na tej planecie więc nie zajmujmy się pierdołami takimi jak błąd w pisowni:-o

To nie musi być ciąża, przecież okres może się spóźniać z różnych powodów...także dlatego,że teraz bardzo się denerwujesz. Od jakiegoś czasu miałam bardzo regularny cykl (28) dni, w zeszłym i tym miesiącu coś się pomieszało- w grudniu trwał 30 dni, w tym 32. też bardzo się denerwowałam, że jestem w ciąży, w moim młodym wieku byłaby to cholernie trudna sytuacja... Ale przed chwilą dostałamn okres i bardzo się cieszę- mam nadzieje, że u Ciebie też tak będzie :) A poza tym od dzisiaj biorę pigułki, nie będzie tych nerwów- dostanę czy nie? prezerwatywa nie daje mi komfortu psychicznego :/ wszystko będzie ok, idź jutro spokojnie do lekarza :)

------- - nie, nie wnerwiłem się ;) Co skłoniło Cię do takiej nadinterpretacji? ;) Ponadto - owszem, korzystam z książkowego wydania słownika orotgraficznego, ale chciałem na szybko pokazać Ci, że takie słowo funkcjonuje w słowniku, a że pochodzi z mowy potocznej... mi nie przeszkadza :) Nie rozumiem dlaczego czepiasz się autora podanego słownika - czyżby tutuł profesora to dla Ciebie za mało? ;) Skoro podane wydawnictwo nie zasługuje na Twoje zaufanie, możesz poszukać słowa \"wnerwiać\" w najnowszym wydaniu PWN. I na tym kończę dyskusję z Tobą, bo w końcu to jest temat o ciąży niedojrzałej do tego \"dziewuszki\" :D

Gość beybe
witam-chciałam powiedzieć że moje obawy zostały rozwiane -nie zostanę jeszcze mamą- sytuacja ta dałam mi dużo do myślenia-nigdy już tego błędu nie popełnię -nie chcem tego jeszcze raz przeżywać -papa

Gość katusiaa
Witajcie !! Mam pytanie... i mam problem... z moim chłopakiem kochaliśmy się ostatnio 2 dni temu, i dzisiaj. Dziś wypada mi 14 dzień cyklu. Po dzisiejszym stosunku zaczełam krwawić. Obawiam się że coś się dzieje w mym brzuszku i że doszło do zapołodnienia. Czy to możliwe że jestem w ciąży...

Gość G
A jak sie zabezpieczyliscie? Objawy ciązy nie pojawiają sie tak szybko (po 2 dniach dopiero dochodzi do zapłodnienia). A to krwawienie to z jakiegos innego powodu moim zdaniem.

Katusiu, jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia w 12 i 14 dniu cyklu, a masz cykle mniej więcej 27-32 dniowe, to masz niestety spore szanse na ciążę. Natomiast krwawienie po stosunku to zupełnie inna sprawa. Może być spowodowane stanem zapalnym i/lub nadżerką. Dlatego uważam, że powinnaś pójść do ginekologa.

Gość ciaza jak nic
bez 2 zdan, nawet absolutnie mam przeczucie

Gość 1245
Biorę Harmonet,ale na początku kolejnego opakowania,w 5 dniu brania zapomnialam wziasc jednego tabsa.Kochalam sie z chlopakiem tej nocy i rano,a wieczorem kapnelam sie,ze nie wzielam tabsa.Wzielam 2 na raz i potem juz nie wspolzylismy,az do konca opakowania.Co dalej?Czy moge byc,Waszym zdaniem,w ciazy???Z gory dzieki za odpowiedz!!!

Gość Kas_21
Hej! radze ci zebys za wczasu nie panikowala bo jesli jestes w ciazy moze to skonczyc sie poronieniem jesli bedziesz tak do tej sprawy podchodzic? trzymaj nerwy na wodzy. A pociesze cie tym iz moja przyjaciolka miala troszke wiekszy problem poniewaz jej okres spoznial sie 6 tyg. wiec jest powod do zmartwienia strasznie bala sie isc do lekarza, lecz postanowial najpierw wykonac test i wyszedl NEGATYWNY! wiec glowa do gory to jeszcze nei musi byc koniec swiata, bo byc moze to tylko zaburzenia hormonalne ale radze Ci po wykonaniu test zwrocic sie do lekarza! Trzymaj sie i napewno bedzie dobrze:)