Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *-*

Ile kosztuje CERAZETTE ???

Polecane posty

Gość *-*

Witam, zastanawiam się nad zaczęciem przyjmowania minipigułki Cerazette, ponieważ mam skutki uboczne po zwykłych pigułkach. Mam pytania: 1. Ile kosztuje Cerazette ? 2. Czy jest bezpieczne dla osób mających problemy z żyłami nóg (prawdopodobnie przez pigułki)? 3. Czy to prawda, że nie hamuje owulacji (w przeciwieństwie do innych minipigułek)? 4. Jak się ogólnie czujecie biorąc Cerazette? Macie skutki uboczne? pozdrawiam

1. Cerazette kosztuje ok. 35zl 2. Jest bezpieczna zarowno dla osob z problemami zylnymi jak i dla obciazonych chorobami zatorowo-zakrzepowymi i rakiem estrogenozaleznym (np. sutka) 3. Cerazette hamuje owulacje i dlatego pewnoscia nie ustepuje zwyklym pigulkom (daje pewnosc 99,7% ) 4. Ja jak bralam czulam sie dobrze. W ogole nie odczuwalam ze biore pigulki :) Teraz jestem w ogole bez hormonow, ale po przerwie wroce do Cerazette. Pozdrowionka

Gość dziękuję
dziękuję :) :) nie jestem pewna, tak mi się obiło o uszy -- czy to prawda, że Cerazette bierze się bez przerwy i nie ma wtedy okresu, czy jakoś tak?...

Gość aha i jeszcze
Co jeszcze powinnam wiedzieć o Cerazette ? Oprócz tego, że trzeba je bardzo punktualnie brać? pozdrawiam

Dobrze slyszalas. Cerazette bierze sie w sposob ciagly. Co do okresu to wiekszosc kobiet go nie ma. Niektore maja co jakis czas plamienia lub krwawienia, ale wiekszosc caly czas ma czysto. Aby antykoncepcja byla zachowana z tabletka mozna spoznic sie max. 12h (tak podaje producent na zagranicznych stronach, my mamy jeszcze stare ulotki i u nas pisza o 3h), ale nie jest to zalecane, bo moze to spowodowac krwawienie lub plamienia. Pigulka ta nie zawiera estrogenu. Ale jednoczesnie nie jest typowa minipigulka, bo hamuje owulacje i jej mechanizm przypomina dzialanie zwyklych pigulek. Na zachodzie nazywana jest \"pigulka bez estrogenow\". I wlasnie dzieki temu, ze nie ma estrogenow moga ja stosowac kobiety z zylakami, obciazone chorobami zatorowo-zakrzepowymi lub rakiem estrogenozaleznym (np. piersi), po przebytej zakrzepicy, palaczki (w jakims kraju jest reklamowana jako pigulka dla palaczek) oraz kobiety karmiace piersia (dzieki braku estrogenow nie hamuje laktacji). Jesli chodzi o zle strony to moze spowodowac pogorszenie stanu cery (u wiekszosci cera sie nie zmiena, a u niektorych nawet polepsza sie) oraz wahania wagi (w obie strony), ale te skutki moga tez wystepowac przy zwyklych pigulkach. Pozdrowionka

Gość dziękuję
dziękuję Ci bardzo mocno :) Ale skoro nie ma krwawienia, to chyba będę schizować na punkcie ciąży... :( Z drugiej strony -- to chyba dobre rozwiązanie, jeśli normalnie mam koszmarnie bolesne miesiączki? (biorę pigułki właśnie dlatego). Czy to jest bezpieczne dla organizmu, taki ciągły brak okresu?... pozdrawiam :)

Gość Cerazetka
Przy Cerazete brak okresu jest bezpieczny. Poza tym jak bierzesz inne pigułki też nie masz okresu! Bo to krwawienie nie ma nic wspólnego z okresem :P Ja właśnie zaczynam moją przygodę z Cerazette. Jak już zacznę je brać (czekam na okres) to dam znać. Mam nadzieję, że będą dla mnie lepsze niż Logest i Cilest...

Gość hejhej
Wyczytałam w sieci nt. Cerazette takie coś, że podczas stosowania mogą się pojawiać plamienia/krwawienia miesiączko-podobne. Chcę zapytać -- czy takie plamienia są w miarę regularne (czy da się je przewidzieć tak jak okres)? Czy raczej zawsze jest to zaskoczenie? I jeszcze, jeśli występują takie plamienia - to czy są one bolesne? (miałam plamienie na pigułkach i bolało prawie jak okres). pozdrawiam

Gość ta z UK
az sie dziwie ile w Polsce moga chciec za pigulki. To jakies nieporozumienie - tym bardziej ze pensje sa smiesznie niskie. Ciekawe kiedy bedzie tak jak w Wielkiej Brytanii gdzie cala antykoncepcja, lacznie z pigulkami jest rozdawana za darmo...

Gość a ile z Was to stosuje
mam pierwsze opakownie przepisane i nie znam zadnej kolezanki ktora to wczesniej brala wiec pytam sie na forum jak sie czulyscie po przyjmowaniu tych pigulek ?

Gość wadą cerazette jest to że przy
długim stosowaniu mogą powodować osteoporozę

dlugim tzn ile ? kilka lat czy miesiecy ? I jak przyczyniaja sie do jej powstawania bo niczego takiego nie znalazlam

Gość kate2006wp.pl
Sprzedam tabletki antykoncepcyjne Cerazette. Data ważności- wrzesień 2011 4 listki po 28 pigułek, czyli czteromiesięczny zapas (112 tabletek) Cena za całość 100 zł. KRAKÓW kate2006@wp.pl