Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

no tak tak tak, dobrze osuszyć po kąpieli, to najważniejsze, bo te zaczerwienienia to właśnie od wody albo potu, który tam się zbiera.

Gość pimpuś
Witam cieplutko czy któraś słyszała o czymś takim jak aspirator do nosa? Podobno świetnie pomaga przy katarze? Znajoma kupiła coś takiego na allegro i bardzo sobie chwali, czy któraś z was stosowała to urządzonko, podaje linka do tej strony bo nie wiem czy macie pojęcie o czym pisze (ja zetknęłam się z tym po raz pierwszy) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68808090 Prosze o opinie i rady czy kupić coś takiego bo mój mały synuś strasznie męczy się przy katarku. Pozdrawiam wszystkie mamuśki

Hallooo Mamulki 😘.... jestem chora... mam paskudna grype zoladkowa...i do tego @ ...nie wymieniam co dalej ... :( :( :( :( nic mi sie nie kce.. a maly slodziutki gada i gada... to mnie trzyma ... na szczescie jest moja mama i Patryk sciskam ponadrabiam Was za pare dni ... do pozniej 🖐️

Gość IWKA26
Witajcie mamuski! Carla zyczę szybkiego powrotu do zdrowka wracaj do nas szybko:) Arkadia twoja mała tez niezle rosnie waga niezła:DAdrianek tez pewnie wazy ponad 6 kilosów dawno juz go nie wazyłam niedługo idziemy na szczepienie to wtedy zobaczymy:)fajnie jest widziec jak nasze maluszki zmieniaja sie i rosna z dnia na dzien:) moj szkrabek własnie usnoł więc ide troche ogarnąć mieszkanko pozdrawim buziaki dla wszystkich milusinskichi ich mamus:)

witam :) Dziś Uleńka ma swoje pierwsze imieninki :). Dziadek dzwonił, żeby ja ucałować od niego :). Leży teraz spokojnie w wózku i patrzy z ciekawością na ściany :), choć w nocy trochę rozrabiała. Jak patrze na nią jak próbuje powiedzieć te swoje aguuu i szczerze się uśmiecha to normalnie cieplutko się robii na duszy :).

Cześć laseczki! To znowu ja, hihihihi... Dzisiaj idę z Nusią na USG bioderek i boję się bardzo. TO dlatego że mała ma nosić tę wstrętną poduszkę na biodra. Oby to coś dało, bo jak nie to już jej tego nie ubiorę. Westchnijcie tam może do Anioła Stróża mojej Weroniczki, niech wszystko będzie dobrze... Co do pampersów- ja też już używam 3, przecież one są od 5 do 9 kilogramów. Jak zmieścilabym moją kluseczkę w rozmiar 1?? Kto oglądał wczoraj na TVN (ale kryptoreklama, hihihi) drugą część filmu? W kinie wytrzymałam, ale w domu już nie i na końcu się poryczałam. A potem leżałam i ryczalam dalej, jakieś sentymentalne myśli przychodziły mi do głowy. Człowiek na starość głupieje, co? ;) Dobra, na razie zmykam. Acha- Carlaa wracaj szybciutko do zdrowia i do nas też! Całuski dla waszych kruszynek! Irenka

Gość ela79
cześc to ja czueam na posterunku,malemu Michąkowi troszkę lepiej dzis jeszcze dostaje antybiotyk i kropelki Nasivin które kupilam(a wlaściwie sasiad mi kupil) na wlasna ręke bo katar ma straszny.serdecznie pozdrawiam imieninowo Isiu twoją Ulenke mam przyjaciólkę o tym imieniu. Ja dzis pędzę na swoje studia podyplomowe a wieczorem mąż idzie na jakieś sluzbowe party wiec zostane ze swoją chmurką gradową sama. dzis troszkę nam lzej pozdrawiam aha ja już od 3 tyg kupuję hagissy rozm 3 bo mały ma 5,5 kilo cmok

Gość Dominisia
Kurcze jak sie ciesze zew koncu moge cos napisac.Ten walniety internet nie chcial mi dzialac przez pare dni,ale dzisiaj sprobowalam i udalo sie. Wczoraj Krzysiu dostal pierwzy raz mleczko w proszku NAN1,ale oczywiscie piersia nadal go karmie tylko cos mu juz za malo z tych cyckow leci ,wypijal dwa i dalej bylo mu za malo.Terza go tak dokarmiam. Rika 78 ja waze teraz68,a przed porodem wazylam 62 takze tez mam co gubic.A polozna jest moja sasiadka mieszka pode mna dlatego tak czesto do nas wpada Dominika

Gość elka16.08
do pimpusia --------> ja mam ten aspirator, kupiłam go własnie przez allegro ale juz 2 miesiace temu, mojemu małemu to bardzo pomaga bo czesto ma zapchany nose i tak chrumka sobie przez sen wiec uzywam tego i wszystko odssysa. Polecam

Gość ela79
dziewczęta aktualizujcie tabelkę🌻 DominisiaKrzysiu.......13.07..08.010........?........5850 NesiaMateuszek........20.07..07.10.........?.........5940 Ania69x2Adrianek......26.07..26.08 Iwka26Adrianek........30.07..30.08......58cm.......4800 Karin2005Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm......4800 PuzaMarlenka...........07.08..07.09. CarlaaDustin Alex......08.08..08.010......60 cm......5200 RikaLena................09.08..09.09.......59cm.......4800 ArkadiaNadia .........11.08..11.09......................6410 SkyePaulinka...........12.08..12.09.......57cm........4200 IsiaWeronika...........12.08..12.09.....................5820 TPMamaNatalia........12.08 ....9.10........58.........5200 KarolkaPartyk..........14.08..14.09 DalkaUrszulka..........15.08..15.09........57cm.......4350 AsiawrocOla............15.08..15.09 Ewca22Majeczka......18.08..18.09 Alex Maciek ............18.08..18.09 PszczolaTobiasz........22.08..22.09 Ela79Michalek..........25.08..25.09........58cm.......5500 Fiona79Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm........5575

Dziewczyny dzieki ❤️.... poprawiamy sobie humor hihihi ......🌻 powoli lepiej ale ...nie bede ...na......kac ... wole sie po....smiac ... Czy wiesz jakie jest najsmutniejsze zwierzątko na świecie? Mężczyzna A wiesz czemu Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek, no i worek bez pieniędzy... 80% kobiet już nie wychodzi za mąż, bo zrozumiało, ze dla 60 gram kiełbasy nie opłaca się brać całego wieprza do domu... :D :D :D :D :D :D :D :D :D oczywiscie to tylko dowcip :P bez urazy ... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D

Gość Też przyszła mama
Witam z wieczora! Ale mi się nazbierało do czytania. Arkadio, dobrze,że już po badaniu, no i gratyluluję dorodnego dzieciaczka. Caarla, chyba już Ci lepiej, bo humorek dopisuje? Rozmiar pampersów u mnie też 3 Plamki się łuszczą, u nasady noska tez są . Na ciele skórka bardzo ładna, tylko ta buźka i główka... A yak generalnie, to u mnie dużo lepiej, choć do normy jeszcze daleko, ale cieszę się z poprawy. Jeszcze niedawno nie miałam czasu na prysznic, a dziś piszę na forum...

Gość Tęż przyszła mama
dzień dobry wszystkim! Ja przy malej, a tu odkurzanko czeka, bo między 10 a 11 goście, a mąż a pracy. Jak ja się na ich przyjście przyotuję, oto jest pytanie...

Gość Dominisia
Witam u nas tak samo sprzatanko,a goscie dopiero wieczorkiem pozdrawiamy Dominika ❤️ Krzysiu

Gość Dominisia
Dziewczyny mam swietna masc na olki,sprowadzilam obie z niemie,jej nazwa to WIND-salbe jak dla Krzysia jest rewelka,smaruje sie dwa razy dziennie dookola pepuszka i zadnej diety nie trzeba stosowac, papa pa

Gość IWKA26
Witajcie mamuski:) Carla widac ze humorek dopisuje hihi:)ale to dobrze lepiej zartowac niz chorować.. T.P.M. fajnie ze u ciebie poprawa widzisz juz z dnia na dzien bedzie lepiej:) My noc mielismy troche niespokojna Adrianek cos mi niespokojnie spał budził się co chwilę ale nic go nie bolało bo by płakał.... tylko ta paskudna ciemieniucha powraca ratunku................... Ja tez ide troche posprzatac i cosik na obiadek przygotowac:)widze ze moj synek zaraz bedzie usypial bo oczka sie kleja :D Pozdraiwmy miłej soboty buzka🖐️🖐️

Gość Też przyszła mama
Dominisiu, czy dobrze zrozumiałam,że ta maść Windi salbe jest na kolkę? Napisz dokładnie, proszę, bowiesz,że ja ciągle walczę z tą kolką. Dziewczyny, udało się posprzątać, Natalka potrafi spokojnie czuwać przez jakis czas, co do tej pory było nie do pomyślenia. może spac też zacznie wkrótce lepiej?

Dziewcyny, jestem zalamana. Według lekarza bioderka są fatalne, a prawe jest na granicy zwichnięcia. Siedzę i ryczę. Nie spałam pół nicy. Muszę iść prywatnie do innego lekarza, bo coś mi sie tu nie podoba. A jeżeli to prawda to chyba sobie coś zrobię...Wychodzi na to że ta poduszka nie pomogla tylko wręcz zaszkodziła. Tylko dlaczego przepisując ją nie zrobił od razu USG? Mąż mnie upomina żebym się tak nie denerwowała bo stracę pokarm. Jak mogę się nie denerwować? To moje dziecko!! Nie chce mi się pisać nie chce mi się żyć... Irenka wyrodna matka

Isiu!!!!!!!!!!!!!!!!! Żadnego płakania i nerwów! Bo mleczko musi być! Ubieraj małą i w te pędy na usg!!! Prywatnie znajdziesz na pewno nawet w sobotę. W wawie to koszt 60-100 zł ale to nic w porównaniu z pewnością, bo na usg wszystko widać. Znajdź ortopedę z usg w gabinecie, albo takiego co przyjeżdża z usg na wizyty domowe, pełno ich ogłoszeń w internecie, wystarczy tylko wrzucić w wyszukiwarkę \"usg bioderek\".Zrób to koniecznie, a jak trzeba będzie nosić tę cholerną szynę, to nie tragedia, najważniejsze, że zmiany się całkowicie cofną i Weronisia będzie zdrowiutka. Leczone to znika zupełnie, a zaniedbane do 6 miesiąca kończy sie szpitalem. Nie jesteś wyrodną matka tylko trafiłaś do złego lekarza!!!Nie rozumiem, czemu nie zleciła usg, skoro stwierdziła nieprawidłowości (u Matiego wszystko było super a na wszelki wypadek też dostał skierowanie i byliśmy już dwa razy). Szczególnie, że dziewczynki mają częściej problemy z bioderkami - to wynik naszych hormonów, które rozluźniają stawy przed porodem - one działają tez na dziewczynki, na ich gospodarkę hormonalną. Pamiętaj Isiu, wszystko będzie dobrze. Ważne, żeby jak najwcześniej zacząć działać. I proszę nie płakać!!!!!!!Wysyłam całą moc całusów i uścisków i pozytywnej energii. P.S. Sama obejrzyj małą, o złym stanie bioderek świadczą niesymetrycznie układające się fałdki na udach i przy pupci. Trzeba tez małą kłąść na brzuszek w pozycji żabki i tak też ją nosić, żeby nóżki były cały czas w rozwarciu, kolanka ugięte i stópki na zewnątrz. Twoja mała nosiła tę poduchę, więc nie wiem czy zalecenia z noszeniem i ukłądaniem są takie same, ale tak przypuszczam. Co za kretynka lekarka!!!!!!! Nie mam słów........

Gość Dominisia
TPM tak ta masc jest na kolki ja ja uzywam i jestem z niej bardzo zadowolona a synek jeszcze bardziej. Carla super kawal mi sie spodobal bardzo mojemu mezowi troche mniej hihihi Dominika

Gość ela79
cześć sierpnióweczki maluch sli więc mam chwilkę dla was choc spzatanie czeka dzis byliśmy na prywatnej wizycie u neurologa-poszlam tam aby sie uspokoic pani dr powiedziala ze jest w układzie nerwowym wszystko ok tylko wg niej on troszke za malo glówke dziwga i na brzuszku i na plecach-w domu podniosi u niej nie chcial,ale jak to powiedziala sa to takie subtelności-troszkę sie tym zaniepokoiłam a jednocześnie tłumacze ze ma dopiero 8 tyg i wszystko nadrobi,caly czas pokasłuje a w nocy spal łanie choc zachłysnął sie mleczkiem pewnie od kataru i musialam go oklepywac. a jak to jest z waszymi pociechami i ui uneszeniu głowki w pozycji na plecach,no ja wiem zxe Nesi dziecko to ladnie robi bo pisala a reszta mamuś tez niech sie wypowie Pani dr kazala nosic mi go tak jakby siedział u mnie jna klatce piersiowej i podłożyć poduszke pod ggłówke nic poza tym nie ćwiczyc. \a dodam że misiek niechetnie leży na brzuszku chyba ze na moim. Isiu-nie martw sie twój berbec wyjdzie sz tego bez szwanku znam przypadek że dziewczynka chodziła w szynie i jest super zgrabna laską nam póki co nikt o nieprawidlowościach bioderkowych nic nie mowił Pozdrawaim dobrze ze was mam tPm-super że u ciebie coraz lepiej

Gość IWKA26
Isia trzymaj sie i przedewszystkim zadnego denerwowania sie i stresow bo naprawde pokarm zaniknie wiem ze to sie nie da ale postaraj się...napewno z twoja kruszynka bedzie wszystko ok My właśnie wrocilismy ze spacerku :):):)juz taka typowa jesien jest pełno lisci :):)fajna ta pogoda tylko oby nie było mroznego powietrza.. uciekam pogadac z moim malcem troszke bo rozgadany ze hoho:D:D:D:D Buziaczki🖐️

witam cholercia cos mi sie pokiełbasiło wcześniej Dziś Ulcia obudzia się z całą główką w żółtych strupach, cholera to nawet nie jest ciemieniucha. Z tego co zdążyłam zauważyć to nasze dzieciaczki wszystko przechodzą kolejno. Jak nie kolki to ciemieniucha, skazy i jakieś dziwne żółte strupy. Byleby do roczku :)

Gość IWKA26
Witam wszystkie mamusie i ich pociechy:) Widzę że ja dziś pierwsza:D:D:Dwpadłam się tylko dzis przywitać Dzis wybory głosujcie dobrze kobitki:) uciekam miłej niedzieli papatki🖐️🖐️

Gość Dominisia
Czesc my tez juz dawno niespimy,pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznier milej niedzielki pa Dominika ❤️ Krzysiu