Ameelia 0 Napisano Styczeń 12, 2005 Mam pewne obawy czy nie osłabię sobie działania pigułek antykoncepcyjnych. Dziś zaczęła \"brać\" mnie choroba więc wzięłam sobie 2 tab. wit C, 2 Rutinoskorbin, Polopiryne S i jeszcze taką dużą tabletkę do rozpuszczania na przeziebienie. zastanawiam się czy ten nadmiar tabletek nie zaszkodzi pigułkom.... (chodzi o wit. C). Dodam, ze te tabletki przeciwi chorobie zazyłam po godzinie przyjecia pigułki (a wiec w czasie wchłaniania). No i jeszcze popijam herbatke z cytrynką... Czy któras z Was wie jaka ilość wit. C moze spowodowac osłabienia tabletek anty???????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojoj Napisano Styczeń 12, 2005 Jak masz wątpliwości, to na wszelki wypadek zabezpieczaj się (albo powstrzymuj) podczas kuracji i kilka dni po. Niby te leki i witaminy są bezpieczne... ale taka dawka naraz, licho wie jak to wpłynie na pigułki...? Ja niedawno też przechodziłam przeziębienie i też "waliłam" sobie taką dawkę środków ;) i na wszelki wypadek kochaliśmy się potem z gumką, a tak żeby nie kusić losu. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach